Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ostapenko divos setos uzvar Babošu un sasniedz Maiami tenisa turnīra trešo kārtu

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko piektdien ar uzvaru sāka ASV notiekošā Maiami WTA Premier sērijas turnīra vienspēles, pārspējot ungārieti Tīmea Babošu un iekļūstot sacensību trešajā kārtā.

Planētas piektā rakete Ostapenko, kura turnīrā izlikta ar sesto numuru, izcīnīja uzvaru divu setu mačā ar 6-4, 6-4. Tikmēr Baboša, kura ir atzīta dubultspēļu meistare, rangā atrodas 47.vietā. Jāpiebilst, ka ne pārāk veiksmīgu sezonas pirmo pusi aizvadošā Ostapenko šosezon ranga TOP50 spēlētāju vēl nebija uzvarējusi.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko ir nopelnījusi 65 WTA vienspēļu ranga punktus.

Trešajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies ar ranga 64.raketi Beatrīsu Hadadu Maju no Brazīlijas, kura otrās kārtas cīņā piektdien ar 6-3, 6-2 uzvarēja Šuai Džanu no Ķīnas, kura rangā atrodama 30.vietā, bet Maiami turnīrā bija izlikta ar 31.numuru.

Ostapenko un Babošas cīņas sākumā dominēja servētājas, pirmajos piecos geimos nevienai pie breika iespējām netiekot. Savukārt sestajā geimā šādu iespēju ieguva Latvijas tenisa zvaigzne, kura to garām nelaida, panākot 4-2 savā labā. Palielināt pārsvaru Ostapenko gan nespēja, jo jau nākamajā geimā ungāriete breiku atspēlēja.

Izšķirošais pirmajā setā izrādījās desmitais geims, kurā Ostapenko ieguva divas breikbumbas, kas šajā gadījumā bija arī setbumbas, otro no tām izmantojot.

Savukārt otrais sets bija ļoti sīvs. Jau pirmajā geimā Ostapenko atspēlēja pat piecas breikbumbas, pēc tam pašai neizmantojot vienu iespēju pārsvaru dubultot. Arī trešajā geimā Babošai bija trīs breika iespējas, taču Ostapenko spēlēja aukstasinīgi, neļaujot pretiniecei pirmo reizi šajā mačā izvirzīties vadībā. Tas gan ungārietei izdevās septītajā geimā, kad ar otro breikbumbu izdevās panākt 4-3 savā labā.

Šāds notikumu pavērsiens sadusmoja Ostapenko, kura tūdaļ breiku atguva, pēc tam savu servi nosargājot uz nulles, bet desmitajā geimā pie rezultāta 40:30 izmantoja arī pirmo mačbumbu, līdz ar to izcīnot trīs punktus pēc kārtas.

Latvijas tenisiste šajā mačā, kurš ilga pusotru stundu, izpildīja septiņas pretiniecei netveramas serves un pieļāva sešas dubultkļūdas, kamēr Babošai bija trīs "eisi" un uz pusi vairāk dubultkļūdu. Ostapenko atspēlēja deviņas no 11 breikbumbām, bet pretiniecei tas izdevās vien divās no sešām reizēm, kas liecina, ka Ostapenko labāk nospēlēja tieši svarīgos brīžos.

Maiami turnīrā, kas ir sezonas otrās Premier Mandatory sacensības, pirmajām 32 tenisistēm pirmā kārta bija brīva, tostarp Latvijas pārstāvēm Ostapenko un Anastasijai Sevastovai, kura jau sasniegusi trešo kārtu.

Tikmēr Baboša otrdien Maiami turnīra pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:5), 6-3 uzvarēja vācieti Monu Bartelu, kura pasaules rangā ir 65.vietā.

Ostapenko ar 24 gadus veco Babošu līdz šim bija tikusies divas reizes, katrai no tenisistēm izcīnot pa uzvarai, turklāt šie abi mači bija 2016.gadā.

Karjeras laikā Baboša izcīnījusi četrus WTA titulus, bet viņas labākais sasniegums pasaules rangā ir 25.vieta, ko viņa sasniedza 2016.gada septembrī.

Baboša 2012.gadā triumfēja Monterejas WTA "International" turnīrā, 2014.gadā uzvarēja WTA 125K sērijas turnīrā Taivānā, bet pagājušā gada ievadā viņa bija labākā savās mājās notikušajās Budapeštas WTA "International" sacensībās, kurās gan bija galvenā favorīta. Savu ceturto titulu ungāriete ieguva šogad februārī, kad izcīnīja panākumu "International" raudzes sacensībās Taipejā.

Šosezon Baboša 16 spēlēs izcīnījusi desmit uzvaras, no kurām puse bija jau pieminētajā turnīrā Taipejā.

Lai arī Baboša gana sekmīgi startējusi vienspēlēs, lielākie panākumi viņai ir dubultspēlēs, kur savas karjeras laikā viņa pamanījusies izcīnīt 17 WTA titulus un pakāpties līdz pasaules ranga piektajai vietai. Viņas kontā ir arī viena "Grand Slam" trofeja, kas iegūta šī gada sākumā notikušajā Austrālijas atklātajā čempionātā.

Pirms gada Ostapenko nepārvarēja Maiami turnīra pirmo kārtu, tāpēc viņai šoreiz bija jāaizstāv desmit WTA ranga punkti. Tā bija pirmā reize, kad viņa spēlēja šo sacensību pamatturnīrā.

Latvijas tenisiste šosezon četras reizes zaudējusi savus pirmos mačus turnīrā, iepriekšējā WTA turnīrā Indianvelsā pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Ostapenko šosezon WTA turnīros izcīnījusi vien piecas uzvaras un no iepriekšējām pretiniecēm līdz šim spēcīgākā bija šveiciete Belinda Benčiča, kura tobrīd pasaules rangā bija 68.vietā. Vēl vairākus panākumus viņa izcīnīja Federāciju kausa ietvaros, bet tur visas pretinieces bija rangā daudz zemāk esošas.

Ostapenko pērn jūnijā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, sasniedzot vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē. Viņa kļuva par pirmo Latvijas tenisisti ranga pirmajā desmitniekā un piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīrā. Ostapenko bez triumfa French Open izcīnīja uzvaru arī Seulas WTA International turnīrā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pasaules ranga 17.vietas īpašniece Sevastova, Maiami turnīrā būdama izlikta ar 20.numuru, ceturtdien otrās kārtas mačā ar 7-5, 6-4 uzvarēja francūzieti Alizē Kornē, kura ir pasaules 38.rakete. Nākamajā kārtā sestdien viņai pretī stāsies titulētā baltkrieviete Viktorija Azarenka.

Par otrās kārtas pārvarēšanu arī Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus, bet šī turnīra trešo kārtu viņa sasniegusi pirmo reizi karjerā.

Ostapenko kopā ar Sevastovu piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur viņas pirmajā kārtā sestdien tiksies ar otro numuru izliktajām Kaičeņu un Latišu Čanām no Taivānas. Zīmīgi, ka viņas spēlēja jau iepriekšējo Premier sacensību pirmajā kārtā Indianvelsā, Latvijas duetam ciešot pārliecinošu neveiksmi ar 2-6, 3-6.

Duets Ostapenko un Sevastova zaudējušas abos dubultspēļu mačos, kas aizvadīts WTA tūres ietvaros. Pirms tam viņas guva divas uzvaras Federāciju kausa ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi