Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

M.Podžus izvairās no negaidīta zaudējuma ATP ranga 1705.vietas īpašniekam

Latvijas otrā rakete vīriešu tenisā Mārtiņš Podžus ceturtdien Serbijā notiekošā Novisadas Futures sērijas turnīra vienspēļu sacensību otrajā kārtā izvairījās no zaudējuma pret krietni zemāk pasaules rangā esošu spēlētāju.

Podžus, kurš pasaules rangā atrodams 575.vietā un sacensībās izlikts ar otro numuru, otrajā kārtā ar 4-6, 7-6 (7:2), 6-3 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo serbu Bodinu Žarkoviču, kurš ATP rangā atrodas vien 1705.pozīcijā.

Vēl otrajā setā Žarkovičs atradās vadībā ar 5-4 un servēja par uzvaru mačā, tomēr latvietis parādīja raksturu un atspēlēja breiku, pēcāk esot labāks taibreikā ar 7:2. Savukārt pēc tam izšķirošajā - trešajā - setā iniciatīva piederēja Podžum.

Par iekļūšanu Novisadas turnīra vienspēļu ceturtdaļfinālā Podžus nopelnījis divus ATP ranga punktus. Nākamajā kārtā latvietim pretī stāsies horvāts Duje Ajdukovičs, kurš vienspēļu rangā nav atrodams.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Podžus pirmajā kārtā ar 6-3, 6-1 uzvarēja īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo mājinieku Borisu Butuliju, kurš ir planētas 1585.rakete.

Pirms tam Podžus ar savu brāli Jāni aizkļuva līdz šī turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālam, taču par to viņiem ATP ranga punkti nepienācās.

Tikmēr Braunšveigas ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālu bez cīņas sasniegusi Latvijas trešā rakete sieviešu tenisā Diāna Marcinkēviča. Viņai kopā ar zviedrieti Kornēliju Listeri ceturtdien bija iecerēta tikšanās ar vācietēm Katarinu Gerlahu un Lenu Riferi, kuras gan kortā tā arī neparādījās.

Marcinkēviča un Listere šajā turnīrā izliktas ar pirmo numuru, bet par iekļūšanu finālā viņas nopelnījušas 30 WTA ranga punktus.

Latvijas un Zviedrijas duets pirmo kārtu viņas izlaida, bet otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā viņas ar 6-4, 6-1 uzveica amerikānieti Elizabeti Holbaueri un Jūliju Stamatovu no Bulgārijas.

Jau ziņots, ka Latvijas otrā rakete Marcinkēviča zaudēja šī paša turnīra vienspēļu pirmajā kārtā. Pasaules ranga 300.vietas īpašniece ar 3-6, 6-4, 4-6 piekāpās ukrainietei Olgai Jančukai, kura planētas rangā atrodama 267.pozīcijā.

Vienspēļu turnīru Latvijas pārstāve noslēdza ar vienu WTA ranga punktu.

Pirms tam ceturtdien Latvijas tenisiste Daniela Vismane iekļuva Budapeštas ITF 15 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensību pusfinālā.

Ceturtdaļfināla mačā ar septīto numuru izliktā pasaules ranga 645.vietas īpašniece Vismane ar 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja ungārieti Agnešu Buktu (WTA 485.), kura šajā turnīra bija saņēmusi otro numuru.

Līdz ar to 18 gadus vecā Vismane nopelnījusi četrus vienspēļu ranga punktus un pusfinālā viņa mērosies spēkiem ar sacensību trešo numuru Magdalēnau Pantūčkovu no Čehijas (WTA 488.) dueļa uzvarētāju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Vismane pusfinālu sasniedza arī šī paša turnīra dubultspēļu sacensībās. Vispirms pirmajā kārtā viņa pārī ar Kanādas pārstāvi Petru Januškovu ar 6-1, 6-1 sagrāva horvātieti Vanesu Basaru un izraēlieti Esteri Masuri, bet ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-1, 6-2 pārspēja čehieti Dagmaru Dudlakovu un Joannu Zavadzku no Polijas, kuras bija izliktas ar ceturto numuru.

Līdz ar to pusfinālā abas sportistes mērosies spēkiem ar vācieti Jūliju Kimelmani un Nadiju Kolbu no Ukrainas, kuras izliktas ar otro numuru.

Par iekļūšanu pusfinālā Vismane nopelnījusi četrus WTA dubultspēļu ranga punktus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi