Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko atspēlējas un sasniedz Australian Open otro kārtu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar 6-7 (7:9), 6-4, 6-1 uzvarēja slovākieti Annu Karolīnu Šmīdlovu.

Ar uzvarētu geimu pie savas serves maču uzsāka Šmīdlova, kas WTA rangā ieņem 87.pozīciju. Otrajā geimā Šmīllova spēja uzvarēt arī pie Ostapenko serves, bet vēl pēc geima panākt arī 3-0 savā labā.

Turpinājumā labāk darbojās ar 26.numuru turnīrā izliktā Ostapenko (WTA 27.), kas spēja divas reizes uzvarēt pie pretinieces serves un būt pāraka piecos geimos pēc kārtas, nonākot vadībā ar 5-3. Tomēr uzvarēt pirmo setu Ostapenko neizdevās. Šmīdlova spēja uzvarēt trīs nākamos geimus, Ostapenko panāca 6-6, bet taibreikā  slovākiete atspēlējās no 1:5 un uzvarēja ar 9:7.

Pirmā seta taibreikā Ostapenko neizmantoja piecas setbumbas.

Otrajā setā Ostapenko pēc "breika" ieguva vadību 4-1, taču slovākiete spēja atgūt zaudēto servi un izlīdzināt rezultātu, panākot 4-4. Nākamajā geimā Ostapenko uzvarēja pie savas serves, bet desmitajā geimā vēlreiz bija pārāka servējot Šmīdlovai un uzvarēja setu ar 6-4.

Trešā seta sākumā Ostapenko pie savas serves pirmajā un trešajā geimā atspēlēja četras breikbumbas,  bet ceturtajā geimā prata uzvarēt pie pretinieces serves panākot 3-1. Nākamajā geimā Latvijas pirmā rakete uzvarēja visās izspēlēs, bet sestajā geimā ar trešo breikbumbu panāca jau 5-1 savā labā, līdz nākamajā geimā pielika punktu mačam.

Ostapenko šajā mačā izpildīja piecas netveramas serves, bet pieļāva arī septiņas dubultkļūdas, kamēr pretiniecei bija viens "eiss" un piecas dubultkļūdas.

Pirmās serves precizitāte Latvijas tenisistei bija 60 procenti un tika uzvarēts 68 procentos izspēļu, kamēr pie otrās serves tika uzvarēts 49 procentos izspēļu.

Ostapenko šajā mačā tīri uzvarēja 44 izspēlēs, kamēr Šmīdlova tikai 15, tomēr Latvijas pirmā rakete pieļāva arī 58 nepiespiestās kļūdas (slovākietei tādas bija tikai 28).

Par nākamās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 70 WTA punktus un 154 000 ASV dolāru (134 500 eiro) lielu naudas prēmiju.

Abas tenisistes savā starpā bija tikušās vienu reizi, 2016.gadā Sinsinati WTA "Premier" turnīra pirmajā kārtā trīs setos uzvarot Latvijas sportistei, kura atspēlēja divas mačbumbas.

Ostapenko "Australian Open" spēlē septīto reizi karjerā, bet līdzšinējās sešās reizēs viņa tikai divreiz aizkļuvusi līdz trešajai kārtai (2017., 2018.gadā). Šmīdlova pamatturnīrā cīnījās astoto reizi, bet pirms tam viņa ne reizi nebija tikusi tālāk par otro kārtu.

Otrajā kārtā Ostapenko tiksies ar amerikānieti Alisoni Rīski (WTA 57.), kura pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-2 uzvarēja horvātieti Donnu Vekiču (WTA 69.) no Horvātijas.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova Austrālijas atklāto čempionātu uzsāks, visticamāk, otrdien, kad tiksies ar Magdu Lineti no Polijas.

Austrālijas atklātais čempionāts sākās 17.janvārī un norisināsies līdz 30.janvārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi