Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko nepārvar Abū Dabī WTA 500 turnīra otro kārtu

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko trešdien piedzīvoja zaudējumu Abū Dabī WTA 500 turnīra otrajā kārtā.

Ostapenko ar rezultātu 6-7 (10:12), 1-6 zaudēja Ķīnas tenisistei Dženai Cjiņveņai.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu un turnīrā izsēta ar piekto numuru, bet viņas pretiniece atrodama 29.pozīcijā.

Latvijas tenisiste šajā turnīrā nopelnīja 55 WTA ranga punktus. Pērn februāra otrajā nedēļā Ostapenko Sanktpēterburgas "WTA 500" turnīrā aizcīnījās līdz pusfinālam un nopelnīja 185 WTA ranga punktus, kas bija jāaizstāv sacensībās Abū Dabī. Neaizstāvot daļu no punktiem, viņa rangā var zaudēt pāris pozīcijas.

Džena šajā mačā izservēja desmit "eisus", bet Ostapenko tikai vienu. Latvijas tenisistei arī divreiz vairāk dubultkļūdu nekā pretiniecei (8/4).

Ostapenko maču sāka pārliecinoši, uzvarot pie pretinieces serves un panākot 3-0, bet no turpmākajiem sešiem geimiem piecus uzvarēja ķīniete, kura divreiz nobreikoja Latvijas tenisisti. Turpinājumā breiks ļāva saglabāt līdzsvaru spēlē, taču 12.geimā Ostapenko pie savas serves nerealizēja setbumbu. 

Taibreikā Latvijas tenisiste neizmantoja vēl divas setbumbas un turpinājumā neļāva pretiniecei trīsreiz noslēgt setu, tomēr ar ceturto piegājienu Džana panāca nepieciešamo divu punktu pārsvaru 12:10, noslēdzot stundu un 20 minūtes ilgušu setu.

Otrā seta otrajā geimā Ostapenko trīsreiz neizservēja uzvaru un, lai gan atspēlēja arī trīs breikbumbas, tomēr zaudēja pretiniecei. Džana atņēma Latvijas sportistei arī nākamo servi un piektajā geimā panāca 5-0. Ar labu servi Ostapenko vienu punktu atguva, taču Džena, servējot par uzvaru mačā, panāca 6-1.

Karjeras līdz šim vienīgajā savstarpējā spēlē 2022.gada ASV atklātajās meistarsacīkstēs ķīniete pirmajā kārtā pieveica Ostapenko ar 6-3, 3-6, 6-4.

Abū Dabī turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 7-5, 1-6, 7-5 pārspēja amerikānieti Danielu Kolinsu (WTA 42.). Savukārt Ķīnas tenisiste ar 6-3, 6-3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo kanādieti Rebeku Marino (WTA 74.).

Ostapenko sezonas ievadā guvusi sešas uzvaras un piedzīvojusi četras neveiksmes. Sezonas pirmajos divos "WTA 500" turnīros Adelaidā viņa zaudēja attiecīgi otrajā un pirmajā kārtā, bet pirmajā "Grand Slam" turnīrā kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kurai izdevies sasniegt ceturtdaļfinālu. Cīņā par pusfinālu viņa ar 2-6, 4-6 piekāpās Jeļenai Ribakinai no Kazahstānas.

Savukārt 20 gadus vecajai Dženai šosezon ir septiņas uzvaras desmit spēlēs. Pērn septembrī ķīniete Tokijā pirmo reizi karjerā sasniedza WTA sacensību finālu, piedzīvojot zaudējumu.

Turnīrs Abū Dabī norisinās uz cietā seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi