Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ostapenko Birmingemas WTA 250 turnīra astotdaļfinālā uzvar Venusu Viljamsu

Latvijas pirmā rakete Jeļena Ostapenko ceturtdien Birmingemas WTA 250 sērijas tenisa turnīra astotdaļfinālā pārspēja ASV leģendu Venusu VIljamsu un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Ostapenko, kura WTA rangā atrodas 17.vietā un turnīrā izsēta ar otro numuru, ar 6-3, 5-7, 6-3 bija pārāka pār Viljamsu, kura šogad aizvadījusi vien četras vienspēles un WTA rangā ir atkritusi uz 697.vietu.

Pēc pārliecinoši uzvarēta pirmā seta Ostapenko otrajā setā pie rezultāta 5-3 neizmantoja mačbumbu un zaudēja četros nākamajos geimos, Viljamsai gūstot panākumu otrajā setā.

Izšķirošo setu ar diviem uzvarētiem geimiem sāka Viljamsa, taču turpinājumā Ostapenko atspēlējās un noslēdza setu ar panākumu, uzvarot četros geimos pēc kārtas.

Latvijas tenisiste nākamajā kārtā, par kuras sasniegšanu ir nopelnījusi 60 WTA ranga punktus, tiksies ar polieti Magdalenu Frehu (WTA 72.).

Pirmajā kārtā Birmingemā Ostapenko ar 6-2, 5-7, 6-1 pieveica Čehijas tenisisti Lindu Noskovu, kura WTA rangā ieņem 49.vietu, bet Viljamsa pārspēja itālieti Kamilu Džordži (WTA 48.).

Abas tenisistes kortā iepriekš bija tikušās divreiz, abās 2017.gadā notikušajās spēlēs uzvarot amerikānietei. Vimbldonas turnīra ceturtdaļfinālā Viljamsa uzvarēja ar 6-3, 7-5, bet Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) finālturnīra pirmajā kārtā - ar 7-5, 6-7 (3:7), 7-5.

Ostapenko sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā sasniedza ceturtdaļfinālu, taču nākamajos turnīros līdz Romas "WTA 1000" vienspēlē tālāk par trešo spēli nebija izdevies tikt. Romā Ostapenko iekļuva pusfinālā, kur piekāpās Kazahstānas pārstāvei Jeļenai Ribakinai. Sezonas otrajā "Grand Slam" Francijā viņa nespēja pārvarēt otro kārtu.

Viljamsa divas spēles aizvadīja gada sākumā Oklendas "WTA 250" sērijas turnīrā, bet iepriekšējā nedēļā zāliena kortā piedzīvoja zaudējumu Hertogenbošas "WTA 250" sērijas sacensībās Nīderlandē.

Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku Birmingemā sacenšas arī dubultspēļu turnīrā, kur jau pārvarēta pirmā kārta.

Turnīrs Birmingemā uz zāles seguma norisināsies līdz svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi