Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ostapenko jūlijā piedalīsies Jūrmalā gaidāmajā International raudzes turnīrā

Pēc plaukstas savainojuma izārstēšanas Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko vēl joprojām darbojas saudzējošā režīmā.

Pasaules ranga 22.vietas īpašniece Ostapenko jauno sezonu uzsāks decembra izskaņā ar Ķīnā gaidāmo Šeņdžeņas WTA International sērijas turnīru, pēc tam sekos Premier sacensības Sidnejā un Austrālijas atklātais čempionāts.

Latvijas tenisa zvaigzne februārī Rīgā pārstāvēs arī Latvijas izlasi Federāciju kausa duelī pret Slovākiju, kā arī startēs jūlijā Jūrmalā gaidāmajā Baltic Open turnīrā, kam būs International kategorija.

Ostapenko ir sadziedējusi pagājušās sezonas izskaņā gūto kreisās plaukstas traumu, tomēr darbojas saudzējošā režīmā.

"Ar starpsezonu neesmu apmierināta. Sākām trenēties tikai 10.decembrī. Nav skaidrs, cik nopietni varam trenēties tālāk, tagad ir vēl saudzējošs režīms. Jāskatās, kā būs ar roku vēlāk," preses konferencē ceturtdien teica Ostapenko trenere un māte Jeļena Jakovļeva.

Par spīti šai traumai, Ostapenko pagājušās sezonas izskaņā turpināja strādāt turnīros Ķīnā.

"Sekas varbūt būtu mazākas, ja nebūtu startējusi turnīros Ķīnā. Pēc turnīriem vispār nevarēju pakustināt roku, tāpēc divarpus mēneši bija jāizlaiž," teica Ostapenko, kura pirmdien jau dosies uz pirmo sezonas turnīru. "Diemžēl arī šogad Ziemassvētkus nesagaidīšu Latvijā. Drīz būs jālido prom. Man patīk būt mājās, turklāt šie pāris mēneši pagāja tiešām ātri."

"Savainojums ir izārstēts, bet jābūt ļoti uzmanīgai. Viena nepareiza kustība un trauma var atgriezties," atzina Ostapenko.

Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Ostapenko pauda prieku, ka Latvijā notiks Federāciju kausa sacensības un Baltic Open, uzsverot, ka viņai ir gods spēlēt savās mājās. Iepriekšējo reizi viņa kādā no turnīriem dzimtenē spēlēja vien 12 gadu vecumā.

"Jaunajā sezonā mērķis ir atgriezties pasaules ranga pirmajā desmitniekā un nostartēt pēc iespējas labāk Grand Slam turnīros. Tāpat ar izlasi vēlos pacelties augstākajā Federāciju kausa grupā. Ja mēs turpināsim spēlēt kopā [ar valsts pirmo raketi Anastasiju Sevastovu], mums ir cerības šajā turnīrā arī uzvarēt," pauda Ostapenko, kura vēlas jaunajā sezonā spēlēt arī sezonas noslēguma turnīrā WTA Finals.

Latvijas sportiste turpinās sadarbību arī ar Nīderlandes treneri Glenu Shapu.

"Ar Shapu strādāt ir interesanti, viņam vienmēr padomā ir kādi interesanti uzdevumi," apmierināta bija Ostapenko.

Arī tenisistes māte Jakovļeva pauda gandarījumu, ka Shaps ir viņas meitas komandā.

"Shapam ir liela pieredze darbā ar sievietēm. Viņš ir ļoti labs treneris un ap viņu ir laba enerģija, turklāt vēlme sasniegt augstus rezultātus," izteicās Jakovļeva.

Preses konferencē piedalījās arī Shaps, kurš norādīja, ka Ostapenko pagājusī sezona bija kā mācīšanās gads.

"Aļonai ir tikai 21 gads, viņai ir liela nākotne. Esmu priecīgs būt daļa no viņas komandas un ģimenes. Latvijā es jūtos kā mājās. Turklāt arī ar Aļonu nekad nav garlaicīgi," norādīja nīderlandiešu speciālists.

Ostapenko pasaules rangā pašlaik atrodama 22.vietā. Šogad viņai neizdevās aizstāvēt pērn sensacionāli izcīnīto Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas titulu, tomēr viņa iekļuva prestižā Vimbldonas čempionāta pusfinālā, kā arī sasniedza finālu Maiami turnīrā.

Gana veiksmīgā sezona Ostapenko ļāva sasniegt arī Latvijas sieviešu tenisa rekordu pasaules rangā, kas ir piektā vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi