Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko iekļūst Dohas WTA Premier turnīra trešajā kārtā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko otrdien Dohas WTA Premier turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-2 pārspēja čehieti Barboru Strīcovu.

Ostapenko WTA rangā ieņem 41.vietu, kamēr viņas pretiniece atrodama 34.pozīcijā.

Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 105 WTA ranga punktus.

Trešajā kārtā Ostapenko pretī stāsies planētas 11.rakete Petra Kvitova, kura turnīrā izlikta ar sesto numuru. Čehijas tenisiste no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā ar 4-6, 6-3, 6-0 uzvarēja spānieti Karlu Svaresu-Navarro, kura reitingā ir 70.pozīcijā.

Pirmo setu Ostapenko sāka ar vairāk nekā 20 izspēļu geimu, kurā tikai ar septīto breikbumbu lauza pretinieces servi. Seta turpinājumā viņa vēl divas reizes atņēma čehietei servi, pati atspēlējot vienu breikbumbu, un uzvarēja ar 6-1. 

Otrā seta otrajā geimā Latvijas tenisiste neizmantoja divas breikbumbas, bet sestajā geimā ar breiku panāca 4-2. Arī pie savas nākamās serves Strīcova kapitulēja, tādējādi Ostapenko svinēja uzvaru un iekļuva nākamajā kārtā.

Ostapenko šajā mačā veica četras netveramās serves, pieļāva trīs dubultkļūdas un pirmajās servēs 83% gadījumu guva punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar 7-5, 2-6, 7-5 uzvarēja šveicieti Žilu Belenu Taihmani (WTA 66.), bet Strīcova ar 4-6, 6-1, 6-2 uzveica Petru Martiču no Horvātijas (WTA 14.), kurai piešķirts desmitais numurs.

Ostapenko pagājušajā nedēļā piedalījās Sanktpēterburgas Premier turnīrā, kur jau pirmajā kārtā piekāpās francūzietei Alizē Kornē. Viņa šajās sacensībās startēja vien nepilnas divas dienas pēc atlidošanas no ASV, kur Latvijas izlases rindās tikai pēdējā mačā - dubultspēlē - atzina ASV valstsvienības pārākumu.

Pirms dalības turnīrā Krievijā viņa sezonu iesāka Austrālijas atklātajā čempionātā, kur otrajā kārtā zaudēja Belindai Benčičai no Šveices.

Ostapenko savu pēdējo titulu izcīnīja pērn Luksemburgā, bet kopumā karjeras laikā viņa virs galvas cēlusi trīs trofejas.

Pērn Dohas turnīrā Ostapenko sasniedza otro kārtu, kurā piekāpās tolaik pasaules ceturtajai raketei Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas. Šogad Latvijas sportiste veiksmīgi aizstāvējusi pērn iegūtos punktus.

Tikmēr Strīcova turnīros Brisbenā, Dubaijā un Dohā apstājās otrajā kārtā, bet Adeilaidā un Austrālijas atklātajā čempionātā nepārvarēja pirmo kārtu. Čehiete vienspēlēs izcīnījusi divus WTA titulus, bet dubultspēlēs viņai ir 29 trofejas, no kurām viena Grand Slam, pērn uzvarot Vimbldonā.

Jau ziņots, ka Anastasija Sevastova pirmdien Dohas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā ar 4-6, 6-7 (3:7) piekāpās igaunietei Anetei Kontaveitai.

Ostapenko šajā turnīrā piedalās arī dubultspēļu sacensībās. 

Turnīrs Dohā norisināsies līdz sestdienai.

papildināta 4. rindkopa

Top komentāri

Jānis Bērziņš Valdemāra d.
J
Viņa bija lieliska!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi