Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ostapenko nepārvar Monreālas WTA 1000 turnīra pirmo kārtu

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko pirmdien nepārvarēja Monreālas WTA 1000 turnīra pirmo kārtu.

Ostapenko ar rezultātu 6-7 (7:9), 6-0, 6-7 (8:10) zaudēja amerikānietei Dženiferai Breidijai, trešā seta taibreikā neizmantojot divas mačbumbas.

Ostapenko WTA rangā ieņem 20.vietu un turnīrā nav izsēta, kamēr Breidija ierindojas 584.pozīcijā. Savulaik amerikāniete 2021.gada sākumā bija sasniegusi 13.vietu pasaules rangā, šobrīd atgriežoties tenisā pēc traumas izārstēšanas.

Latvijas tenisiste turnīru noslēdza ar vienu WTA vienspēļu ranga punktu.

Tenisistes kortā ir tikušās piecas reizes un Ostapenko uzvarējusi divos no šiem mačiem. Pēdējās divas reizes abas sportistes tikās 2021.gadā, kad Madrides "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā pārāka bija Breidija, bet Sinsinati "WTA 1000" sacensībās pie uzvaras tika Ostapenko, kad pretiniece savainojuma dēļ nevarēja turpināt otrās kārtas spēli.

Monreālas turnīrā Ostapenko piedalījusies septiņas reizes, no kurām veiksmīgākā viņai bija 2019.gadā, sasniedzot astotdaļfinālu. 

Ostapenko šosezon triumfēja Birmingemas "WTA 250" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu sezonā, bet pēc tam Īstbornas "WTA 500" turnīrā izstājās ceturtdaļfināla mačā veselības problēmu dēļ. Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Francijas atklātajā čempionātā un pēc tam arī Vimbldonas čempionātā nepārvarēja otro kārtu.

Pēc veiksmīgas 2020.gada sezonas un 2021.gada ievada Breidija iedzīvojās ceļgala savainojumā, kas viņai liedza doties kortā nākamo divus gadus. Šosezon viņa atgriezās sacensībās un sasniedza otro kārtu Granbijā ITF W-100 un Vašingtonas "WTA 500" turnīros.

Ostapenko duetā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku Monreālā sacentīsies arī dubultspēļu turnīrā, kurā izsētas ar sesto numuru un pirmajā kārtā tiksies ar kanādietēm Eženiju Bušāru un Rebeku Marino.

Turnīrs Monreālā norisinās uz cietā seguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi