Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Līderes palīdzēt nevarēs: Tenisistes Kingas kausa spēlei ar Kanādu tiks izvēlētas ceturtdien

Latvijas sieviešu izlases dalībnieces, kuras šonedēļ Vankūverā Billijas Džīnas Kingas kausa duelī ar Kanādu uzsāks cīņas vienspēlē, kļūs zināmas ceturtdien, otrdien preses konferencē Vankūverā paziņoja Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns.

Jau ziņots, ka aļona Ostapenko (WTA 11.) šajā spēlē Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt plaukstas savainojuma dēļ, bet Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 119.) februāra sākumā uz nenoteiktu laiku pārtrauca tenisistes karjeru, lai pilnvērtīgi izārstētu sakrājušās traumas.

Tāpēc sastāvā iekļauta Daniela Vismane (WTA 267.), Diāna Marcinkēviča (WTA 281.) un Darja Semeņistaja (WTA 389.), kā arī 38 gadus vecā dubultspēļu speciāliste Līga Dekmeijere, kura šobrīd pasaules rangā vienspēlē ieņem dalītu 1326.vietu un dubultspēlē – 1077.vietu.

“Mēs sākām treniņus šodien, un mums ir vairākas iespējas,” par iespējamajām vienspēļu dalībniecēm preses konferencē teica Žguns. “Skatīsimies, kā tenisistes izskatīsies treniņos, un lēmumu pieņemsim ceturtdien.”

Žguns piebilda, ka jaunajām Latvijas izlases spēlētājām tā ir lieliska izdevība apliecināt sevi izlases līderu prombūtnes laikā un ka šobrīd visas trīs jaunās tenisistes var kļūt par izlases pirmo numuru. Latvijas tenisistēm tā ir iespēja tikties ar augstas klases pretiniecēm un papildu motivācija, un viņas šajā nedēļas nogalē var tikai iegūt, piebilda Latvijas izlases kapteinis.

Viņš norādīja, ka svarīga ir ne tikai pirmā numura izvēle, bet arī otrajam numuram jābūt gatavam cīņām.

Žguns ir pārliecināts, ka Dekmeijere būs gatava dubultspēlei, un viņš cer, ka tā tiks aizvadīta. Kanāda ir favorīte šajā cīņā, dubultspēle tiek aizvadīta pēdējā, un komandas var vienoties par kādas spēles neaizvadīšanu, ja uzvarētājs duelī jau ir zināms.

“Viņai ir bagāta pieredze. Tāpēc viņa ir šeit, jo daudz ko var dot komandai. Tas mums būs vajadzīgs – labi padomi un pozitīvi ieteikumi,” par pieredzējušo spēlētāju saka komandas kapteinis.

Pagaidām vēl nav zināms, kura varētu būt Dekmeijeres pāriniece.

Savukārt Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Konstantīns Zasjadko sarunā ar ziņu aģentūru LETA piebilda, ka “dubultspēlei treniņos mēģinām dažādas opcijas”.

Spēles notiks uz cietā seguma laukumiem, līdzīgos tiem, kādos Latvija iepriekšējā gadā spēlēja ar ASV. Līdzīgi apstākļi ir arī “Arēnā Rīga”, kur Latvijas sieviešu izlase jau ir aizvadījusi spēles.

Spēle ar Kanādu kvalifikācijas kārtā notiks 15. un 16.aprīlī Vankūverā.

Kanādas sastāvā būs Leila Fernandesa (WTA 21.), Gabriela Dabrovski (WTA 9. - dubultspēlēs), Rebeka Marino (WTA 111.), Kerola Džao (WTA 285.) un Fransuāza Abanda (WTA 471.).

Latvijas izlase izlozē bija starp neizsētajām komandām, bet Kanādai bija septītais numurs.

Astoņas kvalifikācijas uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, bet zaudētājas cīnīsies "play-off" kārtā, lai saglabātu iespēju arī 2023.gadā cīnīties kvalifikācijā.

Finālturnīrā vieta nodrošināta aizvadītās sezonas finālistei Šveicei un Beļģijai, kurai kvalifikācijā bija jātiekas ar Baltkrieviju, taču Krievijas un Baltkrievijas diskvalifikācijas kara Ukrainā dēļ beļģietes automātiski tika finālā. Pārējos pāros tika salozēta Austrālija pret Slovākiju, Itālija pret Franciju, ASV pret Ukrainu, Čehija pret Lielbritāniju, Kazahstāna pret Vāciju, Nīderlande pret Spāniju un Polija pret Rumāniju.

Iepriekšējā sezonā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ tika aizvadīta 2020. un 2021.gadā, Latvija aizpērn februārī kvalifikācijā zaudēja spēcīgajai ASV, bet "play-off" kārtā pērn aprīlī uzvarēja Indiju.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs 2020.gadā tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības sieviešu nacionālajām komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu ir viena no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi