Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko ar Dabrovski zaudē Dohas WTA Premier dubultspēļu finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un viņas pāriniece Gabriela Dabrovski no Kanādas piektdien cieta zaudējumu Dohas WTA Premier turnīra dubultspēļu finālā.

Latvijas un Kanādas duets, kas turnīrā izlikts ar sesto numuru, titula mačā ar 2-6, 7-5, 2:10 piekāpās Taivānas un Čehijas duetam Suvejai Sje/Barborai Strīcovai, kas izlikts ar pirmo numuru. 

Ostapenko ar Gabrovski pēc zaudēta pirmā seta, otrajā atspēlējās no 1-4 un panāca supertaibreiku. To viņas iesāka ar 0:6, kas liedza cerēt uz uzvaru turnīrā.

Sje ar Strīcovu pērn triumfēja Vimbldonas dubultspēlēs, bet taivānietei karjeras laikā kopumā ir trīs dubultspēļu "Grand Slam" trofejas. Sje ir dubultspēļu planētas otrā rakete, bet Strīcova ieņem ceturto vietu.

Ostapenko par fināla sasniegšanu nopelnījusi 585 WTA dubultspēļu ranga punktus, kas ļaus sasniegt jaunu karjeras rekordu dubultspēļu reitingā.

Pirmajā kārtā Ostpenko un Dabrovski ar 6-2, 6-2 pārspēja amerikānieti Keitlinu Kristianu un Gruzijas tenisisti Oksanu Kalašņikovu, otrajā mačā ar 6-2, 6-3 uzvarēja Krievijas tenisistes Jekaterinu Aleksandrovu un Annu Bļinkovu, bet ceturtdaļfinālā ar 4-6, 6-1, 10:4 uzvarēja beļģieti Elīzi Mertensu un baltkrievieti Arinu Sabaļenku, kurām bija piešķirts trešais numurs. Savukārt pusfināla mačā viņas ar rezultātu 6-4, 1-6, 10:7 pārspēja Tīmeu Babošu no Ungārijas un Kristīnu Mladenoviču no Francijas, kuras bija izsētas ar otro numuru.

Latvijas un Kanādas tenisistes pēdējo gadu laikā pāris reizes jau spēlējušas kopā, aizpērn uzvarot tieši Dohas WTA "Premier" turnīrā. Ostapenko dubultspēļu rangā ieņem 23.vietu, bet Dabrovski ir planētas septītā rakete.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vienspēlēs Ostapenko apstājās turnīra trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā, bet Anastasija Sevastova nepārvarēja pirmo kārtu.

Turnīrs Dohā norisināsies līdz sestdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi