Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ostapenko neiekļūst Dohas turnīra finālā

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien cieta zaudējumu Dohas "WTA 1000" sērijas turnīra pusfinālā.

Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 13.vietu un šajā turnīrā spēlē ar 15.numuru, ar 1-6, 4-6 zaudēja planētas septītajai raketei no Igaunijas Anetei Kontaveitai, kura Dohā izsēta ar ceturto numuru.

Pirmo setu ar servi sāka igauniete un uzvarēja visus geimus, atskaitot otro.

Arī otrais sets Latvijas tenisistei sākās graujoši, pirmo geimu ar savu servi zaudējot "sausā" - 0-1.

Trešajā geimā Ostapenko vēlreiz zaudēja savas serves geimu, taču jau nākamajā atspēlējās - 1-3.

Garākajā mača geimā - desmitajā geimā - Ostapenko bija divas breikbumbas, bet Kontaveita punktu mačam pielika ar otro mačbumbu - 6-4.

Iekļūšana pusfinālā Ostapenko deva 350 pasaules ranga punktus.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 14 no 18 spēlēm, bet Igaunijas tenisiste bijusi pārāka 13 no 15 cīņām.

Finālā šī mača uzvarētāja cīnīsies ar turnīra septīto raketi Igu Švjonteku no Polijas (WTA 8.) vai ar sesto numuru izsēto Sakari (WTA 6.).

Latvijas tenisiste pirmās kārtas mačā izcīnīja uzvaru pār francūzieti Oseanu Dodēnu (WTA 93.) ar 6-4, 6-2, otrajā kārtā ar 6-3, 4-6, 6-4 guva virsroku pār ASV tenisisti Amandu Aņisimovu (WTA 41.), astotdaļfinālā ar 6-3, 6-2 pārspēja ranga trešo numuru čehieti Barboru Krejčīkovu, kura Dohā izsēta ar otro numuru, bet ceturtdaļfinālā ar 6-2, 6-2 sagrāva spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 9.).

Kontaveita no pirmās kārtas bija brīva, otrajā viņa ar 6-2, 6-3 uzveica horvātieti Anu Konjuhu (WTA 51.), trešajā kārtā ar 6-3, 0-6, 6-2 pieveica Beļģijas tenisisti Elīzi Mertensu (WTA 26.), bet ceturtdaļfinālā ar 6-4, 6-1 pārspēja tunisieti Onsu Žabēru (WTA 10.), kura Katarā izsēta ar astoto numuru.

Ostapenko ar Kontaveitu karjerā iepriekš bija tikusies četras reizes, trijās uzvarot igaunietei. 2015.gadā Anglijas pilsētā un 2018.gada Austrālijas atklātā čempionāta 1/16 finālā pārāka bija Igaunijas tenisiste. 2021.gadā Īstburnas turnīra finālā uz zāles pārāka ar 6-3, 6-3 bija Ostapenko, bet šogad Sanktpēterburgas turnīra pusfinālā ar 6-3, 6-4 atkal uzvarēja Kontaveita.

Ostapenko pēc atgriešanās no Austrālijas aizvada veiksmīgu sezonas nogriezni. Vispirms viņa sasniedza Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīra pusfinālu, bet pēc tam pagājušajā nedēļā triumfēja tādas pašas raudzes sacensībās Dubaijā. Šobrīd viņai azotē ir astoņas uzvaras pēc kārtas, kas ir atkārtots viņas rekords. Ar 14 uzvarām šosezon viņa šajā rādītājā ir WTA seriāla līdere.

Kontaveita Sidnejas "WTA 500" turnīrā sasniedza pusfinālu, bet Austrālijas atklātajās meistarsacīkstēs cieta zaudējumu jau otrajā kārtā. Savukārt Sanktpēterburgā viņa kļuva par uzvarētāju, finālā ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-5 pieveicot sacensību pirmo raketi grieķieti Mariju Sakari.

Ostapenko līdz šim uzvarējusi piecos WTA turnīros, bet Kontaveitas kontā ir par vienu titulu vairāk.

Ostapenko Dohas turnīrā spēlē sesto reizi karjerā, 2016.gadā debijā iekļūstot finālā, kamēr Kontaveita sacensībās piedalījusies arī iepriekšējās četrās reizēs, 2021.gadā tiekot līdz ceturtdaļfinālam.

Dohas turnīrs uz cietā seguma norisināsies līdz 26.februārim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi