Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Ostapenko: Ceru, ka šis bija tikai viens no daudziem veiksmīgiem gadiem

Kaut pagājušajā sezonā dažbrīd Latvijas tenisa zvaigznei Aļonai Ostapenko serve sagādāja ļoti lielas problēmas, viņa kopumā ir apmierināta ar savu servi un jūtas par to pārliecināta.

Kā zināms, šogad Ostapenko sensacionāli triumfēja French Open turnīrā, kas ir lielākais panākums Latvijas tenisa vēsturē. Viņa arī kvalificējās Singapūrā notikušajam sezonas noslēguma turnīram un pašlaik WTA rangā pacēlusies jau uz septīto vietu.

Tiesa, sezonas beigās dažbrīd mačos Ostapenko serve pilnībā "sabruka", kas tādos brīžos radīja ļoti lielas grūtības cīnīties par uzvaru.

"Serve ir vairāk galvā. Esmu apmierināta ar savu servi un jūtos pārliecināta," ceturtdien, tiekoties ar žurnālistiem, pauda tenisiste, kopā ar mammu un treneri Jeļenu Jakovļevu stāstot, ka tiek arī apmeklēts psihologs. "Psihologs komandā jau ir sen, tādi nepieciešami visiem lielajiem sportistiem."

Kā nākamā gada mērķi Ostapenko nosauca "spēlēšanu pēc iespējas veiksmīgāk Grand Slam turnīros un tikšanu pēc iespējas augstāk rangā".

"Ceru, ka šis bija tikai viens no daudziem veiksmīgiem gadiem. Ceru, ka uzvarēšu vēl arī citos Grand Slam turnīros," teica sportiste, stāstot, ka pašlaik katru dienu trenējas trīs stundas bez apstājas kortā, bet pēc tam vēl seko divas stundas garš fiziskās sagatavotības treniņš.

Jau pēc dažām dienām Ostapenko dosies uz Taizemi, kur 23. un 24.decembrī risināsies četru pasaules ranga desmitnieka tenisistu paraugturnīrs. Šo sacensību pusfinālā viņai pretim stāsies ranga ceturtajā pozīcijā esošā čehiete Karolīna Plīškova.

Tālāk Ostapenko brauks uz Ķīnu, kur jau nākamā gada pirmajā dienā sāksies Šeņdžeņas WTA turnīrs. Sezonai viņa gatavojas jau četras nedēļas, tomēr vienīgi Taizemē būs pirmie treniņi ārā. Ja daudzas tenisistes visu sagatavošanās posmu pavada vietās, kur ir silts, Ostapenko joprojām gatavojas dzimtenē, paužot, ka Rīga ir viena no skaistākajām pilsētām pasaulē.

"Saņemu daudz uzmanības no visām pusēm un ir grūti, ka uz ielas mani atpazīst. Jā, dažreiz tas ir patīkami, bet dažreiz gribās mieru," stāstīja tenisiste. "Starpsezonā eju dejot, apmeklēju koncertus, satiekos ar draugiem, pavadu laiku ar ģimeni, vai vienkārši Vecrīgā pastaigājos, jo Rīga ir viena no skaistākajām pilsētām."

Arī Jakovļeva stāstīja, ka viss mainījies pēc pavasarī piedzīvotā triumfa Francijas atklātajā čempionātā.

"Līdz French Open viss bija kā parasti, bet pēc tam dzīve mainījās. Pagāja mēneši divi, kamēr pieradām. Viņa vēl ir jauna un šai uzvarai neviens nebija gatavs. Jā, cerējām, uz triumfu Grand Slam, bet domājām, ka tas būs pēc 3-4 gadiem," teica tenisistes māte, uzsverot gan, ka sportiste nesaskaras ar zvaigžņu slimību. "Palicis ir grūtāk, liela uzmanība no visām pusēm. Dzīves ritms ir ātrāks un pie tā vēl jāpierod."

Kaut WTA ranga desmitnieka tenisistei ir daudzi un dažādi pienākumi pret sponsoriem, Ostapenko uzsver, ka prioritāte ir treniņi un tikai pēc tam seko citi pienākumi.

Kā pagrieziena punktu Jakovļeva nosauca maču ar Plīškovu pērnajā Austrālijas atklātajā čempionātā, kur trešajā setā Ostapenko zaudēja vien ar rezultātu 8-10. "Spēlē ar Plīškovu Aļona noticēja, ka var uzvarēt," stāstīja māte un trenere.

Zīmīgi, ka šo sezonu Ostapenko noslēdza tieši ar maču pret Plīškovu, oktobrī uzvarot viņu sezonas noslēguma turnīra WTA Finals apakšgrupas pēdējā mačā, turklāt, kā vēstīts, arī nākamās sezonas pirmais mačs būs tieši pret čehieti.

LETA jau vēstīja, ka vismaz nākamās 15 nedēļas Ostapenko strādās ar pieredzējušo austrāliešu speciālistu Deividu Teiloru, kurš karjeras laikā trenējis daudzas dāmu tenisa slavenības, lielākos panākumus gūstot ar savu tautieti Samantu Stosuru.

Šogad lielākos panākumus viņa guva ar spānieti Anavelu Medinu-Garrigesu, kura tagad kļuvusi par nacionālās izlases kapteini Federāciju kausā, turklāt nākamajā sezonā arī pati plāno doties kortā kā spēlētāja.

"Ar Anavelu sadarbība ir beigta un nākamsezon ar viņu neturpināšu strādāt," sacīja Ostapenko. "Galvenā trenere vienmēr būs mamma, savukārt tagad divas nedēļas trenējos kopā ar austrālieti Deividu Teiloru."

Jakovļeva atzina, ka tagad, kad meita ir ranga desmitniekā, "gandrīz visi treneri ir gatavi strādāt ar viņu".

Šobrīd Ostapenko komandā ietilpst seši cilvēki. Sportistes treniņpartneris visu nākamo gadu būs Andis Juška, kurš WTA Finals sacensībās pildīja arī trenera pienākumus.

Jakovļeva stāstīja, ka viņa ar meitu jūt, kad abām vajag atpūsties vienai no otras. "Visi brauksim uz Austrāliju, bet pēc tam kādus divus mēnešus viņa spēlēs bez manis."

Šajā gadā Ostapenko kļuva par otro visvairāk nopelnījušo sportisti Latvijā aiz Kristapa Porziņģa. Pēc oficiāliem datiem viņa turnīros tika pie 3,99 miljoniem dolāru (3,3 miljoniem eiro), tomēr Jakovļeva atzina, ka, piemēram, no Francijas atklātajā čempionātā nopelnītā nodokļos aizgājuši 45% summas.

2018.gadā Ostapenko pēc Šeņdžeņas sekos WTA turnīrs Sidnejā un Austrālijas atklātais čempionāts. Turpinājumā viņa, iespējams, dosies uz sacensībām Sanktpēterburgā, bet no 7. līdz 10.februārim Tallinā notiks Federāciju kauss. Kaut šis turnīrs iekļauts Ostapenko oficiālajā grafikā, ceturtdien viņa vēl oficiāli neapstiprināja, ka uz turieni dosies, paužot, ka skatīsies pēc tā kā gājis iepriekšējos turnīros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi