Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Muhova Melburnā uzvar arī tautieti Karolīnu Plīškovu

Čehiete Karolīna Muhova, kura Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā apspēlēja Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko, sestdien 1/16 finālā pieveica arī planētas sesto raketi Karolīnu Plīškovu.

Pasaules ranga 27.rakete Muhova otrajā setā atspēlējās no 0-5, lai nosūtītu mājās tautieti ar 7-5, 7-5 uzvaru.

"Man ir mazliet skumji, jo mēs esam ļoti labas draudzenes," teica Muhova. "Tomēr tā ir spēle, un es noteikti esmu laimīga, ka uzvaru guvu divos setos. Mēs abas bijām nedaudz nervozas, un es priecājos, ka tas ir cauri."

Tagad Muhovai pretī stāsies Beļģijas tenisiste Elīza Mertensa (WTA 16.), kura turpināja uzvaras gājienu 2021.gadā ar 6-2, 6-1 uzvaru pār turnīra 11.numuru Šveices tenisisti Belindu Benčiču.

Ukrainiete Jeļina Svitoļina ar 6-4, 6-0, atspēlējoties no 3-4 pirmajā setā, uzvarēja Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 28.).

"Mēs spēlējām jau kopš laika, kad bijām bērni, tāpēc es viņu pazīstu jau no mazotnes un vienmēr gaidu grūtu cīņu, jo viņa ir cīnītāja," sacīja pasaules piektā rakete Svitoļina par savu pretinieci.

Horvātiete Donna Vekiča (WTA 33.) dramatiskā cīņā ar 5-7, 7-6, (7-2), 6-4 pārspēja Latvijas otru spēcīgāko tenisisti Anastasiju Sevastovu pirmajā kārtā uzvarējušo igaunieti Kaiju Kanepi (WTA 65.), mačam ilgstot divas stundas un 36 minūtes.

Vekiča bija iedzinējos ar zaudētu setu un 0-3 otrajā setā.

Citā spēlē vīriešu turnīrā ar ceturto numuru izliktais krievs Daņiils Medvedevs sasniedza astotdaļfinālu, uzvarot serbu Filipu Krajinoviču (ATP 33.) piecu setu spēlē ar 6-3, 6-3, 4-6, 3-6, 6-0 un pagarinot savu uzvaru sēriju līdz 17 mačiem.

Uzvaru sērija sākās novembrī, ietverot titula izcīnīšanu Parīzes "ATP Masters 1000", ATP Finālturnīrā Londonā un ATP kausā.

Iekarsušais Medvedevs veltīja savam trenerim satriecošas sentences krievu, franču un angļu valodā, trenerim beigu beigās pametot kortu.

"Viņš teica tieši pirms aiziešanas, ka ir pārliecināts, ka es uzvarēšu maču, bet ka viņš mani grib atstāt vienu, lai es būtu mierīgāks," sportists skaidroja pēc spēles. "Vairāk neko nestāstīšu, jo tas bija labi darīts, un par laimi es uzvarēju."

Sestdienas spēles notiek bez skatītājiem, kā tas būs visās spēlēs arī nākamo piecu dienu laikā. Stingri Covid-19 ierobežošanas pasākumi Viktorijas pavalstī ieviesti pēc koronavīrusa britu paveida slimības uzliesmojuma.

Jau ziņots, ka sestdien Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu turnīrā Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku svinēja uzvaru dubultspēļu otrajā mačā.

Ostapenko pārī ar Kičenoku ir izsētas ar 13.numuru un ar 6-1, 1-6, 6-1 pārspēja Rumānijas duetu Andrēa Mitu/Raluka Olaru.

Ar šo uzvaru katra no uzvarētājām Melburnā jau nopelnījusi pa 240 pasaules ranga punktiem.

Astotdaļfinālā Ostapenko/Kičenoka tiksies ar turnīra ceturto pāri Nikola Meličera (ASV)/Demi Shūrsa (Nīderlande). Viņu pretinieces pirmajā kārtā Fiona Fero no Francijas un Žila Teihmane izstājās jau pēc pieciem nospēlētiem geimiem, bet otrajā kārtā ASV/Nīderlandes duets ar 6-2, 6-4 pieveica baltkrievieti Veru Lapko un čehieti Markētu Vondroušovu.

Jau ziņots, ka otrdien vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 5-7, 2-6 piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai, pasaules rangam nopelnot desmit punktus.

Ostapenko Melburnā plānojusi piedalīties arī jauktajā dubultspēlē pārī ar nīderlandieti Matvi Midelkopu. Pirmajā cīņā pretiniekos ielozēts turnīra astotais duets no Brazīlijas Luiza Stefani/Brunu Soaress.

Trešdien dalību dubultspēļu pirmajā kārtā sacensības beidza Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu, kuras ar 3-6, 6-2, 3-6 piekāpās ar 11.numuru turnīrā izliktajām ķīnietēm Jifaņai Su un Džaosuaņai Janai.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Sevastova saņēma desmit pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Vienspēlē Sevastova pirmajā kārtā ar 3-6, 1-6 zaudēja igaunietei Kaijai Kanepi, par to pasaules rangā nopelnot desmit punktus.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi