Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Marcinkēvičai kāpums WTA rangā; Gulbis nepārvar pirmo kārtu Austrālijā

Diāna Marcinkēviča kā vienīgā no Latvijas tenisistēm iepriekšējā nedēļā veikusi kāpumu Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā, kamēr pašmāju vadošās šī sporta veida pārstāves Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova saglabājušas savas pozīcijas. Tikmēr Latvijas vīriešu tenisa pirmā rakete Ernests Gulbis pirmdien Austrālijas pilsētā Traralgonā nepārvarēja Challenger sērijas sacensību pamatturnīra pirmo kārtu.

Marcinkēviča aizpagājušajā nedēļā aizcīnījās līdz finālam Punes W-25 turnīrā, kas rangā ļāvis pakāpties par 36 vietām uz 322.pozīciju. Turpat Indijā viņa pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz Navimumbajas W-25 turnīra finālam, tādējādi turpinās augšupeju rangā un tuvosies Latvijas trešajai raketei Danielai Vismanei.

Tikmēr Ostapenko gluži kā pirms nedēļas ir 28.vietā, bet Sevastova atrodas 70.pozīcijā. Sevastova šonedēļ Melburnā sāks jauno WTA sezonu, bet Ostapenko izlēma nepiedalīties turnīrā Adelaidā.

Vismane arī šajā nedēļā ir 282., kamēr Kamilla Bartone zaudējusi vienu vietu un ieņem 401.pozīciju, bet Darja Semeņistaja arī šajā nedēļā ir 549.pozīcijā. Pārējās Latvijas tenisistes zaudējušas savas pozīcijas: Sabīne Rutlauka vienu (941.), Margarita Ignatjeva un Patrīcija Špaka pa divām (1069. un 1124.), Ozerova trīs (1192.), Elza Tomase piecas (1233.) un Līga Dekmeijere - vienu (1347.).

Līdere rangā joprojām ir austrāliete Ešlija Bārtija, kurai seko baltkrieviete Arina Sabaļenka, spāniete Garvinje Mugurusa un čehietes Barbora Krejčikova ar Karolīnu Plīškovu. Sestā joprojām rangā ir grieķiete Marija Sakari, septīto vietu saglabā igauniete Anete Kontaveita, astotā ir spāniete Paula Badosa, devīto vietu ieņem Iga Švjonteka no Polijas, bet desmitā ir tunisiete Onsa Žabēra.

Sezonas priekšvakarā pirmajā simtniekā šonedēļ izmaiņas nav notikušas.

Dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 23.pozīciju, Vismane rangā zaudējusi divas vietas (269.),  tikpat liels kritums ir Marcinkēvičai (271.), bet vienu vietu zaudējusi Bartone (452.). Sevastova saglabājusi 650.vietu, bet Semeņistaja ieguvusi vienu vietu un ieņem 758.pozīciju. Savas pozīcijas nemaina Špaka (1053.) un Ignatjeva (1110.), Dekmeijere atguvusi divas vietas (1392.), bet Rutlauka zaudējusi četras (1727.).

Savukārt Ernests Gulbis, kurš ATP rangā arī šonedēļ ieņem 191.vietu, pirmās kārtas spēlē divās stundās un 40 minūtēs ar rezultātu 6-3, 3-6, 5-7 zaudēja japānim Go Soedam (ATP 247.).

Gulbis trešā seta 11.geimā neizservēja uzvaru geimā un nākamajā neizmantoja četras breikbumbas.

Svētdien Latvijas tenisists, kurš kvalifikācijā bija izsēts ar pirmo numuru, atlases vienīgajā kārtā ar 6-3, 7-5 pārspēja mājinieku Heidenu Džonsu, kurš nav iekļauts pasaules rangā un turnīrā startēja ar īpašo ielūgumu.

Gulbis turnīru noslēdza ar kvalifikācijā iegūtajiem diviem ATP ranga punktiem.

Turnīrs Traralgonā norisinās cietā seguma laukumos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi