Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ostapenko: Nedrīkstēju Plīškovai pasniegt dāvanas

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirms Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas spēles apzinājās, ka kļūdas pret Karolīnu Plīškovu maksās dārgi, pēc uzvaras preses konferencē un pēc tam Eurosport virtuālajā studijā uzsvēra Ostapenko.

Jau ziņots, ka Ostapenko otrajā kārtā ar 6-4, 6-2 pārspēja slaveno Čehijas tenisisti Karolīnu Plīškovu. Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Plīškova ir planētas ceturtā rakete un Parīzē bija izsēta ar otro numuru.

"Domāju, ka šodien spēlēju labi," teica Ostapenko. "Zināju, ka būs grūta cīņa, tāpēc centos koncentrēties, spēlējot savu spēli. Mēģināju noturēt bumbiņu spēlē un nepieļaut pārāk daudz nepiespiesto kļūdu."

Viņa apzinājās, ka vajadzēs labi uzņemt serves, jo pretiniece ir viena no labākajām servētājām tūrē. Ostapenko arī atzīmēja, ka būtiski bija labi izpildīt saīsinātos sitienus.

"Tāpat man vajadzēja noturēt savu servi, ko arī izdarīju, izņemot pāris reizes pirmajā setā. Nedrīkstēju viņai pasniegt nekādas dāvanas. Domāju, ka ar to tīri labi tiku galā," stāstīja Ostapenko, kura šoruden uzsākusi sadarbību ar zviedru treneri Tomasu Hegstedu.

Ostapenko šis ir karjerā piektais Francijas atklātais čempionāts, un pirmo kārtu viņa pārvarējusi tikai šogad un 2017.gadā, kad sensacionāli triumfēja turnīrā un guva vienu no lielākajiem panākumiem Latvijas sporta vēsturē.

"Domāju, ka mana spēle ir līdzīga kā 2017.gadā, bet fiziski jūtos daudz stiprāka nekā toreiz. Taču tie bija citi apstākļi, un grūti salīdzināt, jo toreiz biju bezbailīga, un neviens par mani neko nezināja. Tagad visas spēlētājas zina, kā es varu spēlēt un kā spēlēt pret mani. Tāpēc katram mačam cenšos sagatavoties pēc iespējas labāk," skaidroja Ostapenko.

Ostapenko šis ir trešais turnīrs pēc sezonas atsākšanās. Pēc zaudējuma Romas WTA Premier 5 turnīra pirmajā kārtā pagājušajā nedēļā Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA International sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur, cīnoties ar vēdera sāpēm, zaudēja japānietei Nao Hibino.

"Esmu labā formā un nospēlējusi divus labus mačus, tāpat kā dažas spēles Strasbūrā. Pakāpeniski atgriežos savā formā un atgūstu spēļu ritmu," atzīmēja Ostapenko.

Latvijas tenisiste nepiedalījās turnīros ASV, tā vietā trenējoties, pārsvarā uz māla seguma. 

"Centos nostabilizēt savu servi. Tā kā nebiju spēlējusi teju pusgadu, tad pirmais mačs Romā bija ļoti smags. Strasbūrā bija jau labāk, bet šeit jūtos vēl labāk. Šodien nebija mans pats labākais teniss, bet tuvu tam," uzsvēra Ostapenko.

Kopš triumfa French Open viņa uzvarējusi tikai divos International turnīros un rangā no piektās vietas vienubrīd bija atkritusi uz devīto desmitu.

"Protams, ka gribu sasniegt vairāk un atgriezties pirmajā pieciniekā vai desmitniekā. Soli pa solim. Pie tā arī strādāju - cenšos būt stabila, tajā pat laikā saglabājot agresivitāti. Agresīva spēle man var palīdzēt tikt pie daudz uzvarām, bet atslēgas punkts tomēr būtu stabilitāte," atzina Ostapenko.

Viņa iedvesmojas no Naomi Osakas, kura nesen uzvarēja ASV atklātajā čempionātā.

"Redzēju, kā Osaka uzvar. Protams, ka gribu atgriezties virsotnē ar vēl vienu "Grand Slam" trofeju. Kā jaunās paaudzes spēlētājas, mēs viena otru iedvesmojam," teica Ostapenko.

Tikmēr Plīškova atzina, ka varējusi nospēlēt labāk.

"Zināju, ka viņa ir ciets rieksts, kad spēlē labi, taču domāju, ka visas problēmas sākās ar mani. Viennozīmīgi nespēlēju labi," secināja Plīškova.

Par trešās kārtas sasniegšanu 2017.gada French Open čempione Ostapenko nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Cīņā par astotdaļfinālu Ostapenko spēkosies ar 29.numuru izlikto amerikānieti Sloeinu Stīvensu (WTA 34.) vai spānieti Paulu Badosu Hibertu (WTA 87.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi