Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko: Manuprāt, parādīju aptuveni 20% no savām spējām

Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēlē pret Ukrainas tenisisti Katerinu Kozlovu Latvijas sportiste Aļona Ostapenko demonstrēja aptuveni 20% no sava potenciāla, pēc cīņas atzina pati pērnā gada turnīra uzvarētāja.

Jau vēstījām, ka pērnā gada Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja Aļona Ostapenko šī gada turnīra pirmās kārtas mačā svētdien ar rezultātu 5-7, 3-6 zaudēja Ukrainas tenisistei Katerinai Kozlovai.

"Man šī diena bija briesmīga," pēc spēles preses konferencē noteica Ostapenko. "Manuprāt, es parādīju aptuveni 20% no tā, ko es spēju. Pieļāvu pārāk daudz dubultkļūdas un nespēju izpildīt pienācīgas serves. Kopumā visi negatīvie aspekti noveda pie ļoti slikta rezultāta."

Ostapenko atzina, ka spēles sākumā jutās labi, taču turpinājumā situācija kļuva sliktāka. "Sapratu, ka šī nav mana diena, taču līdz pēdējam punktam cīnījos un centos saprast, kas notiek. Kozlova lielu akcentu vērsa uz aizsardzību, kā dēļ es pieļāvu vairākas nepiespiestas kļūdas, kuras parasti nepieļautu."

Latvijas tenisiste atklāja, ka viņai pirms spēles bijis liels apkārtējo spiediens, kas nav ļāvis kortā justies sev pašai un demonstrēt labāko spēli.

Ostapenko līdz ar šo zaudējumu piedzīvos arī kritumu pasaules rangā, kur pašreiz viņa ir piektā. Pēc divām nedēļām dzēsīsies pērn izcīnītie 2000 WTA ranga punkti, kas, visticamāk, viņai liks izkrists no labāko desmitnieka.

Ostapenko un Kozlova savā starpā līdz šim bija tikušās divas reizes, abās Latvijas tenisistei ciešot zaudējumus. Ukrainiete bija pārāka 2014.gadā ITF sacensībās Itālijā un 2016.gadā Hertogenbošas WTA International turnīra otrajā kārtā.

Ostapenko un otra Latvijas dāmu tenisa elites spēlētāja Anastasija Sevastova piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, kur pirmā spēlēs kopā ar Jeļenu Vesņinu no Krievijas, bet Sevastovas pāriniece būs Mendija Minella no Luksedmburgas.

Tikmēr vīru turnīrā 12.reizi pēc kārtas spēlēs Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā tiksies ar Žilu Milleru no Luksemburgas. Gulbis ATP rangā ir 162.pozīcijā, kamēr Millers atrodams 34.vietā, bet turnīrā izlikts ar 29.numuru.

Nākamnedēļ sāksies Francijas atklātā čempionāta junioru turnīrs, kur meiteņu konkurencē pamatturnīrā vieta atvēlēta Danielai Vismanei.

Francijas atklātajā čempionātā ar pirmo numuru izlikta pērnā gada fināliste Simona Halepa, kura šobrīd ir planētas pirmās raketes godā. Pirmajā kārtā rumāniete tiksies ar amerikānieti Elisoni Rīski, kura WTA rangā atrodama 105.pozīcijā.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies pēc divām nedēļām.

Top komentāri

Sābrs Dunāts
S
Tu savas spējas, meitēn, nemaz neapjēdz.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi