Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Nadals ar uzvaru trijos setos droši pārvar Austrālijas atklātā čempionāta otro kārtu

Pasaules pirmā rakete vīriešu tenisā Rafaels Nadals trešdien sasniedza Austrālijas atklātā čempionāta trešo kārtu.

Pašlaik 31 gadu vecais Nadals, kuram šis bija otrais mačs pēc atgriešanās kortā, ar rezultātu 6-3, 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja ranga 52.vietu ieņemošo argentīnieti Leonardo Maijeru.

Nadals pieļāva tikai desmit nepiespiestās kļūdas, bet ieguva 40 punktus ar uzbrukuma sitieniem.

"Šī man bija svarīga uzvara, kas izcīnīta pret labu pretinieku. Leonardo ir tenisists ar lielu potenciālu un spēcīgu sitienu. Esmu laimīgs, ka izdevās sasniegt trešo kārtu, jo kādu laiku nebiju spēlējis. Izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas man bija ļoti svarīgi," pēc uzvaras teica Nadals.

Kā vēstīts, pirmajā kārtā Nadals ar rezultātu 6-1, 6-1, 6-1 sagrāva pasaules ranga 79.vietas īpašnieku Viktoru Estrelju no Dominikānas Republikas.

Līdz šim vienīgo reizi Nadals Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis 2009.gadā, pērn finālā atzīstot slavenā šveicieša Rodžera Federera pārākumu.

Tieši Federers šobrīd seko Nadalam ATP rangā. Lai nosargātu ranga līdera godu Nadalam Austrālijas atklātajā čempionātā jātiek vismaz līdz ceturtdaļfinālam

Trešajā kārtā Nadals tiksies ar bosnieti Damiru Džumhuru, kurš ATP rangā ieņem 30.vietu un turnīrā izlikts ar 28.numuru. Džumhurs otrajā kārtā ar rezultātu 7-5, 3-6, 6-4, 6-1 apspēlēja austrālieti Džonu Milmenu, kurš rangā ieņem 122.pozīciju.

Tikmēr planētas sestā rakete Marins Čiličs otrajā kārtā ar 6-1, 7-5, 6-2 pārspēja portugāli Žuāu Souzu, kurš ATP rangā ieņem 70.pozīcijā.

Otro kārtu pārvarējis arī ar desmito numuru izliktais spānis Pavlo Karrenjo-Busta, kurš rangā ieņem 11.vietu. Karrenjo-Busta otrajā kārtā ar 6-2, 3-0 guva virsroku pār francūzis Žilu Simonu, kurš otrajā setā no cīņas izstājās.

Karrenjo-Bustam turpinājumā pretī stāsies Luksemburgas tenisists Žils Millers, kurš rangā ieņem 28.vietu, bet turnīrā izlikts ar 23.numuru. Millers otrajā kārtā piecu setu mačā ar rezultātu 7-5, 6-4, 6-7 (5:7), 3-6, 6-2 pārspēja tunisieti Maleku Jaziri, kurš noslēdz ranga pirmo simtu.

Savukārt ar 15.numuru izliktais francūzis Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš tādu pašu vietu ieņem rangā, otrās kārtas mačā piecu setu cīņā ar rezultātu 3-6, 6-3, 1-6, 7-6 (7:4), 7-5 pārspēja kanādieti Denisu Šapovalovu, kurš ATP rangā noslēdz pirmo piecdesmitnieku.

Latvijas pirmā rakete vīriešu tenisā Ernests Gulbis šajā turnīrā nepiedalās, sezonu otrdien sākot ar zaudējumu Challenger sērijas turnīra pirmajā kārtā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas dāmu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko Austrālijas atklātā čempionāta vienspēļu otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 6-3, 3-6, 6-4 pārspēja ķīnieti Jinjinu Duaņu.

Savukārt Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova otrās kārtas cīņu aizvadīs ceturtdien, kad centrālajā kortā spēkosies ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu, kuru pārspēja pērnā gada ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi