Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ostapenko iekļūst arī Dubaijas WTA 500 sērijas dubultspēļu turnīra finālā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pārī ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku piektdien iekļuva Dubaijas WTA 500 sērijas sacensību dubultspēļu turnīra finālā.

Latvijas/Ukrainas duets pārspēja čehieti Luciji Hradečku un indieti Saniju Mirzu ar 2-6, 6-2, 10:7.

Pirmajā setā, servējot Kičenokai, pretinieces uzvarēja otrajā geimā, bet sets tika zaudēts sestajā geimā, servējot Ostapenko. Pretinieces ieguva divas pēc kārtas breikbumbas, setu uzvarot otrās izspēlē, kad Ostapenko bumbiņu raidīja tīklā.

Otrajā setā Latvijas/Ukrainas duetam izdevās revanšēties ar tādu pašu rezultātu, svinot uzvaru piektajā un septītajā geimā, kad servēja pretinieces.

Garajā taibreikā sākumā labāk veicās Ostapenko un Kičenokai (1:0, 3:1), taču pretinieces atbildēja ar trim pēc kārtas gūtiem punktiem, pirmo reizi izvirzoties vadībā - 4:3.

Ar Ostapenko servēm tika atgūta vadība - 6:5, pēc brīža atjaunojot divu punktu starpību (7:5), panākot 9:6 un supertaibreiku uzvarot ar 10:7.

Pretinieces labāk servēja - septiņas netveramas serves pret vienu Latvijas/Ukrainas duetam. Viņas arī precīzāk servēja, laukumā trāpot 65,6% pirmo servju, kamēr uzvarētājas - 59,6%.

Toties vairāk punktu gan ar pirmo servi (74,2%:65,0%), gan otro servi (42,9%:33,3%) sakrāja uzvarētājas.

Abi dueti pa divām reizēm realizēja breikbumbas, taču uzvarētājas to izdarīja 18 mēģinājumos, kamēr pretinieces - trijos.

Visā mačā 60 izspēlēs no 113 uzvarēja Kičenoka un Ostapenko.

Par iekļūšanu finālā uzvarētājas katra nopelnīja pa 305 punktiem.

Latvijas/Ukrainas pāris pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 pieveica citu neizsēto duetu, kurā startēja britu sportiste Īdena Silva un Beļģiju pārstāvošā Kimberlija Cimmermane, bet ceturtdaļfinālā Ostapenko/Kičenoka ar 6-0, 6-1 pieveica japānieti Enu Šibaharu un ķīnieti Šuai Džanu, kuras bija sacensību galvenās favorītes.

Finālā piektdien iekļuva arī krieviete Veronika Kudermetova un Beļģijas tenisite Elīze Mertensa, kuras sacensībās izsētas ar otro numuru un pusfinālā ar 6-3, 7-5 pieveica Jifaņu Sjui un Džaosjuaņu Janu no Ķīnas.

Jau ziņots, ka vienspēlē Ostapenko piektdien ar 2-6, 7-6 (7:0), 6-0 pieveica Rumānijas tenisisti Simonu Halepu (WTA 23.) un iekļuva finālā, nopelnot 305 pasaules ranga punktus.

Dubaijas turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 19.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi