Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kvitova ar uzvaru pār Mugurusu sasniedz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu

Titulētā Čehijas tenisiste Petra Kvitova, kura pēc pērnā gada mijā piedzīvotā laupītāja uzbrukuma kortā atgriezās maijā, svētdien sasniedza ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

WTA ranga 14.pozīcijā atrodamā Kvitova ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla mačā ar rezultātu 7-6 (7:3), 6-3 pārspēja planētas trešo raketi un šī gada Vimbldonas turnīra čempioni Garvinji Mugurusu no Spānijas.

Divkārtējā Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Kvitova otro reizi spēlēs US Open ceturtdaļfinālā. Iepriekšējo reizi šo turnīra fāzi viņa sasniedza pirms diviem gadiem.

"Jūtu pacēlumu, jo īpaši ņemot vērā visu, kas noticis. Man nav pati labākā reitinga vieta, taču zinu, kā labi spēlēt, ko arī parādīju. Smagi strādāju, lai atgrieztos kortā un būtu šeit. Tas man ļoti daudz nozīmē," pēc uzvaras teica Kvitova.

Šosezon iepriekšējos divos Grand Slam turnīros Francijā un Vimbldonā viņa apstājās otrajā kārtā. Savukārt Austrālijas atklātajā čempionātā čehu tenisiste nepiedalījās, jo pērn decembrī Kvitovai viņas dzīvoklī ar nazi uzbruka laupītājs, kurš sportistei sagrieza un smagi satraumēja roku, bojājot arī saites.

Mugurusai ASV atklātais čempionāts allaž ir neveiksmīgs un šogad viņa pirmoreiz bija tikusi tālāk par otro kārtu. Tiesa, tenisiste pašlaik ir pirmajā pozīcijā cīņā par pasaules ranga vadību, tomēr šīs nedēļas laikā viņu vēl var apsteigt ukrainiete Jeļina Svitoļina un Karolīna Plīškova no Čehijas. Lai nākamo pirmdienu sagaidītu ranga vadībā, Svitoļinai nepieciešams tikt vismaz pusfinālā, bet Plīškovai - finālā. Ja šīs abas tenisistes savā starpā tiksies pusfinālā, uzvarētāja kļūs par ranga līderi.

Ceturdaļfinālā Kvitova viņa tiksies ar planētas devīto raketi Venusu Viljamsu no ASV, kura astotdaļfinālā ar 6-3, 3-6, 6-1 apspēlēja ranga 35.numuru Karlu Svaresu-Navarro no Spānijas.

Septiņu Grand Slam titulu īpašniece V.Viljamsa šosezon spēlēja Austrālijas un Vimbldonas čempionātu finālos, taču tajos cieta zaudējumus savai māsai Serēnai un Mugurusai.

Kā vēstīts, Venusas jaunākā māsa Serēna piektdien laida pasaulē meitiņu. 23 Grand Slam titulu īpašniece S.Viljamsa plāno atgriezties kortā nākamā gada Austrālijas atklātajā čempionātā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura WTA rangā ieņem 17.vietu, svētdien astotdaļfinālā ar 5-7, 6-4, 6-2 pārspēja slaveno krievieti Mariju Šarapovu no Krievijas, kurai šis bija pirmais "Grand Slam" turnīrs pēc 15 mēnešu diskvalifikācijas, kuru viņa saņēma par aizliegtās vielas meldonija lietošanu.

Sevastova ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu sasniegusi otro gadu pēc kārtas.

Tajā viņa tiksies ar amerikānieti Sloeinu Stīvensu, kura rangā ir 83.vietā. Stīvensa svētdien ar 6-3, 3-6, 6-1 uzvarēja vācieti Jūliju Gērgesu, kura rangā ieņem 33.pozīciju.

Stīvensai veiksmīgākā sezona Grand Slam turnīros bija 2013.gadā, kurā Austrālijā tika sasniegts pusfināls, bet Vimbldonā - ceturtdaļfināls. Savukārt savās mājās ASV viņa ceturtdaļfinālā spēlēs pirmo reizi karjerā.

ASV atklātais čempionāts noslēgsies šajā nedēļas nogalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi