Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ostapenko ar Nikulesku zaudē Dohas dubultspēļu turnīra finālā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Dohas WTA 500 dubultspēļu turnīra finālā pārī ar rumānieti Moniku Nikulesku piedzīvoja zaudējumu pret internacionālo duetu Nikola Meličera (ASV)/Demi Shūrsa (Nīderlande).

Finālā Latvijas/Rumānijas duets ar 2-6, 6-2, 8:10 piekāpās Meličerai no ASV un Shūrsai no Nīderlandes, kuras turnīrā bija izsētas ar otro numuru.

Pirmajā setā Ostapenko ar Nikulesku zaudēja savas serves geimus pirmajā un piektajā geimā, setā iekāpjoties ar 2-6,

Otrajā setā pirmoreiz ar savu servi neuzvarēja arī Nīderlandes/ASV pāris, zaudējot otro geimu. Ar to pašu gan nākamajā geimā atbildēja arī pretinieces. Tomēr vēl divi zaudēti geimi sestajā un astotajā geimā šī mača favorītēm lika spēlēt trešo saīsināto setu.

Tajā pirmo punktu izcīnīja Nikulesku ar Ostapenko, bet nākamajās sešās izspēlēs pārākas bija pretinieces. Pēc 5:9 Latvijas/Rumānijas duets atspēlēja trīs mačbumbas, taču ar ceturto par turnīra uzvarētājām kļuva Meličera un Shūrsa.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko un Nikulesku ar 6-4, 6-2 pieveica Japānas pāri Šuko Aojama/Ena Šibahara, kas bija izlikts ar trešo numuru, ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja vācieti Lauru Zīgemundi un krievieti Jeļenu Vesņinu, bet pusfinālā Latvijas/Rumānijas pāris ar 2-6, 6-3, 10:8 uzvarēja turnīra galvenās favorītes no Čehijas Barboru Krejčikovu un Kateržinu Sinjakovu. 

Par fināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 305 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Vienspēlē Ostapenko (WTA 51.) turnīra otrajā mačā ar 2-6, 5-7 piedzīvoja zaudējumu pret amerikānieti Džesiku Pegulu (WTA 58.).

Ostapenko turnīru noslēdza ar WTA ranga 55 punktiem.

Šī turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunoja sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Turnīrs Dohā uz cietā seguma noritēs līdz sestdienai.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi