Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Ostapenko ar Kičenoku sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta finālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku piektdien sezonas pirmajā Grand Slam turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - iekļuva finālā.

Latvijas/Ukrainas duets sacensībās izlikts ar 11.numuru un pusfinālā ar 7-5, 7-5 pārspēja kanādieti Geibrielu Dabrovski un Erinu Rūtlifu no Jaunzēlandes, kuras turnīrā izsētas ar ceturto numuru.

Pirmajā setā Latvijas un Ukrainas duets nonāca iedzinējos ar 3-5, taču turpinājumā uzvarēja četros geimos pēc kārtas, noslēdzošajā esot pārākām ar 40:0, un tika pie uzvaras pirmajā setā ar 7-5.

Savukārt otrā seta ievadā 3-0 iekrāja Gabrovski un Rūtlifa, bet Ostapenko un Kičenoka bija pārākas nākamajos trijos geimos un izlīdzināja rezultātu 3-3. Turpinājumā pretinieces atguva vadību, iekrājot 5-3, taču Latvijas un Ukrainas duets atspēlējās un panāca 7-5, iekļūstot finālā.

Par fināla sasniegšanu uzvarētājas katra nopelnīja pa 1300 punktiem WTA dubultspēļu rangā.

Izšķirošajā turnīrā mačā Latvijas un Ukrainas duets tiksies ar beļģieti Elisi Mertensu un Taivānas sportisti Suveju Sje, kurām turnīrā ticis otrais numurs.

Ostapenko un Kičenoka "Grand Slam" finālu sasniegušas pirmo reizi.

Pirmajā kārtā Latvijas un Ukrainas duets ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica amerikānietes Eminu Bektasu un Keilu Deju, otrajā ar 3-6, 7-6 (10:8), 6-3 uzvarēja Austrālijas tenisistes Kimberliju Birelu un Olīviju Gadecki, trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar 6-3, 7-5 pārspēja ķīnieti Džu Liņu un Taivānas pārstāvi U Fansienu, bet ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 6-4 uzvarēja Francijas duetu Karolīni Garsiju/Kristīnu Mladenoviču.

Jau ziņots, ka Latvijas spēcīgākā tenisiste Austrālijas atklātajā čempionātā piedalījās arī vienspēļu sacensībās, kurās trešajā kārtā ar 1-6, 5-7 zaudēja kādreizējai planētas pirmajai raketei Viktorijai Azarenkai (WTA 22.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi