Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ostapenko Īstbornas turnīru sāks ar cīņu pret pieredzējušo igaunieti Kanepi

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko Īstbornas WTA Premier sērijas turnīru, kas būs pēdējā sagatavošanās pirms Vimbldonas čempionāta, sāks ar maču pret pieredzējušo igaunieti Kaiu Kanepi.

Pasaules ranga 12.vietas īpašniece Ostapenko šajās sacensībās izlikta ar piekto numuru un pirmā kārta viņai bija brīva. Tikmēr Kanepi, kura ir planētas 44.rakete, pirmajā kārtā ar 6-2, 6-4 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo japānieti Kurumi Naru (pasaules ranga 101.numurs).

Ostapenko un Kanepi līdz šim savstarpēju maču nav aizvadījušas.

Pašlaik 33 gadus vecā Kanepi savas karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA titulus, tomēr pēdējais no tiem tika izcīnīts vairāk nekā pirms pieciem gadiem. Tiesa, vēl pērn viņa negaidīti aizkļuva līdz ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālam.

Kanepi karjeras rekords pasaules rangā ir 15.vieta, ko viņa sasniedza 2012.gadā, turklāt viņa ir vienīgā Igaunijas tenisiste, kura spējusi būt starp planētas 20 labākajām šī sporta veida pārstāvēm. Šī sezona viņai iesākās veiksmīgi, jo igauniete pēc pārvarētas kvalifikācijas aizkļuva līdz Brisbenas WTA turnīra ceturtdaļfinālam un arī Austrālijas atklātā čempionāta trešajai kārtai, ko tādu paveicot pirmo reizi kopš 2009.gada. Tik veiksmīgs turpinājums gan nesekoja, bet vēl šī mēneša sākumā viņa uzvarēja ITF 60 000 raudzes turnīrā Itālijas pilsētā Brešā.

Līdz ar to pēdējo deviņu maču laikā Kanepi guvusi astoņas uzvaras. Tas gan ir, ņemot vērā zemākās raudzes profesionālā tenisa līmeni, bet WTA tūrē viņai šosezon 16 uzvaras 24 spēlēs, tomēr deviņi no šiem panākumiem gūti kvalifikācijā.

Ostapenko šis ir pirmais turnīrs pēc tam, kad pirms mēneša viņai neizdevās aizstāvēt pērnā gada French Open čempiones titulu, sezonas otrajā Grand Slam turnīrā apstājoties jau pirmajā kārtā.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko 24 mačos uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm.

Ostapenko Īstbornas turnīrā spēlēs trešo reizi karjerā - pērn viņa apstājās trešajā kārtā, bet aizpērn nepārvarēja otro kārtu.

Īstbornā startēs arī pasaules ranga 21.vietas īpašniece Anastasija Sevastova, kura izlikta ar 11.numuru. Arī viņai pirmā kārta ir brīva, bet otrajā būs jāspēkojas ar čehieti Kristīnu Plīškovu vai mājinieci Herieti Dārtu, kuras rangā ir attiecīgi 78. un 181.vietā.

Sevastova iepriekšējo un vienīgo reizi Īstbornas turnīrā spēlēja savas "pirmās karjeras" laikā, 2011.gadā pirmajā kārtā atzīstot Petras Kvitovas pārākumu.

Turnīrs Īstbornā norisinās uz zāles seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas otrā rakete Karolīne Vozņacki no Dānijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi