Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ostapenko Madrides WTA Premier turnīra pirmajā kārtā zaudē Begu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien Madrides WTA Premier turnīra pirmajā kārtā kļūdām bagātā mačā ar rezultātu 3-6, 3-6 piekāpās Irinai Kamelijai Begu no Rumānijas.

Zaudējot pirmajā kārtā, Ostapenko jāsamierinās ar desmit WTA vienspēļu ranga punktiem.

Ostapenko zaudēja savu pirmo servi un ceturtajā geimā neizmantoja divas breikbumbas, kā rezultātā nonāca iedzinējos ar 1-3. Piektajā geimā viņa pēc nonākšanas iedzinējos ar 0:40 atspēlēja trīs breikbumbas un nosargāja savu servi, bet devītajā geimā vēlreiz atzina pretinieces pārākumu, setā piekāpdamās ar 3-6.

Otrajā setā Ostapenko uzvarēja savu pirmo servi, bet nākamajās trijās tika nobreikota. Lai gan viņai pašai izdevās divreiz nobreikot rumānieti, tomēr setā nācās piekāpties ar 3-6 un izstāties jau turnīra pirmajā kārtā.

Planētas piektajai raketei Ostapenko, kura ar šādu pašu numuru bija izlikta turnīrā, un ranga 25. numuram Begu šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pašlaik 27 gadus vecā Begu šosezon sasniegusi divus WTA International turnīru pusfinālus Šeņdžeņā un Stambulā, otrajā no tiem spēkojoties pagājušajā nedēļas nogalē. Savukārt pārējos turnīros viņai tika vienu reizi izdevās tikt tālāk par otro kārtu, pirms mēneša apstājoties Čārlstonas WTA Premier trešajā kārtā.

Begu karjeras laikā izcīnījusi četrus WTA vienspēļu titulus, pērn triumfējot savā dzimtajā Bukarestē. Nedaudz labāk viņai klājies dubultspēlēs, kur rumānietes kontā ir septiņi WTA tituli, tostarp viens izcīnīts šīs sezonas pirmajā turnīrā Šeņdžeņā.

Otrajā kārtā Begu tiksies ar slaveno krievieti Mariju Šarapovu, kura WTA rangā ir 53. vietā, vai vēl vienu rumānieti Mihaelu Buzarnesku, kura reitingā ir atrodama 37. pozīcijā.

Ostapenko turnīrā Madridē piedalījās arī aizpērn, kad pirmajā kārtā cieta zaudējumu krievietei Jeļinai Vesņinai. Tikmēr Begu Madrides turnīrā piedalījusies piecas reizes, 2015. un 2016. gadā aizkļūstot līdz ceturtdaļfinālam, bet pērn apstājoties trešajā kārtā.

Ostapenko šajā turnīrā piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, kur startēs kopā ar beļģieti Kirstenu Flipkensu.

Šajā turnīrā startēs arī Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova, kura pirmajā kārtā tiksies ar slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu.

Turnīrs Madridē norisinās uz māla seguma un tajā ar pirmo numuru izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa.

Madridē norisinās šogad trešais Premier Mandatory sērijas turnīrs, kas ir otrs augstākais līmenis pēc Grand Slam sacensībām.

Aizvadītajā nedēļās nogalē Ostapenko apstājās Štutgartes WTA Premier sērijas turnīra ceturtdaļfinālā, kamēr Sevastova šajās sacensībās nestartēja, jo bija saķērusi vēdera vīrusu. Pirms tam, aizpagājušajā nedēļas nogalē, abas tenisistes nodrošināja Latvijai uzvaru pret Krieviju pārspēlē par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi