Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Osaka atspēlējas un atgriežas US Open čempiones tronī

Japānas tenisiste Naomi Osaka sestdien Ņujorkā triumfēja ASV atklātajā čempionātā, izcīnot savu trešo "Grand Slam" trofeju karjerā.

Osaka, kura WTA rangā ieņem devīto vietu un "US Open" bija izlikta ar ceturto numuru, finālmačā ar rezultātu 1-6, 6-3, 6-3 pārspēja baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 27.).

Osaka pirmajā setā kapitulēja ar 1-6 un otrajā nonāca iedzinējos ar 0-2, taču atspēlējās un pēc uzvaras 6-3 panāca trešo setu. Tajā uz viļņa nonākusī japāniete panāca 4-1, taču zaudēja divus punktus un deva iespēju Azarenkai izlīdzināt rezultātu. Tiesa, Baltkrievijas tenisiste savu servi zaudēja, turpretī Osaka ieguva iespēju servēt par uzvaru mačā. Viņa savu iespēju izmantoja un ar otro mačbumbu setā panāca 6-3, svinot panākumu arī mačā.

Osaka aizpērn tieši Ņujorkā izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu un 2019.gada sezonu iesāka ar triumfu "Australian Open". Karjeras laikā viņa izcīnījusi sešus WTA titulus, no kuriem puse ir prestižās "Grand Slam" trofejas.

Tikmēr Azarenka 2012. un 2013.gadā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā, un tās viņai ir vienīgās "Grand Slam" trofejas. Tāpat šajos gados viņa spēlēja "US Open" finālos, taču abos cieta zaudējumus Serēnai Viljamsai.

Turpmākajos gados baltkrievu tenisiste cīnījās ar savainojumiem, turklāt 2016.gadā kļuva par māti. Nākamajā gadā viņa izlaida vairākus svarīgus turnīrus, jo cīņas par aizbildniecību dēļ nevarēja ar dēlu pamest Kalifornijas štatu.

Pirms divām nedēļām abām tenisistēm bija jātiekas Ņujorkas WTA "Premier" turnīra finālā, taču Osaka traumas dēļ titula mačā nepiedalījās, tāpēc uzvara tika piešķirta Azarenkai. Tobrīd baltkrievu tenisiste rangā bija 59.pozīcijā, tāpēc "US Open" nebija starp izsētajām sportistēm.

ASV atklātajā čempionātā Covid-19 pandēmijas dēļ nepiedalījās vairākas tenisa zvaigznes. No šī gada turnīra dalību atsauca vairākas favorītes, piemēram, pērnā gada čempione Bjanka Andresku, Simona Halepa, Ešlija Bārtija, Kiki Bertensa, Jeļena Svitoļina un citas augsta līmeņa tenisistes.

Jau ziņots, ka Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova šī gada "US Open" apstājās otrajā kārtā, bet Aļona Ostapenko Ņujorkā nespēlēja.

Šīs sezonas trešais un pēdējais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - ieplānots no 27.septembra līdz 11.oktobrim. Kā vēstīts, Vimbldonas čempionāts šogad tika atcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi