Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 23. maijs
Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija

Ostapenko 2018. gadu sāk ar zaudējumu Plīškovai

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko, uzsākot jauno sezonu, Šeņdžeņas WTA International sērijas turnīra pirmajā kārtā otrdien ar rezultātu 1-6, 4-6 zaudēja čehietei Kristīnai Plīškovai.

Planētas septītā rakete Ostapenko, kura turnīrā Šeņdžeņā bija izlikta ar otro numuru, par piedalīšanos pirmās kārtas mačā saņems vienu WTA ranga punktu. 2017.gada Latvijas labākajai sportistei nav izdevies aizstāvēt pērn pirmajā nedēļā izcīnītos 110 punktus, taču viņas vieta rangā šobrīd nav apdraudēta.

Tikmēr Plīškova WTA rangā atrodama 61.pozīcijā.

Ostapenko šajā mačā pieļāva astoņas dubultkļūdas. Kā zināms, pērn viņa šajā rādītājā bija pasaules tenisa līdere. Tikmēr Plīškova šajā mačā atzīmējās ar 11 "eisiem" jeb netveramajām servēm.

Mačā pirmā servēja Plīškova, kura pēc tam, kad Ostapenko bija panākusi 30:0, realizēja četrus "eisus" un uzvarēja pirmo geimu. Pavisam dramatisks izvērtās otrais geims, kas ilga 14 minūtes un 32 sekundes. Tajā 25 izspēlēs Ostapenko piecas reizes neizservēja uzvaru geimā, atspēlēja četras breikbumbas, bet tomēr pēc smagas cīņas atzina pretinieces pārākumu.

Trešajā geimā Latvijas tenisa zvaigznei neizdevās revanšēties un viņa nonāca iedzinējos ar 0-3. Pārtraukumā pēc smagām diskusijām ar savu māti un treneri Jeļenu Jakovļevu Ostapenko nespēja saņemties un savā servē pieļāva pāris dubultkļūdas, zaudēdama arī ceturto geimu. Pie Plīškovas serves viņa spēlēja pārliecinošāk, taču nonāca iedzinējos ar 0-5.

Pēc nonākšanas bezdibeņa malā Ostapenko saņēmās un atspēlēja setbumbu, pirmo reizi mačā realizējot savu servi. Tiesa, nākamajā geimā Plīškova nodrošināja uzvaru setā ar 6-1.

Otrā seta pirmajā geimā Ostapenko pieļāva trīs dubultkļūdas un nonāca iedzinējos ar 0-1. Pēc neveiksmes pirmajā geimā Ostapenko sapurinājās un pirmo reizi mačā nobreikoja pretinieci, bet trešejā geimā uzvarēja "tīri" un ieguva pārliecību. Pēc tempa uzņemšanas Latvijas sportiste nākamajā geimā tika pie breikbumbas, taču to neizmantoja, Plīškovai panākot izlīdzinājumu 2-2.

Ostapenko zaudēja nākamo servi un pārtraukumā atkal pauda neapmierinātību ar savu spēli, taču tas palīdzēja sapurināties, jo viņa nobreikoja pretinieci un uzvarēja savu nākamo servi, atspēlēdama vienu breikbumbu. Tiesa, pēc šī uzplaiksnījuma atkal nāca kritums, Ostapenko zaudējot divus geimus pēc kārtas, turklāt pie savas serves uzvarot tikai vienu izspēli. Līdz ar to Plīškova bija panākusi 5-4 un varēja servēt par uzvaru mačā. Desmitajā geimā Čehijas tenisiste pielika punktu mačam, Ostapenko zaudējot ar 4-6.

Otrajā kārtā Plīškova tiksies ar WTA ranga 105.numuru Anu Bogdanu no Rumānijas, kura pirmajā kārtā ar rezultātu 6-4, 6-2 uzvarēja itālieti Kamilu Džordži, kura rangā atrodama 80.pozīcijā.

Pirms došanās uz Ķīnu Ostapenko sestdien Abū Dabī pārbaudes mačā ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja slaveno amerikāņu sportisti Serēnu Viljamsu, kurai šī bija atgriešanās cīņa pēc kļūšanas par māmiņu.

Latvijas pirmā rakete lielāko daļu starpsezonas gatavojās Rīgā. Aizpagājušajā nedēļas nogalē viņa piedalījās paraugturnīrā Taizemē, kur zaudēja gan Krstīnas Plīškovas māsai Karolīnai, gan Johannai Kontai no Lielbritānijas. Pēc tam viņa uz pāris dienām atgriezās Rīgā, bet trešdien devās uz Abū Dabī.

Ostapenko un Kristīna Plīškova karjeras laikā spēkojušās trīs reizes. Iepriekšējos mačos 2016.gadā Katovices International sērijas turnīra otrajā kārtā pārāka ar rezultātu 6-3, 6-4 bija Ostapenko, bet 2017.gadā Prāgas WTA International turnīra pusfinālā čehiete revanšējās ar 6-4, 6-2.

Savukārt ar Kristīnas dvīņumāsu Karolīnu Ostapenko spēkojusies trīs reizes, izcīnot vienu uzvaru.

Ostapenko 2017.gadu sāka WTA ranga 44.pozīcijā, bet jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Vēlāk viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa French Open izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA International turnīrā.

Savu spožāko sezonu viņa iesāka Oklendā, kur aizkļuva līdz WTA International sērijas turnīra pusfinālam, tiekot pie 110 WTA ranga punktiem.

Tikmēr Kristīnas Plīškovas griesti 2017.gada sezonā bija jau minētā Prāga, kurā viņa aizkļuva līdz finālam. Savu līdz šim vienīgo WTA titulu viņa izcīnīja 2016.gadā, kad triumfēja turnīrā Taškentā.

Plīškova karjeras laikā tikai divas reizes pārspējusi ranga pirmā desmitnieka tenisistes. Iepriekšējo reizi čehietei tas izdevās, pateicoties tam, ka viņas pretiniece Belinda Benčiča nepabeidza maču.

Zīmīgi, ka junioru vecumā Kristīna Plīškova, tāpat kā Ostapenko, kļuva par Vimbldonas turnīra čempioni, paveicot to 2010.gadā, kas bija četras sezonas pirms Latvijas tenisistes pirmā lielā panākuma.

Daudz spožākus panākumus guvusi viņas māsa Karolīna, kura 2016.gadā spēlēja ASV atklātā čempionāta finālā un karjeras laikā izcīnījusi deviņus WTA titulus. 2017.gada vasarā Karolīna Plīškova kļuva par planētas pirmo raketi, tomēr vēlāk zaudēja WTA ranga līderpozīciju.

Kristīna Plīškova pērn debitēja Šeņdžeņas turnīrā un pēc Latvijas otrās raketes Anastasijas Sevastovas pārspēšanas pirmajā kārtā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam. Savukārt Ostapenko šosezon debitēja šajā turnīrā.

Turnīrs Šeņdžeņā notiek uz cietā seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura sezonu iesāka ar pārliecinošu uzvaru 6-4, 6-1 pār Lielbritānijas tenisisti Nikolu Gibsu, kura WTA rangā atrodama 110.pozīcijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Sevastova Brisbenas WTA Premier turnīra otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā otrdien ar rezultātu 6-2, 6-1 uzvarēja Rumānijas tenisisti Soranu Kirstju.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova tikusi pie 100 WTA ranga punktiem, kas viņai ļaus atgriezties savā rekordaugstajā 15.pozīcijā. Cīņā par pusfinālu viņa tiksies ar serbieti Aleksandru Kruniču, kuras ceļu uz ceturtdaļfinālu atviegloja viņas pretinieces, planētas otrās raketes, spānietes Garvinjes Mugurusas trauma.

Kā vēstīts, abas Latvijas tenisistes piekritušas pārstāvēt valsti 2018.gada Federāciju kausa turnīrā. Federāciju kausa izcīņas Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrs 2018.gadā norisināsies Igaunijā no 7.līdz 10.februārim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi