Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko gandarīta pēc pirmās uzvaras pār TOP20 tenisistēm šosezon

Visbiežāk uz zālāja uzvarot tā tenisiste, kura spēcīgāk sit pa bumbiņu, pēc gūtās uzvaras Birmingemas Premier turnīra otrās kārtas mačā pār Lielbritānijas sportisti Johannu Kontu, medijiem stāstīja Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko.

Aģentūra LETA iepriekš jau ziņoja, ka Ostapenko trešdien Birmingemas WTA Premier sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar 6-3, 6-4 uzvarēja Lielbritānijas tenisisti Johannu Kontu.

Ostapenko šī bija pirmā uzvara pār kādu no TOP 20 līmeņa tenisistēm šajā sezonā.

"Lieliskas sajūtas, spēlējot pret tādu pretinieci kā Johanna, kura īpaši ir laba uz zālāja seguma," teica Ostapenko, norādot, ka Konta šosezon aizvada laba sezonu, un vēl nesen Francijas atklātajā čempionātā iekļuva pusfinālā.

Latviete šo sezonu iesāka ar traumām un līdz šim tikai vienreiz bija uzvarējusi divās cīņās pēc kārtas. "Šosezon cīnījos ar savainojumiem, tomēr esmu ļoti priecīga, ka izdevās uzvarēt. Patiesībā tā ir tikai otrā reize šajā sezonā, kad uzvarēju divās spēlēs pēc kārtas," smejoties teica Latvijas otrā rakete.

Ostapenko arī uzsvēra, cik būtiski bija spēlēt dominējoša tipa tenisu ar spēcīgiem sitieniem. "Es centos spēlēt agresīvi, īpaši, kad jāspēkojas uz zāliena, uz kura ir grūtāk kustēties. Tā sportiste, kura spēcīgāk sit pa bumbiņu, visticamāk, arī uzvarēs spēlē," teica tenisiste. "Konta ir lieliska servētāja, un man nebija citu iespēju, kā tikai spēcīgi atgriezt viņas servi, citādi es maču neuzvarētu."

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 100 WTA ranga punktus. Iepriekš Ostapenko pirmdien Birmingemas turnīra vienspēļu pirmajā kārtā 6-0, 6-2 pārspēja vien 18 gadus veco polieti Igu Švjateku (WTA 65.), kura pirms tam pārvarēja turnīra kvalifikāciju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi