Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Lībietis pēc traumas sadziedēšanas viegli pārvar Rīgā notiekošā Futures turnīra pirmo kārtu

Rīgā notiekošajā Futures sērijas turnīrā otrdien bez jebkādām problēmām pirmo kārtu pārvarēja vietējais favorīts Miķelis Lībietis, kuram šī bija pirmā vienspēļu cīņa pēc locītavas traumas izārstēšanas.

Ar pirmo numuru izliktais ATP ranga 539.pozīcijā esošais Lībietis ar rezultātu 6-0, 6-0 tikai 51 minūtes laikā sagrāva speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo austrieti Fabianu Grūberu, kurš karjeras laikā pasaules rangā nav spējis iekļūt.

Lībietis tika pie viena ATP ranga punkta. Pirms šīs nedēļas latvietis šogad kopā bija nopelnījis tikai piecus ranga punktus.

Pērn Lībietis Latvijas turnīrā zaudēja finālā, bet pirms tam sacensībās Pērnavā un Viļņā ieguva titulus, šogad tos neaizstāvot, kas viņam šajās nedēļās licis atkrist pasaules rangā.

Otrajā kārtā Lībietim pretim stāsies ranga 923.pozīcijā esošais francūzis Pjērs Fevrs.

Savukārt pirmo kārtu otrdien neizdevās pārvarēt citam mājiniekam Artūram Lazdiņam, kurš rangā ir 1654.pozīcijā. Viņš duelī ar ranga 898.pozīcijā esošo Izraēlas tenisistu Išaiju Olieilu izstājās, kad pirmajā setā bija zaudējis ar 5-7.

Pērn tieši Latvijas turnīrā Lazdiņš guva smagu traumu, pēc kuras kortā atgriezās vien novembrī.

LETA jau vēstīja, ka pirmdien no Latvijas tenisistiem Rīgas Futures turnīrā pirmo kārtu vienspēlēs pārvarēja Roberts Grīnvalds, tiekot pie pirmā ATP vienspēļu ranga punkta karjerā, kas aiznākamajā nedēļā ļaus debitēt rangā, kā arī Mārtiņš Podžus.

Grīnvalds, kurš nedēļas nogalē kā vienīgais no 13 Latvijas tenisistiem pārvarēja kvalifikāciju, pamatturnīra pirmajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:3) pārspēja "wild card" jeb rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo Mārtiņu Rocēnu, kurš arī pašlaik rangā nav atrodams.

18 gadus vecais Grīnvalds bija šīs spēles favorīts, jo viņš ir gadu vecāks par konkurentu, turklāt pašlaik ieņem 217.vietu pasaules junioru rangā, kamēr Rocēns tajā līdz šim nav spējis tikt augstāk par 475.pozīciju.

Grīnvalds nopelnījis vienu ATP ranga punktu un aiznākamajā nedēļā debitēs ATP rangā, kurā atradīsies vismaz gadu. Tenisists pirms tam kvalifikācijā pirmajā kārtā sestdien ar 7-5, 6-1 uzvarēja Izraēlas pārstāvi Motveju Radionovu, kurš rangā atrodams 1623.pozīcijā. Savukārt svētdien kvalifikācijas izšķirošajā - otrajā - kārtā Grīnvalds ar 6-1, 3-6, 6-3 uzvarēja lietuvieti Kasparu Žemaitēli, kurš neatrodas rangā.

Tikmēr Mārtiņš Podžus, kurš rangā ieņem 719.vietu un turnīrā izlikts ar sesto numuru, pirmās kārtas spēlē ar 6-2, 6-2 pārspēja japāni Rjotu Kiši, kurš ATP rangā atrodams 1470.vietā.

Līdz ar to arī Podžus ticis pie viena ATP ranga punkta un nākamajā mačā spēkosies ar Olieilu.

Tikmēr dubultspēļu turnīrā pirmdien pirmo kārtu pārvarēja trīs Latvijas tenisisti. Ar otro numuru izliktie Lībietis un igaunis Markuss Kerners ar 6-1, 6-0 sagrāva Latvijas pāri Artjomu un Ņikitu Jesaibegjanus, bet īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušie Artūrs Kuļibaba un Lazdiņš ar 6-4, 6-4 uzvarēja Maksimu Homentovski no Krievijas un Aleksandru Lebedinu no Ukrainas.

Tikmēr neveiksmi arī dubultspēlēs cieta Rocēns duetā ar ASV tenisistu Denjelu Soiferu, kurš gan agrāk startējis arī zem Latvijas karoga, ar 2-6, 3-6 zaudējot krieviem Aleksandram Čepeļevam un Denisam Klokam.

Otrdien dubultspēļu sacensības sāks arī dvīņubrāļu Mārtiņa un Jāņa Podžus duets, kā arī Losbergs pārī ar lietuvieti Žemaitēli.

Futures dubultspēļu turnīros ATP ranga punkti tiek piešķirti sākot no pusfināla.

Futures turnīrs Rīgā norisinās SMScredit.lv Tenisa centrā K.Ulmaņa gatvē 150.

Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Futures sērijas turnīrs iepriekš norisinājās Jūrmalā turklāt tur tas bāzējās jau kopš 1998.gada. Pērn šajā turnīrā uzvarēja lietuvietis Laurīns Grigelis, finālā pieveicot mājinieku cerību Miķeli Lībieti, kurš par čempionu kļuva 2015.gadā.

Latvijas tenisistiem vienspēlēs šajā turnīrā izdevies triumfēt arī 2006.gadā, kad par čempionu kļuva tenisists Andis Juška, savukārt pusfinālu vienspēlēs sasnieguši vēl vairāki citi latvieši - 2005.gadā 16 gadu vecumā labākajā četriniekā iekļuva pašreizējais Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, 2008. un 2011.gadā soli no fināla palika Deniss Pavlovs, bet 2013.gadā pusfinālu sasniedza Lībietis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi