Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ostapenko: Kad spēlēju uz visiem 100%, pretiniecēm draud nepatikšanas

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, spēlējot uz visiem 100%, sagādā pamatīgas grūtības savām pretiniecēm, intervijā Sieviešu tenisa asociācijai (WTA) stāsta Ostapenko.

Ostapenko sestdien uzvarēja Dubaijas "WTA 500" sērijas turnīra finālā, izcīnot savu piekto titulu WTA vienspēļu sacensībās.

"Bija grūti, ierodoties Dubaijā, jo nupat biju spēlējusi pusfinālā Sanktpēterburgā un man īsti nebija laika, lai pārslēgtos no iekštelpu kortiem uz āru. Spēlēju ar domu - kā būs, tā būs. Neko īpašu negaidīju, taču ar katru maču biju arvien pārliecinātāka un pārliecinātāka," stāsta Ostapenko.

"Katra spēle bija smaga, it īpaši duelis pret Petru Kvitovu. Tajā pat laikā apzinājos, ka pēc tik smagām cīņām seko labi rezultāti," uzsver tenisiste.

Ostapenko cīnījusies līdz pēdējam punktam un nav padevusies pat brīžos, kad nesanāca kā iecerēts. Lai gan neizdevās demonstrēt savu spēli, viņa pēc katras neveiksmes centusies atgriezties mačā. 

"Finālā spēlēju ļoti labi, biju ritmā un patiešām vēlējos uzvarēt. Domāju, ka visas spēles bija labas, galu galā spēlēju pret četrām "Grand Slam" čempionēm pēc kārtas," atzīst Ostapenko.

Trešdien viņa Dohas "WTA 1000" turnīra astotdaļfinālā tiksies ar čehieti Barboru Krejčīkovu, kurai pirms mēneša ar rezultātu 6-2, 4-6, 4-6 zaudēja Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā.

"Pret Krejčīkovu bija laba spēle līdz brīdim, kad biju vadībā ar 6-2, 3-1. Spēlēju agresīvi un nedevu viņai iespējas, taču bija neliels atslābuma brīdis un viņa ieguva laiku," atceras Ostapenko.

No astoņām šīs sezonas spēlēm, kas noslēgusies trīs setos, Ostapenko tas ir vienīgais zaudējums.

"Dažas no šīm spēlēm bija īpaši smagas un pretinieces spēlēja ļoti labi, bet dažās jutos tā, kā kontrolētu cīņas gaitu un cīnījos pati ar sevi. Kad izlaižu sitienus, zaudēju, bet, kad sāku spēlēt agresīvi, uzvaru. Kad kļūstu emocionāla, spēlēju pret sevi. Pie tā strādāju. Lielākajā daļā spēļu mana lielākā pretiniece esmu es pati. Brīžos, kad rezultāts ir līdzīgs, jūtu, ka man ir liels potenciāls un rezerves. Ne vienmēr jūtos, ka esmu sasniegusi savus 100%, bieži vien tie ir 50 vai 60%, taču tik un tā uzvaru spēles. Kad spēlēju uz visiem 100%, pretiniecēm draud nepatikšanas," stāsta Ostapenko.

Veiksmīgais sezonas nogrieznis Ostapenko ļāvi rangā pakāpties uz 13.vietu un pietuvoties pirmajam desmitniekam. Viens no sezonas mērķiem arī bijis atgriezties pirmajā desmitniekā. 

"Esmu mierīga labā nozīmē un pārāk par to nedomāju, tikai izbaudu tenisu. Pat tagad, spēlējot trešo nedēļu pēc kārtas, gribu turpināt spēlēt un cīnīties. Iespējams, šosezon sasniegšu vairākus mērķus, taču visvairāk par visu vēlos būt pārliecināta par sevi," atklāj Ostapenko.

2017.gadā pēc uzvaras "French Open" viņa jutusi lielu spiedienu un bijis grūti, taču tagad viņa vairāk cenšas atrast savu labāko spēli.

"Mana mamma saka, ka esmu uzvarējusi "Grand Slam", kāpēc es vēl izjūtu spiedienu? Spiediens ir jāizjūt citām spēlētājām, kuras vēl nav uzvarējušas "Grand Slam" turnīros. Man vajadzētu tikai spēlēt un to izbaudīt. Pirms fināla Dubaijā nejutu nekādu spiedienu, biju pārliecināta un izsalkusi pēc uzvaras," uzsver Ostapenko.

Ostapenko pēc atgriešanās no Austrālijas aizvada ļoti veiksmīgu sezonas nogriezni. Vispirms viņa sasniedza Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālu, bet pēc tam pagājušajā nedēļā triumfēja tādas pašas raudzes sacensībās Dubaijā. Šobrīd viņai azotē ir septiņas uzvaras pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi