Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Jaunā tenisiste Vismane pirmo reizi karjerā sasniedz ITF turnīra pusfinālu

Latvijas sieviešu tenisa ceturtā rakete Daniela Vismane piektdien sasniedza Mākonas ITF 15 000 sērijas turnīra pusfinālu.

Vien 17 gadus vecā Vismane pirmo reizi karjerā spēlēs ITF turnīra pusfinālā.

Vismane, kura WTA rangā atrodama 871.vietā, ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-4 pārspēja Lielbritānijas tenisisti Ališu Bārneti, kura atrodama ranga 671.pozīcijā.

Mačs kopumā bija līdzīgs. Pirmajā setā pēc vairākiem breikiem ilgāku laiku vadībā atradās Vismane, kura pie 5-4 nespēja izservēt setu, bet vēlāk bija ievērojami labāka taibreikā. Otrā seta septītajā geimā Bārneta nobreikoja latvieti, tomēr no šī brīža laukumā dominēja Vismane, kura nākamajā geimā atspēlējās, bet pēc tam desmitajā geimā nobreikoja pretinieci vēlreiz, turklāt šoreiz tas automātiski nozīmēja uzvaru mačā.

Par pusfināla sasniegšanu Vismane nopelnījusi četrus WTA ranga punktus.

Šis ir veiksmīgākais turnīrs latvietes līdzšinējā profesionālajā karjerā, kas gan nav pārāk gara, jo viņa iepriekš nekad nebija tikusi tālāk par otro kārtu.

Vismane vienspēles sāka vēl no kvalifikācijas, kurā izcīnīja divas uzvaras. Savukārt pamatturnīrā viņa pirmajā kārtā ar 6-1, 6-3 pieveica francūzieti Teo Gravojēlu, kura rangā atrodas 728.vietā, savukārt otrajā kārtā viņa ar 7-5, 6-3 apspēlēja Latvijas trešo raketi Diānu Marcinkēviču, kura rangā ieņem 273.pozīciju.

Turnīrā ar pirmo numuru izliktā Marcinkēviča, apstājoties otrajā kārtā, sacensības noslēdza ar WTA ranga vienu punktu.

Marcinkēviča šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās, kur vēlāk piektdien pārī ar francūzieti Manonu Arkangoli finālā tiksies ar Francijas tenisistēm Matildi Armitano un Eliksanu Lešemā.

Kāda ITF turnīra finālā Marcinkēviča spēlēs otro nedēļu pēc kārtas, jo svētdien pēc pretinieču neiziešanas kortā viņa triumfēja Vācijā notikušā līmeni augstākā Altenkirhenes ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās, tiekot pie pirmā titula šogad. Vācijā Marcinkēviča spēlēja kopā ar polieti Katažinu Piteru.

Jau vēstīts, ka Mākonas turnīra dubultspēļu sacensību pirmajā kārtā Marcinkēviča un Arkangoli bija brīvas no spēles, bet otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Latvijas un Francijas duets ar rezultātu 6-0, 6-0 sagrāva krievieti Tamāru Bižukovu un francūzieti Īrisu Ekani. Savukārt pusfinālā viņas ar rezultātu 6-3, 6-3 pārspēja Ališu Bārnetu un Annu Popesku no Lielbritānijas.

Vismane un Marcinkēviča februāra sākumā pārstāvēja Latviju Federāciju kausā un palīdzēja uzvarēt Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, vienā pārī piedaloties divās dubultspēlēs.

Ja Vismane sezonu sāka vēl janvārī, aizkļūstot līdz Austrālijas atklātā čempionāta junioru turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālam, Marcinkēviča pagājušajā nedēļā Altenkirhenē aizvadīja pirmās ITF sacensības šosezon.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi