Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ostapenko ar pārliecinošu uzvaru sāk Dohas WTA 1000 sērijas vienspēļu turnīru

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko otrdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru Dohas WTA 1000 turnīra vienspēļu sacensību otrās kārtas mačā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 11.vietu un turnīrā izsēta ar astoto numuru, ar 6-0, 6-3 apspēlēja ukrainieti Anhelinu Kaļiņinu (WTA 30).

Pirmo setu Ostapenko sāka ar servi un seta laikā nedeva pretiniecei nevienu breikbumbu, bet pati ar pirmo breikbumbu uzvarot trijos geimos un setu uzvarot ar 6-0.

Arī otro setu ar servi sāka Latvijas tenisiste, ceturtajā geimā iegūstot trīs pēc kārtas breikbumbas un realizējot trešo - 3-1. Tomēr jau nākamajā geimā Kaļiņina ar pirmo breikbumbu atspēlējās un sestajā geimā panāca 3-3.

Tomēr tas bija Kaļiņinas pēdējais uzvarētais geims spēlē, Ostapenko uzvarot 12 no 15 nākamajām izspēlēm.

Ostapenko sakrāja vairāk netveramu servju (6:0), kā arī pieļāva mazāk dubultkļūdu (2:3).

Lai arī pretiniece biežāk trāpīja laukumā pirmo servi (67,5%:57,4%), vairāk punktu guva Ostapenko, kura sakrāja 23 punktus 27 izspēlēs (85,2%), Kaļiņinai gūstot punktu 48,1% (13/27) savu servju.

Arī ar otro servi vairāk punktu sakrāja Latvijas pirmā rakete (45% jeb 9/20 pret Kaļiņinas 23,1% jeb trim 13 izspēlēs gūtiem punktiem.

Ostapenko punktā pārvērta piecas no septiņām breikbumbām, bet ukrainiete izmantoja vienīgo iespēju.

Visā mačā Ostapenko uzvarēja 56 no 87 izspēlēm.

Par uzvaru Ostapenko nopelnīja 120 pasaules ranga punktus.

Astotdaļfinālā Ostapenko tiksies ar baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 31.), kura ar 7-6 (7:2), 6-2 pieveica ķīnieti Vanu Sjiņju (WTA 41.).

Abas tenisistes bija spēkojušās trīs reizes, un visos trīs mačos bija uzvarējusi Ostapenko, kura pretinieci pārspēja 2015.gada Sanktpēterburgas turnīrā un 2022.gada sacensībās Īstbornā un Toronto.

Ostapenko šajā turnīrā no pirmās kārtas mača bija brīva, bet Kaļiņina ar 6-0, 7-6 (8:6) pārspēja 2021.gada "US Open" čempioni Emmu Radukanu no Lielbritānijas (WTA 262.).

Latvijas tenisistei šobrīd ir sekmīgākais sezonas sākums viņas karjerā. Rīdziniece ir paguvusi izcīnīt divas "WTA 500" trofejas Adelaidē un Lincā, savukārt Austrālijas atklātajā čempionātā Ostapenko apstājās trešajā kārtā. Ostapenko ir astoņi WTA tituli karjerā, bet Kaļiņina pagaidām ir bez augstākā līmeņa tūres trofejām.

Ukrainas tenisiste šosezon tikai turnīrā Abū Dabī tika tālāk par vienu maču, pirms došanās uz Dohu zaudējot AAE notikušā turnīra otrajā spēlē.

Pērn Dohā Ostapenko zaudēja otrajā kārtā, turnīru noslēdzot ar 55 ranga punktiem. 2023.gadā Dohā notika "WTA 500" sērijas turnīrs. Savu labāko rezultātu Kataras galvaspilsētā Latvijas tenisiste sasniedza 2016.gadā, kad tika līdz finālam.

Jau ziņots, ka dubultspēlēs pērnā gada finālistes Ostapenko un ukrainiete Ludmila Kičenoka piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, katra turnīru beidzot ar desmit pasaules dubultspēļu ranga punktiem.

Turnīrs Dohā norisinās cietā seguma kortos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi