Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ostapenko ar pārliecinošu uzvaru sāk Luksemburgas WTA turnīra čempiones titula aizstāvēšanu

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko otrdien Luksemburgas WTA 250 sērijas turnīra pirmajā kārtā titula aizstāvēšanu sāka ar uzvaru pār vācieti Jūli Nīmeieri.

Pasaules ranga 30.vietas īpašniece Ostapenko, kura turnīrā izsēta ar trešo numuru, ar 6-2, 6-2 apspēlēja Nīmeieri, kura pamatturnīrā iekļuva pēc divu kvalifikācijas kārtu pārvarēšanas un reitingā atrodas 133.pozīcijā.

Pirmajā setā Ostapenko trešajā geimā zaudēja servējot, kas deva pretiniecei vadību ar 2-1. Tomēr tas bija vācietes pēdējais punkts šajā setā, jo nākamo piecu izspēlē pārāka bija Latvijas pirmā rakete uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, kuros servēja pretiniece.

Pirmos divus geimus, servējot Nīmeierei, Ostapenko uzvarēja viegli, taču astotajā geimā izdevās realizēt tikai ceturto setbumbu - 6-2.

Otrajā setā Latvijas tenisiste jau pirmajā geimā deva pretiniecei trīs breikbumbas pēc kārtas, no kurām atspēlēt izdevās tikai vienu.

Tūlīt gan viņa "sausā" uzvarēja vācietes serves geimu, panākot 1-1. Vēlreiz izdevās gūt punktu, pretiniecei servējot, sestajā geimā, kad izdevās realizēt pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām - 4-2.

Arī šo setu izdevās uzvarēt astoņos geimos, tikai šoreiz pietika ar trim mačbumbām.

Ostapenko bija pārāka gandrīz visos statistikas rādītājos, īpaši izceļoties ar otro servi gūtajos punktos. Viņa uzvarēja astoņas izspēles no 16 ar savu otro servi, kamēr pretiniecei sekmīgas bija tikai divas no 20 tādām izspēlēm.

Nīmeiere bija pārāka tikai breikbumbu realizēšanas procentā, punktā pārvēršot divas no trim breikbumbām jeb 66,7%. Ostapenko ieguva 11 breikbumbas, realizējot piecas no tām.

 Visā cīņā turnīra trešā rakete uzvarēja 60 no 96 izspēlēm.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Ostapenko nopelnīja 30 pasaules ranga punktus.

Aizpērn Ostapenko šī turnīra finālā ar 6-4, 6-1 uzvarēja Vācijas tenisisti Jūliju Gērgesu. Pērn Luksemburga neuzņēma WTA sacensības, tādējādi viņai jāizstāv 2019.gadā izcīnītais tituls.

Ostapenko kortā pirms Luksemburgas turnīra nebija devusies gandrīz mēnesi. Medicīnisku iemeslu dēļ viņai gāja secen ASV atklātais čempionāts, bet pirms tam Latvijas tenisiste aizkļuva līdz Sinsinati "WTA 1000" astotdaļfinālam. Šovasar rīdziniece uzvarēja Īstbornas "WTA 500" turnīrā, izcīnot ceturto titulu karjerā.

22 gadus vecā Nīmeiere šosezon aizcīnījās līdz Hamburgas un Strasbūras turnīru pusfināliem, kas viņai ir līdz šim augstākais punkts WTA tūrē.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 25 no 40 spēlēm, bet Nīmeierei ir 31 panākums 48 dueļos.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo nīderlandieti Arianni Hartono (WTA 300.), kura otrdien ar 7-6 (7:5), 3-6, 7-6 (7:4) pieveica rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušo vācieti Annu Lēnu Frīdzamu (WTA 126.).

Turnīrs Luksemburgā norisinās iekštelpās uz cietā seguma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi