Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko beidz Sanktpēterburgas WTA 500 turnīru ar zaudējumu otrajā kārtā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko trešdien Sanktpēterburgas "WTA 500" raudzes turnīra otrajā kārtā piekāpās rumānietei Žaklinei Kristianai.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 53.vietu un šajā turnīrā bija izlikta ar sesto numuru, piekāpās Kristianai, kura rangā atrodas 160.pozīcijā, ar 3-6, 6-7 (9:11).

Pirmais sets sākās ar Kristianas zaudētu servi, Ostapenko izmantojot trešo breikbumbu. Tomēr jau nākamajā geimā Latvijas tenisiste deva divas iespējas pretiniecei gūt punktu, un otrā tika izmantota - 1-1.

Sestajā geimā Ostapenko vēlreiz piekāpās, pašai servējot, kaut arī spēja atspēlēt trīs breikbumbas, - 2-4. Abām tenisistēm uzvarot savas serves geimos, setu ar 6-3 savā labā noslēdza Rumānijas tenisiste.

Par spīti divām breikbumbām, pirmo geimu servējot Ostapenko otrajā setā izdevās uzvarēt. 11 izspēles garajā otrajā geimā viena breikbumba bija Latvijas tenisistei, taču punktu guva rumāniete - 1-1.

Ostapenko ar savām kļūdām atdeva pretiniecei uzvaru trešā geima izskaņā. Vispirms tā bija dubultkļūda, bet pēc tam sitiens pa līniju no neērtās puses autā.

Pēc šī geima Latvijas tenisiste pieprasīja medicīnisko pauzi, kuras laikā mediķis pievērsa uzmanību sportistes kreisās rokas plaukstas locītavai. Ostapenko devās laukumā un ar labiem sitieniem panāca divas breikbumbas pēc kārtas, izmantojot otro - 2-2.

Vienu breikbumbu Ostapenko atspēlēja devītajā geimā, taču līdz 11.geimam abas sportistes izmantoja serves priekšrocības. Tajā ar otro breikbumbu 6-5 savā labā panāca rumāniete, kura nākamajā geimā nespēja izservēt maču ar vienu mačpunktu, Ostapenko izmantojot jau pirmo breikbumbu.

Ļoti aizraujošs bija taibreiks, kurā Latvijas tenisiste ar teicamiem sitieniem pa līnijām atspēlēja trīs mačbumbas, pati neizmantoja vienu setbumbu, kad rezultāts bija 9:8 un Kristianas serve. Savukārt uzvaras punktu Kristiana guva pēc Ostapenko otrās serves ar satriecošu atbildes sitienu šķērsām laukumam pa sānu līniju, pirmoreiz karjerā iekļūstot WTA turnīra ceturtdaļfinālā.

Trešajā kārtā viņa tiksies ar turnīra ceturto raketi krievieti Svetlanu Kuzņecovu (WTA 39.), kura trešdien pieveica kvalifikācijas sacensību veiksminieci Ķīnas tenisisti Sinju Vanu (WTA 159.) ar 6-1, 7-5.

Ostapenko par sniegumu Sanktpēterburgā nopelnīja 55 pasaules ranga punktus.

Ostapenko ar Kristianu savā starpā līdz šim nebija tikušās.

Ostapenko Sanktpēterburgā ieradās no Dubaijas "WTA 1000" raudzes turnīra, kur pagājušajā nedēļā cieta zaudējumu otrajā kārtā. Pirms tam viņa apstājās arī Dohas "WTA 500" turnīra otrajā kārtā. Sezonu Latvijas tenisiste sāka Melburnā, kur "Gippsland Trophy WTA 500" turnīrā aizkļuva līdz trešajai kārtai un Austrālijas atklātajā čempionātā apstājās pirmajā kārtā.

Dohas turnīra laikā Latvijas pirmā rakete atjaunoja sadarbību ar 2013.gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāju Marionu Bartoli, kura ģimenes pieauguma dēļ bija paņēmusi pauzi treneres arodā. Ostapenko un francūzietes sadarbība 2019.gada rudenī izvērtās ļoti veiksmīga, jo ar jauno treneri korta malā rīdziniece sasniedza divus WTA turnīru finālus pēc kārtas, vienā no tiem izcīnot uzvaru.

Kristiana šo gadu sāka ar finālu Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) W-60 sērijas turnīrā Francijā, pēc tam piedzīvojot zaudējumu Austrālijas atklātā tenisa turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā, kā arī "WTA 250" sērijas turnīra Lionā un Dubaijas "WTA 1000" raudzes turnīra pirmajā kvalifikācijas kārtā.

Sanktpēterburgas turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 6-2 pārspēja Paulu Badosu no Spānijas (WTA 70.), bet Kristiana pēc divu kvalifikācijas kārtu pievarēšanas pamatturnīrā ar 6-7 (3:7), 6-4, 2-1 pieveica Baltkrievijas tenisisti Veru Lapko (WTA 281.), kura nespēja turpināt spēli.

Ostapenko šosezon desmit spēlēs ir izcīnījusi piecas uzvaras, bet Kristianai panākums pret Latvijas tenisisti bija otrais šā gada piecās WTA turnīru spēlēs, ieskaitot Austrālijas atklātā tenisa čempionāta kvalifikāciju.

Latvijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, tajā skaitā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā, kamēr gadu jaunākā Kristiana ir savas pirmās trofejas medībās.

Ostapenko turnīrā Sanktpēterburgā spēlē sesto reizi karjerā. Pērn viņa apstājās pirmajā kārtā, bet labāko rezultātu sasniedza pirms trim gadiem, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Anastasija Sevastova turnīrā Sanktpēterburgā nespēlē.

Dubultspēlēs Ostapenko kopā ar krievieti Valēriju Savinihu cīņas jau beigusi. Otrdien viņas ar 3-6, 6-7 (1:7) piekāpās turnīra pirmajām raketēm - Nadjai Kičenokai no Ukrainas un Ralukai Olaru no Rumānijas.

Par sniegumu dubultspēlē Ostapenko nopelnīja vienu pasaules ranga punktu.

Sanktpēterburgā telpās notiekošais turnīrs uz cietā seguma noslēgsies svētdien.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi