Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ostapenko ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā uzvar Peru un tiksies ar Švjonteku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko piektdien Ņujorkā ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā pieveica ASV pārstāvi Bernardu Peru un astotdaļfinālā tiksies ar planētas pirmo raketi polieti Igu Švjonteku Vēlāk latviete pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku piedzīvoja zaudējumu dubultspēļu sacensību otrajā kārtā.

Ostapenko, kura Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā ieņem 21.pozīciju un turnīrā izsēta ar 20.numuru, Peru (WTA 73.) apspēlēja ar 4-6, 6-3, 6-3.

Pirmajā setā, ko ar servi uzsāka Ostapenko, otrajā un trešajā geimā abas sportistes apmainījās ar "sausā" zaudētiem savas serves geimiem.

Par izšķirošo setā kļuva Ostapenko zaudēts devītais geims, kurā viņa neuzvarēja ne izspēlē. Savukārt desmitajā geimā Latvijas pirmā rakete deva pretiniecei trīs setbumbas pēc kārtas, pretiniecei izmantojot trešo.

Otrajā setā Ostapenko uzvarēja ceturto geimu, kurā servēja Pera, bet septītajā un astotajā geimā pretinieces apmainījās ar zaudētiem geimiem, pašām servējot.

Punktu setam Ostapenko pielika ar sitienu pa diagonāli no neērtās puses.

Ostapenko trešajā setā jau pirmajā geimā guva punktu, servējot pretiniecei, kura divreiz pēc kārtas kļūdījās, raidot bumbiņu tīklā un ārpus laukuma.

Perai vēlreiz raidot bumbiņu tīklā, Ostapenko panāca 3-0 pārsvaru.

Ceturtajā geimā Pera ar sitienu no ērtās puses pa diagonāli vienu punktu atguva (1-3), tomēr jau nākamajā geimā Ostapenko ar trešo breikbumbu atguva triju punktu pārsvaru, Perai divreiz pēc kārtas sitot bumbiņu ārpus laukuma.

Sestais geims ar 16 izspēlēm un piecām breikbumbām Perai bija garākais spēlē, tomēr pēc labas Ostapenko serves pretiniece sita bumbiņu tīklā, Latvijas tenisistei panākot vadību ar 5-1.

Pera uzvarēja astoto geimu, breikbumbas izspēlē Ostapenko bumbiņu raidot tīklā.

Tomēr jau nākamo geimu Ostapenko uzvarēja, servējot pretiniecei, un uzvarā pārvērta pirmo no diviem mačpunktiem pēc kārtas, kad Pera sita bumbiņu ārpus laukuma.

Pera biežāk trāpīja laukumā pirmo servi (65%:53%), taču vairāk punktu ar pirmo servi guva Ostapenko (35/46 jeb 76% pret 29/52 jeb 56%), taču ar otro servi labāk veicās izraēlietei (12/28 jeb 43% pret 11/41 jeb 27% Latvijas tenisistei).

Perai visi seši izgājieni pie tīkla beidzās ar punkta guvumu, bet Ostapenko veiksmīgi bija tikai četri no deviņiem mēģinājumiem.

Netipiski Ostapenko viņai bija mazāk uzvarētu izspēļu (17:20) un mazāk nepiespiesto kļūdu (37:39).

Latvijas pirmā rakete izmantoja sešas no deviņām breikbumbām, bet pretiniece - piecas no 11.

Visā spēlē Ostapenko uzvarēja 85 izspēlēs, bet viņas pretiniece - par trijām mazāk.

Pirms četriem gadiem abas tenisistes tikās Jūrmalas WTA "International" sērijas turnīra pirmajā kārtā, Ostapenko zaudējot ar 2-6, 1-6.

Ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā šī mača uzvarētāju sagaida tikšanās ar planētas pirmo raketi Igu Švjonteku no Polijas, kura ar 6-0, 6-1 pieveica slovēnieti Kaju Juvanu (WTA 145.).

Par astotdalfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 240 pasaules ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 4-6, 6-1 apspēlēja itālieti Jasmīni Paolīni (WTA 35.) un otrajā ar 6-3, 5-7, 7-5 pārspēja neitrālo sportisti Eļinu Avanesjanu (WTA 66.). Pera pirmajā kārtā ar 7-5, 6-4 uzvarēja ranga 16.pozīcijas īpašnieci Veroniku Kudermetovu, bet otrajā ar 3-6, 7-6 (7:5), 6-2 pārspēja Vanu Sjiju (WTA 95.).

Pērn jūlijā Pera divas nedēļas pēc kārtas uzvarēja "WTA 250" māla seguma turnīros Budapeštā un Hamburgā, šī gada jūnijā rangā sasniedzot rekordaugsto 27.vietu. Mēģinājumi aizstāvēt līdzšinējā karjerā vienīgos titulus cieta neveiksmi, un Horvātijā dzimusī amerikāņu tenisiste rangā ir atkāpusies uz astoto desmitu.

Ostapenko šogad ir uzvarējusi 31 no 47 spēlēm, bet Perai ir 20 uzvaras 42 mačos.

Latvijas tenisiste pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā sasniedza ceturtdaļfinālu, bet "Roland Garros" un Vimbldonā zaudēja pirmajā spēlē. Perai vislabāk veicās Parīzē, kur viņa aizcīnījās līdz ceturtajai kārtai, kas ASV pārstāvei ir labākais sniegums "Grand Slam" turnīros.

Dubultspēļu otrajā kārtā Ostapenko/Kičenoka, kuras sacensībās izsētas ar desmito numuru, ar 4-6, 6-7 (4:7) piekāpās Eļinai Avanesjanai un Kamillai Rahimovai.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 130 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā viņas ar 7-5, 4-6, 6-3 pieveica venecuēlieti Andreu Gamisu un spānieti Saru Tormo.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs ASV atklātais čempionāts norisināsies līdz 10.septembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi