Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Gulbis: Ticu, ka tenisā vēl paveikšu ko nozīmīgu

Latvijas vadošais vīriešu tenisists Ernests Gulbis tic, ka viņš tenisā vēl paveiks ko nozīmīgu, labi nospēlējot kādā lielā turnīrā, sarunā ar laikrakstu Sporta Avīze sacīja sportists.

Pirms četriem gadiem prestižajā Francijas atklātajā čempionātā Gulbis aizkļuva līdz pusfinālam un vēlāk iekļuva arī pasaules ranga pirmajā desmitniekā, tomēr pēc tam sekoja pakāpeniska lejupslīde, kā rezultātā viņš pērn pat noslīdēja līdz pasaules ranga sestajam simtam. Tomēr kopš tā laika veikta pakāpeniska atgriešanās augstākā līmeņa tenisā. Pašlaik latvietis ATP rangā atrodams 139.pozīcijā.

"Konkrētu mērķu man šobrīd nav. Gribu spēlēt, kamēr ļauj veselība, un darīt to visaugstākajā līmenī. Cik ilgs periods vēl atlicis, to nepateiks neviens. Ticu, ka tenisā vēl paveikšu ko nozīmīgu. Un ar to domāju - labi nospēlēšu kādā lielā turnīrā," sacīja Gulbis. "Bet jāsakrīt daudziem faktoriem. Vēlos šo stāstu pabeigt pēc saviem noteikumiem."

"Par karjeras līdzšinējo daļu neko nenožēloju, bet tās noslēgumā vēlos justies komfortabli. Ja es beigtu tagad, pēcgarša, kas paliktu pēc karjeras, man būtu ne pārāk patīkama. Un tā man traucētu būt tam cilvēkam, kāds vēlos būt un par kādu kļūtu gadījumā, ja no tenisa aizietu ar paša nosacījumiem," norādīja tenisists.

Gulbis arī izteicās, ka atgriezties augstākajā līmenī neesot viegli. "Treniņos spēlēju ļoti labi jau divus trīs mēnešus, bet uz mačiem tas pārnesas pamazām. Lai tas notiktu, ir kaut kam jānotiek - jāizcīna dažas grūtākas uzvaras. Tāpat ir svarīgi pēc iespējas vairāk laika pavadīt kortā, lai atgūtu fizisko sagatavotību."

Pašlaik 29 gadus vecais Gulbis savas karjeras laikā izcīnījis sešus ATP titulus, tomēr neviena trofeja nav gūta jau vairāk nekā četrus gadus.

Latvietis sarunā ar laikrakstu arī nenoliedz, ka pašlaik, sacenšoties Challenger turnīros, līmenis atšķiras no tā, kur viņš bija pieradis spēlēt pirms vairākiem gadiem, tomēr viņam ar to neesot problēmu. "Protams, ja kaut ko dari, tu gribi spēlēt augstākajā līmenī. Uz to arī eju."

Gulbis pašlaik piedalās Vimbldonas čempionāta kvalifikācijā, kur aizkļuvis līdz izšķirošajai - trešajai - kārtai. Tajā viņa pretinieks ceturtdien būs pasaules ranga 122.vietas īpašnieks Lorenco Sonego no Itālijas.

Jau maija beigās Gulbis sekmīgi pārvarēja sezonas otrā Grand Slam turnīra - Francijas atklātā čempionāta - kvalifikāciju, bet pēc tam pamatturnīrā aizkļuva līdz otrajai kārtai.

Top komentāri

vasja
v
tam tā būt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi