Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ostapenko Madrides WTA 1000 sērijas turnīra pirmajā kārtā piekāpjas Aleksandrovai

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Madrides WTA 1000 sērijas turnīra pirmajā kārtā piekāpās neitrālajai sportistei Jekaterinai Aleksandrovai.

Ostapenko, kas WTA rangā ieņem 12.vietu un šajā turnīrā izsēta ar desmito numuru, piekāpās Aleksandrovai, kura pārvarēja sacensību kvalifikācijas barjeru un ieņem 45.vietu pasaules rangā, ar 2-6, 6-4, 4-6.

Pirmajā setā Ostapenko trešajā un piektajā geimā zaudēja, pašai servējot, bet astotajā geimā Aleksandrova ar netveramu servi pabeidza setu savā laumā - 6-2.

Otrais sets, Latvijas tenisistei no ērtās puses izsitot bumbiņu autā, sākās ar "sauso" zaudējumu, pašai servējot, kā arī ar otro breikbumbu tika zaudēts trešais geims, pretiniecei izvirzoties vadībā ar 3-0,

Ceturto geimu, servējot Aleksandrovai "sausā" uzvarēja Ostapenko, piektajā geimā panākot 2-3.

Lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu Latvijas pirmajai raketei radās astotajā geimā, kad viņa ieguva divas breikbumbas pēc kārtas pēc Aleksandrovas sitiena tīklā. Pirmā tika izniekota, īsti netrāpot pa bumbiņu un tai lidojot autā, bet otrās izspēlē Aleksandrova izpildīja netveramu servi. Tomēr ar ceturto breikbumbu Latvijas tenisiste rezultātu izlīdzināja, bet nākamajā geimā ar netveramu servi pirmoreiz spēlē izvirzījās vadībā - 5-4.

Desmitajā geimā Ostapenko ieguva trīs setbumbas pēc kārtas, geimu uzvarot "sausā" pēc Aleksandrovas dubultkļūdas servē - 6-4.

Turpinot iesākto, Ostapenko uzvarēja arī piekto geimu pēc kārtas, trešo setu ar savu servi sākot vadībā (1-0).

Ceturtajā geimā viņa ar otro breikbumbu pēc kārtas nonāca triju punktu attālumā no uzvaras - 3-1.

Uzvarēt liedza neveiksmes visos trijos nākamajos geimos, pašai servējot. Kaut gan izdevās uzvarēt astotajā geimā, kad servēja Aleksandrova, desmitajā geimā ar otro mačbumbu pēc kārtas uzvaru svinēja Aleksandrova, netverami servējot.

Ostapenko šajā spēlē izpildīja četras netveramas serves, kamēr viņas pretiniece - deviņas, bet uz Aleksandrovas piecām dubultkļūdām atbildēja ar astoņām.

Latvijas tenisiste precīzāk servēja pirmās serves (64,3% pret 58,8% pretiniecei), taču uzvarētāja guva vairāk punktu gan ar pirmo (68,1%:55,6%), gan otro (42,6%:36,7%) servi. 

Ostapenko izmantoja piecas no 12 breikbumbām, bet Aleksandrova - septiņas no 11.

Visā spēlē Latvijas pirmā rakete uzvarēja 75 no 164 izspēlēm.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Ostapenko nopelnīja desmit pasaules ranga punktus.

Uzvarētājas nākamā pretiniece būs Spānijas tenisiste Nurija Parrisasa-Diasa (WTA 52.), kura ceturtdien ar 6-4, 6-2 pārspēja rumānieti Soranu Kirsteu (WTA 27.).

Kvalifikācijā, kur Aleksandrova bija izsēta ar pirmo numuru, viņa ar 6-4, 6-4 svinēja uzvaru pār Vācijas tenisisti Tamaru Korpaču (WTA 109.) un ar 6-1, 6-1 sagrāva Francijas tenisisti Klaru Birelu (WTA84.).

Pēc zaudējuma Austrālijas atklātā čempionāta trešajā kārtā Ostapenko bija ļoti veiksmīgs sezonas nogrieznis februārī. Vispirms viņa aizcīnījās līdz Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālam, pēc tam triumfēja "WTA 500" sacensībās Dubaijā un sasniedza pusfinālu Dohā. Pēc tam gan Ostapenko savainojuma dēļ nav devusies kortā kopš marta beigām, kad zaudēja Maiami "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā. Tāpat Latvijas pirmā rakete nevarēja palīdzēt Latvijas komandai Kingas kausā, kurā Latvijas tenisistes piekāpās Kanādai ar 0-4.

Šosezon Ostapenko līdz ceturtdienai bija izcīnījusi 14 uzvaras 20 cīņās, kamēr Aleksandrovai sekmīgas bija bijušas deviņas no 17 cīņām.

Aleksandrovai vienīgais turnīrs, kurā viņa šosezon bija aizvadījusi vairāk nekā divas cīņas, ir Čārlstonas "WTA 500" sērijas sacensības uz māla. Tajās viņa aprīļa sākumā tika līdz pat pusfinālam, kur ar 4-6, 3-6 atzina turnīra desmitās raketes šveicietes Belindas Benčičas pārākumu. Toties trešajā kārtā viņa ar 6-3, 6-1 bija sagrāvusi turnīra trešo raketi Karolinu Pliškovu. Iepriekšējā nedēļā Aleksandrova Štutgartes "WTA 500" sērijas sacensību otrajā kārtā ar 6-2, 3-6, 6-7 (5:7) atzina igaunietes Anetes Kontaveitas pārākumu, kura turnīra bija izsēta ar piekto numuru.

Ostapenko ar Aleksandrovu karjerā bija tikusies piecas reizes, divās uzvarot Latvijas tenisistei. Ostapenko uzvarējusi pirmajā savstarpējā spēlē 2015.gadā Kreiclingenes turnīra ceturtdaļfinālā un pēdējā cīņā, kas notika 2019.gada Lincas turnīra pusfinālā Austrijā.

Ostapenko līdz šim uzvarējusi piecos WTA turnīros, bet Aleksandrovas kontā ir viens tituls.

Ostapenko Madridē spēlē piekto reizi karjerā. 2016. un 2018.gadā viņa zaudēja pirmajā mačā, bet 2019. un 2021.gadā mačos pret izsētajām tenisistēm - otrajā cīņā. Tikmēr Aleksandrova Madridē bez lieliem panākumiem startējusi trīsreiz.

Tradicionāli Ostapenko kopā ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku pieteikta arī dubultspēļu turnīrā, kura pirmajā kārtā tiksies ar sacensībās ar ceturto numuru izsēto duetu Aleksa Gurači (Čīle)/Andreja Klepača (Slovēnija).

Madrides turnīrs uz māla seguma norisināsies līdz 7.maijam.

pievienota 11.-15.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi