Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas tenisistes zaudē pirmās divas spēles Kingas kausa duelī ar Kanādu

Latvijas tenisistes Darja Semeņistaja un Daniela Vismane piektdien Vankūverā zaudēja pirmajās divās Billijas Džīnas Kingas kausa kvalifikācijas mača spēlēs ar Kanādu.

Semeņistaja (WTA 389.) ar 1-6, 2-6 piekāpās Leilai Fernandesai (WTA 21.).

Pirmajā setā Semeņistaja "sausā" uzvarēja trešajā geimā, servējot pretiniecei, bet otrajā setā, arī servējot Fernandesai, otrajā un sestajā geimā, ko arī uzvarēja "sausā".

Kanādiete bija labāka gandrīz visos statistikas rādītājos, vien pieļaujot vairāk dubultkļūdu (4:1), kā arī Semeņistajai labāk realizējot breikpunktu iespējas - trīs no trim, kamēr Fernandesai izdevās punktā pārvērst septiņas no deviņām breikbumbām.

Otrajā cīņā Vismane (WTA 267.) ar 3-6, 7-6 (7:4), 3-6 piekāpās Rebekai Marino (WTA 111.).

Pirmo geimu spēlē uzvarēja Vismane, servējot pretiniecei, taču nākamajā geimā nespēja uzvarēt ar savu servi, astotajā geimā vēlreiz zaudējot, pašai stāvot uz serves līnijas.

Otrajā geimā abas tenisistes uzvarēja savas serves geimus, bet taibreikā tikai pirmo izspēli, pašai servējot zaudēja Vismane. Pēc 1:3 viņa panāca 6:3, uzvarot setā.

Trešo setu izšķīra Vismenes zaudētais sestais geims, kurā viņa servēja.

Marino krietni labāk servēja - 17 netveramas serves, kamēr Latvijas tenisistei tāda neizdevās neviena.

Kaut gan pēc serves bumbiņa biežāk bija laukumā latvietei, punktus procentuāli vairāk guva pretiniece - gan pēc pirmās (80%:62%), gan otrās (60%:59%) serves.

Kanādiete punktos pārvērta pusi (3/6) breikpunktu, Vismane - 33% (1/3).

Arī visā mačā vairāk punktu guva Marino (104/87). Marino bija gan vairāk punktus dodošu sitienu (30/9), gan vairāk nepiespiesto kļūdu (55/29).

Plānots, ka sestdien savā starpā cīnīsies Vismane un Fernandesa, kā arī Semeņistaja un Marino. Dubultspēlēs Diāna Marcinkēviča kopā ar Līgu Dekmeijeri cīnīsies pret Gabrielu Dabrovski un Kerolu Džao.

19 gadus vecā Semeņistaja pērn uzvarēja septiņos Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīros un bija šīs tūres titulētākā tenisiste. Šosezon viņa pirmo reizi karjerā uzvarēja W-25 līmeņa turnīrā, un tas viņai šogad ir līdz šim vienīgais tituls.

Viņas vienaudze Fernandesa pērn aizcīnījās līdz ASV atklātā čempionāta finālam un paspējusi jau izcīnīt divus WTA titulus, abus - Meksikas pilsētā Monterejā. Pirms trīs gadiem kanādiete uzvarēja Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrā.

Tikmēr 21 gadu vecā Vismane no savām trīs ITF trofejām pēdējo izcīnīja pērn, uzvarot W-25 turnīrā Liepājā. Mēneša sākumā viņa nepārvarēja Bogotas "WTA 250" turnīra kvalifikāciju.

Desmit gadus vecākā Marino vairākkārt ieturējusi pauzi savā karjerā un WTA tūrē ir bez tituliem. 2011.gadā viņa sasniedza Memfisas turnīra finālu un tajā pašā gadā pasaules rangā pacēlās uz 38.vietu.

Jau ziņots, ka Aļona Ostapenko (WTA 11.) šajā duelī Latvijas izlasei nevar palīdzēt plaukstas savainojuma dēļ, bet Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 119.) februāra sākumā uz nenoteiktu laiku pārtrauca tenisistes karjeru, lai pilnvērtīgi izārstētu sakrājušās traumas.

Tāpēc sastāvā iekļauta Vismane (WTA 267.), Marcinkēviča (WTA 281.) un Semeņistaja (WTA 389.), kā arī 38 gadus vecā dubultspēļu speciāliste Dekmeijere, kura šobrīd pasaules rangā vienspēlē ieņem dalītu 1326.vietu un dubultspēlē - 1077.vietu. Kanādas sastāvā ir Fernandesa (WTA 21.), Dabrovski (WTA 9. - dubultspēlēs), Marino (WTA 111.) Džao (WTA 285.) un Fransuāza Abanda (WTA 471.).

Šo abu sastāvu tenisistes vienspēlēs savā starpā tikušās tikai divas reizes. Semeņistaja šogad Kankūnā W-25 turnīra pirmajā kārtā pārspēja Džao, bet 2013.gadā Prāgas ITF 100 000 sērijas sacensību kvalifikācijā Marcinkēviča piekāpās Dabrovski.

Spēles notiek uz cietā seguma laukumiem, līdzīgos tiem, kādos Latvija iepriekšējā gadā spēlēja ar ASV. Līdzīgi apstākļi ir arī "Arēnā Rīga", kur Latvijas sieviešu izlase jau ir aizvadījusi spēles.

Latvijas izlase izlozē bija starp neizsētajām komandām, bet Kanādai bija septītais numurs.

Astoņas kvalifikācijas uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, bet zaudētājas cīnīsies "play-off" kārtā, lai saglabātu iespēju arī 2023.gadā cīnīties kvalifikācijā.

Finālturnīrā vieta nodrošināta aizvadītās sezonas finālistei Šveicei un Beļģijai, kurai kvalifikācijā bija jātiekas ar Baltkrieviju, taču Krievijas un Baltkrievijas diskvalifikācijas kara Ukrainā dēļ beļģietes automātiski tika finālā. Pārējos pāros tika salozēta Austrālija pret Slovākiju, Itālija pret Franciju, ASV pret Ukrainu, Čehija pret Lielbritāniju, Kazahstāna pret Vāciju, Nīderlande pret Spāniju un Polija pret Rumāniju.

Iepriekšējā sezonā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ tika aizvadīta 2020. un 2021.gadā, Latvija aizpērn februārī kvalifikācijā zaudēja spēcīgajai ASV, bet "play-off" kārtā pērn aprīlī uzvarēja Indiju.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs 2020.gadā tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības sieviešu nacionālajām komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu ir viena no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi