Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 5. jūnijs
Margots, Igors, Ingvars

Ostapenko Maiami Premier pusfinālā negaidīti tiksies ar V. Viljamsu uzveikušo Kolinsu

Par Latvijas tenisa zvaigznes Aļonas Ostapenko pretinieci Maiami WTA Premier sērijas turnīra pusfinālā trešdien negaidīti kļuva amerikānietei Daniela Rouza Kolinsa.

Vien pasaules ranga 93.rakete Kolinsa trešdien savā ceturtdaļfināla mačā ar 6-2, 6-3 pārliecinoši pārspēja pieredzējušo tautieti Venusu Viljamsu, kura šajā turnīrā bija izlikta ar astoto numuru un šajā pozīcijā atrodama arī planētas rangā.

Kolinsa ir Maiami turnīra lielākā pārsteiguma autore, bet trešdien pret titulēto Viljamsu viņa guva savas karjeras lielāko uzvaru. Līdz šim viņa vēl nekad nebija sasniegusi kāda WTA turnīra ceturtdaļfinālu, bet tagad iekļuvusi jau pusfinālā, turklāt to viņa paveikusi pēc kvalifikācijas pārvarēšanas, kas Maiami sacensībās vēl nevienai citai tenisistei iepriekš nebija izdevies.

Pašlaik 24 gadus vecās Kolinsas kontā nav neviena WTA titula, turklāt kā profesionālei šī viņai ir tikai otrā sezona. Tāpat vēl nekad iepriekš viņa nebija uzveikusi kādu tenisisti no pasaules ranga pirmā desmitnieka, bet tagad viņai tas padevās pret septiņus Grand Slam vienspēļu titulus ieguvušo Viljamsu.

"Nedomāju, ka šis bija mans labākais sniegums, kamēr Kolinsai nebija tāda sitiena, ko viņa nespētu veikt," pēc dueļa atzina 37 gadus vecā Viljamsa. "Viņa spēlēja ļoti labi un agresīvi."

Tikmēr pati Kolinsa bija sajūsmā par trešdien gūto uzvaru.

"Kad pirmo reizi savā dzīvē redzēju Venusu ģērbtuvē, gandrīz apraudājos. Viņa jau ilgu laiku bijusi mana iecienītākā tenisiste, tāpēc šobrīd šo uzvaru ir pagrūti sagremot," saviļņota bija Kolinsa. "Visas jaunās amerikāņu tenisistes vēlas līdzināties māsām Viljamsām."

Pagājušo sezonu Kolinsa noslēdza pasaules ranga 167.vietā, bet šosezon prestižajā Indianvelsas WTA Premier turnīrā viņa pamanījās aizkļūt līdz astotdaļfinālam, lai arī dalībai šajās sacensībās bija saņēmusi rīkotāju piešķirto ielūgumu jeb wild card.

Pasaules ranga piektās vietas īpašnieces Ostapenko un Kolinsas cīņa iecerēta ceturtdien, bet pēc Latvijas laika tā būs agrā piektdienas rītā.

Pēc pusfināla sasniegšanas Kolinsa veiks ievērojamu kāpumu pasaules rangā un pietuvosies planētas pirmajam piecdesmitniekam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka turnīrā ar sesto numuru izliktā Ostapenko ceturtdaļfināla mačā trešdien 7-6 (7:3), 7-6 (7:5) uzvarēja šosezon divus titulus izcīnījušo ukrainieti Jeļinu Svitoļinu.

 

Top komentāri

Vārdam
V
"negaidīti" ir jābūt aiz vārda "Viljamsu". Tad sanāk pareizā doma.
korektors
k
Teikuma sākums liek domāt, ka tikai Kolinsa spēj pieveikt Viljamsu. Nevajag ar to "vien" aizrauties, un arī vārdu kārtība teikumā nav mazsvarīga.
Ja smīns
J
Roboti raksta un roboti spriež...piem. ja robota cietais disks vai plate bāztin piebāzta ar mikroshēmām, tad vnk paplašinātu teikumu nedabūsiet...varētu jau saprast domu, ja būtu uzrakstīts piem. O. tiksies ar otru 1/4 fināla uzvarētāju K. Kāpēc jābūt vēl visādiem kalambūriem...Lai lasītāja 'smekalka' nobrūk;0
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FIM ārsts Fūrmanis: Jonasa gadījums ir satraucošs

Starptautiskā Motosporta federācijai (FIM) nepieciešams izskatīt Latvijas motosportista Paula Jonasa traumas gūšanas situācija, kurā sportistam tika veiktas neatbilstošas medicīniskās manipulācij...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi