Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvijas pirmā rakete Lībietis Gdiņas Futures pamatturnīrā pārvar pirmo kārtu

Latvijas tenisa pirmā rakete Miķelis Lībietis pirmdien cieta zaudējumu Gdiņas Futures turnīra kvalifikācijas finālā, taču kā laimīgais zaudētājs tika pamatturnīrā, kur tajā pašā dienā pārvarēja pirmo kārtu.

Pie uzvarām pamatturnīros viņš nebija ticis kopš marta beigām un kopā šogad viņš līdz šim bija nopelnījis vien četrus ranga punktus - uzvarējis vienā Futures mačā un reizi pārvarējis Challenger sērijas turnīra kvalifikāciju.

Lībietis, kurš ATP rangā ieņem 476.vietu, vispirms kvalifikācijas finālā ar 4-6, 3-6 piekāpās argentīnietim Huanam Ignasio Amaelam, kurš rangā atrodams 1023.pozīcijā.

Tomēr viņš kā laimīgais zaudētājs tika pie iespējas startēt pamatturnīrā, pāris stundu vēlāk pirmajā kārtā ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspējot amerikāni Niku Čepelu, kurš rangā ieņem 846.pozīciju.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu Lībietis nopelnījis vienu ATP ranga punktu.

Latvijas tenisists turnīru sāka no kvalifikācijas, jo bija aizmirsis pieteikties pamatturnīram. Kvalifikācijā ar pirmo numuru izliktajam Lībietim pirmā kārta bija brīva, bet otrajā viņš ar 6-4, 7-6 (7:2) apspēlēja zviedru Patriku Bridolfu, kurš rangā ieņem 1528.vietu.

Lībietis Gdiņas Futures turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, kur ar savu bijušo studiju biedru Hanteru Rīzi no ASV pirmajā kārtā spēkosies ar vācieti Janu Hoinski un poli Janu Zeļinski.

Lībietis duetā ar Rīzi piektdien triumfēja Sopotas Futures sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās. Lībietim ar Rīzi šis bija otrais kopējais dubultspēļu tituls, jo 2014.gadā viņi triumfēja Noksvilas Challenger turnīrā.

Jau vēstīts, ka par valsts pirmo raketi Lībietis oficiāli kļuva pagājušajā pirmdienā, kad lielu kritienu rangā piedzīvoja ilggadējais valsts vadošais tenisists Ernests Gulbis, kuru nomoka dažādas veselības problēmas. Pašlaik rangā Lībietim ir 12 mēnešu laikā nopelnīti 78 punkti, bet Gulbis ar 50 punktiem ir 576.pozīcijā.

Lībietis no Latvijas tenisistiem visaugstāk ir arī ATP dubultspēļu rangā, kur ieņem 276.vietu.

Tikmēr debiju Futures līmeņa turnīros piedzīvojis 17 gadus vecais Justs Jakovļevs, kurš Nīderlandes pilsētā Alkamārā notiekošajā turnīrā apstājās kvalifikācijas trešajā kārtā, tādējādi paliekot uzvaras attālumā no pamatturnīra.

Pēc divām gūtām uzvarām kvalifikācijas finālā Jakovļevs ar 1-6, 0-6 kapitulēja nīderlandietim Steinam Slampam, kurš kvalifikācijā bija izlikts ar otro numuru un ATP rangā ieņem 1643.vietu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi