Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ķīnas tenisiste Pena Šuai Pekinā tikusies ar SOK prezidentu

Ķīnas tenisiste Pena Šuai tikusies ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Tomasu Bahu, kā arī atkārtoti noliegusi, ka seksuālā uzbrukumā apsūdzējusi bijušo Ķīnas vicepremjeru Džanu Gaoli.

Pena ar Bahu un SOK locekli Kirstiju Koventriju pusdienojusi sestdien Pekinas Olimpiskajā klubā, paziņoja SOK, un arī tenisiste apstiprināja, ka bijusi "jauka saruna un viedokļu apmaiņa". SOK norādīja, ka viņi esot skatījušies kērlinga sacensības.

SOK paziņojumā piebilsts, ka Pena organizācijas pārstāvjiem sacījusi, ka pēc pandēmijas ierobežojumu atcelšanas plānojot doties uz Eiropu, lai gan SOK neprecizēja, vai ir skaidrība, cik brīvi sportiste var pārvietoties Ķīnā un ārpus valsts robežām.

Žurnālistiem Pekinā SOK preses pārstāvis Marks Edamss, atbildot uz jautājumu, vai Pena varējusi brīvi izteikties intervijā Francijas sporta laikrakstā "L'Equipe", sacījis, ka "nedomāju, ka mēs varam par to spriest".

Novembrī pasauli pāršalca bažas par Penas drošību pēc tam, kad viņa izteica apsūdzības bijušajam augsta ranga politiķim un pazuda no sabiedrības redzesloka.

Pirmdien "L'Equipe" publicētā intervijā tenisiste atkal noliegusi, ka apsūdzējusi bijušo politiķi seksuālā uzbrukumā.

"Es nekad neesmu teikusi, ka kāds man jebkādā veidā ir seksuāli uzbrucis," sacījusi tenisiste, kura agrāk bija dubultspēļu ranga līdere.

Uz jautājumu, kādēļ viņa vēlāk izdzēsusi konkrēto ierakstu sociālajos tīklos, Pena atbildējusi īsi: "Jo es tā gribēju."

Viņa piebilda, ka ap ierakstu bijusi pārāk liela ažiotāža un viņa nav vēlējusies, lai turpinās notikušā iztirzāšana.

Intervijā "L'Equipe" Pena apstiprināja, ka beidz savu profesionālo karjeru, par iemeslu minot lielu traumu, ceļošanas un ārstēšanās ierobežojumus pandēmijas laikā.

Uz jautājumu, kādēļ viņa pēc sākotnējā ieraksta veikšanas pazuda no publiskās telpas, Pena skaidroja, ka saņēmusi ļoti daudz ziņu, neesot varējusi uz visām atbildēt.

Intervijas laikā sportistei līdzas bija Ķīnas Olimpiskās komitejas biroja vadītājs Vans Kaņs.

Jau vēstīts, ka 36 gadus vecā Pena, kura WTA rangā pašlaik ieņem 350.vietu, 2.novembrī Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" paziņoja, ka viņai seksuāli uzmācies Ķīnas bijušais vicepremjers Džans Gaoli.

Ieraksts no platformas drīz tika dzēsts, bet kopš paziņojuma tenisiste bija pazudusi no sabiedrības redzesloka uz trim nedēļām. Satraukumu par sportistes pazušanu pauda vairākas starptautiskās organizācijas, sporta zvaigznes un federācijas.

Kā savā paziņojumā norādīja Pena, kas WTA rangā vienspēlēs savulaik ieņēma augsto 14.pozīciju, bet dubultspēlēs pat pirmo, Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālkomitejas politbiroja loceklis Džans pirms trim gadiem pieprasījis, lai sportiste ar viņu stātos seksuālās attiecībās.

Sportiste paziņoja, ka vairākus gadus viņai un Džanam bijušas attiecības ar abpusēju piekrišanu, tomēr tad politiķis pārcelts darbā uz Pekinu un viņi vairs neesot sazinājušies.

Pēc septiņiem gadiem, kā apgalvoja Pena, Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.

75 gadus vecais Džans no 2013. līdz 2018.gadam bija Ķīnas vicepremjers.

Nepilnas trīs nedēļas pēc sākotnējā paziņojuma viņa pirmo reizi publiski izteicās par notikušo, intervijā laikrakstam "Lianhe dzaobao" nenoliedzot, ka ieraksts ir bijis, taču viņa to raksturoja to kā "privātu lietu", par kuru cilvēkiem ir "daudz pārpratumu". Sīkākus paskaidrojumus tenisiste nesniedza.

Neskatoties uz Penas piedalīšanos publiskos pasākumos un intervijās pausto, joprojām pastāv bažas par viņas drošību.

WTA ir apturējusi visus Ķīnā plānotos turnīrus, turpinoties bažām par Penas Šuai drošību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi