Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gulbis rangā atgūst vēl desmit pozīcijas; Ostapenko saglabā 17. vietu

Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien publicētajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā atguvis vēl desmit pozīcijas un ieņem 365.vietu. Tikmēr Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā nemaina savu pozīciju un saglabā 17.vietu.

Gulbis pagājušajā nedēļā sasniedza Triestes "Challenger" turnīra pamatsacensības, kurās piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā. Pirmdien viņš cīnīsies par vietu Cūgas "Challenger" pamatsacensībās.

Latvijas otrā rakete Roberts Štrombahs pacēlies par 17 vietām un ieņem 610.pozīciju, bet Mārtiņš Podžus ir par 50 vietām zemāk nekā pirms nedēļas (972.). Pārējiem latviešiem rangā ir kāpumi - Kārlis Ozoliņš pakāpies par četrām vietām (1296.), Mārtiņš Rocēns par 47 (dalīta 1518.), Artūrs Lazdiņš par 12 (dalīta 1652.), kamēr Jānis Podžus - par deviņām (dalīta 1753.).

Līderpozīcijā joprojām atrodas neitrālais sportists Daņiils Medvedevs, otro vietu ieņem Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, bet trešais ir spānis Rafaels Nadals, aiz kura seko grieķis Stefans Cicips. Vienīgā izmaiņa pirmajā desmitniekā ir spāņa Karlosa Alkarasa kāpums uz piekto pozīciju, tādējādi sestais tagad ir norvēģis Kaspers Rūds. Tālāk ir Vimbldonas čempionāta uzvarētājs, serbs Novaks Džokovičs, astotais ir neitrālais sportists Andrejs Rubļevs, devīto vietu ieņem kanādietis Fēlikss Ožē-Aljasims, bet labāko desmitnieku noslēdz itālis Janniks Siners.

Aizvadītajā nedēļā Hamburgas "ATP 500" turnīrā uzvarēja itālis Lorenco Muzeti, kurš no 62.vietas pakāpies uz 31., bet Gštādes "ATP 250" sacensībās titulu ieguva Rūds.

Latvijas pirmais numurs dubultspēļu rangā ir Štrombahs, kurš saglabā 674.vietu. Pārējiem Latvijas tenisistiem ir kritumi - Ozoliņam par piecām vietām (843.), M.Podžum par 261 (985.), J.Podžum par 216 (dalīta 1563.), kamēr Rocēnam - par 149 (dalīta 1730.).

Ostapenko pēc Vimbldonas čempionāta turnīros nav spēlējusi un arī šajā nedēļā viņai nav paredzētas nevienas sacensības. Sezonas rangā viņa ir 14.vietā.

Savas pozīcijas nemaina arī Daniela Vismane (271.) un Darja Semeņistaja (276.), kuras savainojumu dēļ tuvākajās nedēļās nespēlēs. Nelieli kritumi ir Diānai Marcinkēvičai par vienu pozīciju (330.), Kamillai Bartonei par trīs vietām (476.) un Anastasijai Sevastovai par četrām pozīcijām (507.). Pārējās Latvijas tenisistes piedzīvojušas kāpumus - Anna Ozerova par 15 vietām (942.), Līga Dekmeijere par sešām (1201.), Margarita Ignatjeva - par piecām (1310.) un Patrīcija Špaka - par deviņām (1526.).

WTA ranga līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita, bet trešā ir grieķiete Marija Sakari. Tālāk ir Paula Badosa no Spānijas, piekto vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, aiz kuras ir neitrālā sportiste Arina Sabaļenka. Septītā ir amerikāniete Džesika Pegula, uz astoto pozīciju pakāpusies spāniete Garvinje Mugurusa, devītā tagad ir ASV tenisiste Daniela Kolinsa, bet arī šajā nedēļā desmitnieku noslēdz Emma Radukanu no Lielbritānijas.

Aizvadītajā nedēļā norosinājās divi "WTA 250" sērijas turnīri. Hamburgā uzvarēja amerikāniete Bernarda Pera, kura par 27 pozīcijām pakāpusies uz 54., bet Palermo titulu ieguva rumāniete Irina Kamelija Begu, kurai ir 12 pozīciju kāpums uz 33.vietu.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 14.vietu, Marcinkēviča pakāpusies par divām vietām (212.), pa pozīcijai zaudējušas Vismane (247.) un Bartone (323.), bet četru vietu kritums ir Semeņistajai (417.). Kāpumi ir Špakai par divām vietām (894.), kā arī Elza Tomasei (976.) un Dekmeijerei (1061.) par piecām pozīcijām. Ignatjeva zaudējusi 17 vietas (1146.), Sevastova - vienu (1381.), Ozerova savu pozīciju nemaina (1477.), bet 34 pozīcijas ieguvusi Denīza Marcinkēviča (1550.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi