Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Halepa un Kerbere viegli nodrošina savstarpējo dueli Australian Open pusfinālā

Planētas pirmā rakete dāmu tenisā Simona Halepa no Rumānijas trešdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu, kurā spēkosies ar uzvaru garšu atguvušo vācieti Angeliku Kerberi.

Halepa ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-3, 6-2 pārspēja planētas sesto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

"Sākums nebija tas pats labākais, zinu, ka vajadzēja restartēties. Izvairījos no kļūdām un labāk pārvietojos, beigās jau sanāca pavisam labi," pēc mača teica Halepa, kura pirmā seta sākumā nonāca iedzinējos ar 0-3, bet pēc tam uzvarēja sešus geimus pēc kārtas.

Līdz ar Plīškovas zaudējumu, cīņu par ranga līderes godu turpina Halepa un planētas otrā rakete Karolīna Vozņacki no Dānijas.

Halepai līdz šim nav izdevies triumfēt Grand Slam turnīrā, pērn otro reizi karjerā zaudējot Francijas atklātā čempionāta izšķirošajā cīņā, toreiz atzīstot Latvijas zvaigznes Aļonas Ostapenko pārākumu. Pirms tam French Open pusfinālā viņa uzveica tieši Plīškovu.

Tikmēr Kerbere, kura rangā ieņem 16.vietu, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 6-2 apspēlēja amerikānieti Medisonu Kīzu, kura rangā atrodama četras pozīcijas zemāk.

"Pret Medisonu nekad nav viegli, jo viņai ir spēcīgs sitiens. Jau no paša sākuma centos spēlēt savu spēli un izbaudīt to. Nedomāju par uzbrukuma punktiem vai kļūdām, biju koncentrējusies konkrētajam brīdim," stāstīja Kerbere.

Vācijas tenisiste Kerbere 2016.gadā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, pērno gadu uzsākdama ranga līderes godā. Tiesa, 2017.gada sezona viņai bija neveiksmīga, vācietei to noslēdzot 21.pozīcijā, taču šīs sezonas veiksmīgais sākums viņai palīdzēs atgriezties ranga pirmajā desmitniekā.

Ieskaitot mačus arī Hopmena kausa izcīņā, Kerbere guvusi 14 uzvaras pēc kārtas. Pirms došanās uz Austrālijas atklāto čempionātu viņa triumfēja Sidnejas WTA Premier turnīrā.

Tikmēr otrā pusfinālā tiksies Vozņacki un Beļģijas tenisiste Elise Mertensa, kura rangā ieņem 37.pozīciju un ir starp neizliktajām tenisistēm.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka dāmu konkurencē Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā apstājās Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kamēr otro kārtu nepārvarēja Anastasija Sevastova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi