Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Marejs uzvar 200. Grand Slam mačā; Vavrinkam pirmais US Open panākums četru gadu laikā

Britu tenisists Endijs Marejs otrdien Ņujorkā svinēja uzvaru savā 200. Grand Slam turnīru spēlē un sasniedza US Open otro kārtu. Tikmēr ASV atklātā čempionāta čempions šveicietis Stanislass Vavrinka otrdien kļuva vecāko par US Open turnīra mačā uzvarējušo tenisistu kopš 40 gadus vecā amerikāņa Džimija Konorsa panākuma 1992.gadā.

Divkārtējais Vimbldonas čempions, kurš ASV atklātajā čempionātā uzvarēja 2012.gadā un pasaules rangā ieņem 37.vietu, ar 6-2, 7-5, 6-3 pieveica francūzi Korentēnu Mutē (ATP 72.), kļūst par astoto spēlētāju vīriešu konkurencē atklātajā ērā, kurš sasniedzis trešo spēļu simtu.

36 gadus vecais Marejs, kurš ieradās turnīrā pēc vēdera muskuļu plīsuma, pēc spēles slavēja pretinieku, bilstot, ka "viņš ir viens no tehniski prasmīgākajiem spēlētājiem tūrē, un viņam ir tik daudz veidu, lai tevi uzvarētu".

Tikai nepilni divi seti bija vajadzīgi pasaules ranga līderim spānim Karlosam Alkarasam, lai iekļutu otrajā kārtā, jo viņa pretinieks vācietis Dominiks Kepfers (ATP 75.), zaudējis pirmo setu ar 2-6 un otrajā zaudējot ar 2-3, maču nespēja turpināt.

Vieglu uzvaru svinēja arī Itālijas tenisists Janniks Sinners (ATP 6.), kurš ar 6-3, 6-1, 6-1 pieveica vārda brāli vācieti Janniku Hanfmani (ATP 54.).

Tāpat otrajā kārtā iekļuva pasaules astotā rakete neitrālais sportists Andrejs Rubļovs, kurš ar 6-4, 7-6 (7:5), 6-1 apspēlēja "laimīgo zaudētāju" francūzi Arturu Kazo (ATP 119.).

Tikmēr turnīrs jau beidzies neitrālajam sportistam Karenam Hačanovam (ATP 11.), kuru ar 6-2, 6-4, 6-2 apspēlēja īpašo ielūgumu saņēmušais mājinieks Maikls Mo.

38 gadus vecais Vavrinka (ATP 49.) izcīnīja savu pirmo uzvaru Ņujorkā pēdējo četru gadu laikā, pirmajā kārtā ar 7-6 (7:5), 6-2, 6-4 pārspējot japāni Jošihito Nišioku (ATP 44.).

"Domāju, ka spēlēju labi. Es necenšos salīdzināt ar mačiem no pagātnes, jo tā nav laba ideja," sacīja Vavrinka, kurš 2016.gadā izcīnīja "US Open" uzvarētāja trofeju.

"Tomēr esmu apmierināts ar savu spēli. Zinu, ka varu pārspēt dažus patiešām labus spēlētājus. Es varu būt patiešām konkurētspējīgs, un es labi kustos laukumā," piebilda šveicietis.

Otrajā kārtā viņš spēlēs ar Argentīnas tenisistu Tomasu Martinu Etčeverriju, kurš turnīrā izsēts ar 30.numuru un pirmajā kārtā ar 6-3, 6-7 (3:7), 1-6, 6-4, 7-6 (10:5) pieveica kvalifikāciju pārvarējušo somu Oto Virtanenu.

Vavrinka sešas reizes Ņujorkā ir sasniedzis ceturtdaļfinālu, taču viņa uzvara pār Nišioku bija viņam pirmā "Flushing Meadows" kortos kopš 2019.gada, kad viņš zaudēja Daņiilam Medvedevam ceturtdaļfinālā.

Bijušais pasaules ranga trešais numurs Vavrinka pagājušajā gadā pēc ilgstošas cīņas ar traumām pasaules rangā atkāpās līdz 361.vietai.

Februārī viņš atgriezās labāko simtniekā.

"Esmu priecīgs, ka joprojām varu spēlēt tādā līmenī," saka Vavrinka.

ASV atklātais čempionāts, kas ir sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs, norisināsies līdz 10.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi