Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko pasaules rangā nonāk uzreiz aiz pirmā desmitnieka

Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko pēc Vimbldonas čempionāta jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, atguvusi vienu vietu un tagad atrodama 11. pozīcijā.

Pašlaik 21 gadu vecā Ostapenko prestižajā Vimbldonas čempionātā sasniedza pusfinālu, tādējādi šajā turnīrā arī uzstādot jaunu karjeras rekordu. Tajā viņa ar 3-6, 3-6 pārliecinoši piekāpās nākamajai turnīra čempionei Angelikai Kerberei no Vācijas.

Ostapenko vēl maija beigās bija pasaules ranga piektā rakete (Latvijas rekords), tomēr viņai neizdevās aizstāvēt Francijas atklātā čempionāta uzvarētājas godu, tāpēc viņa zaudēja vietu planētas pirmajā desmitniekā. Viņa starp pirmajām desmit tenisistēm bija kopš pagājušā gada septembra.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Sevastova jaunākajā rangā zaudējusi vienu vietu un tagad atrodas 22.pozīcijā. Viņa Vimbldonas čempionātā cieta zaudējumu pirmajā kārtā, turnīru noslēdzot tikai ar desmit iegūtiem ranga punktiem.

Sevastova jau kopš pagājušā gada maija regulāri atrodas pasaules ranga pirmā divdesmitnieka robežās.

Savukārt Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā saglabājusi 277. pozīciju, bet 17 gadus vecā Daniela Vismane pakāpusies uz 684.pozīciju, iegūdama deviņas vietas.

Tikmēr Alise Čerņecka par divām vietām apkāpusies uz 1006.pozīciju, bet Irina Ļapustina ir 1139. pozīcijā, zaudējot 68 vietas.

Savukārt pasaules ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas. Līderpozīcijā kārtējo nedēļu atrodas Francijas atklātā čempionāta uzvarētāja, rumāniete Simona Halepa, pirmās raketes godā atgriežoties februāra beigās. Viņa no pirmās vietas atkāpās pēc Austrālijas atklātā čempionāta fināla, kurā piekāpās Dānijas pārstāvei Karolīnai Vozņackai, kura uz četrām nedēļām kļuva par ranga līderi, bet šobrīd joprojām atrodama otrajā pozīcijā.

Pirms tam Halepa planētas pirmā rakete bija kopš pagājušā gada 8.oktobra, šajā pozīcijā noturoties 16 nedēļas.

Savukārt uz trešo vietu, veicot vienas pozīcijas kāpumu, pacēlusies Sloeina Stīvensa no ASV, kamēr ceturtā tagad ir Kerbere, kura pakāpusies uzreiz no desmitās vietas. Piektā un sestā joprojām ir attiecīgi ukrainiete Jeļina Svitoļina un francūziete Karolīna Garsija, kamēr četru vietu kritumu piedzīvojusi Garvinje Mugurusa, kura pirms tam bija trešā. Savukārt astotajā un devītajā vietā ir čehietes Petra Kvitova un Karolīna Plīškova, abām zaudējot vienu pozīciju, bet pirmo desmitnieku noslēdz vāciete Jūlija Gērgesa, kura pakāpusies par trim vietām.

Ostapenko no pirmā desmitnieka atpaliek par 193 punktiem.

Tikmēr titulētā Serēna Viljamsa, kura Vimbldonā sasniedza finālu, veikusi uzreiz 153 vietu kāpumu un nu ir atrodama jau 28.pozīcijā.

Šīs sezonas griezumā, sportistēm cīnoties par vietu WTA sezonas noslēguma turnīrā, Ostapenko ar 2139 punktiem ir 12.vietā, kamēr Sevastova atrodas 24.pozīcijā. Pārliecinoša līdere ar 5415 punktiem ir Halepa. WTA finālturnīrā iekļūs sezonas astoņas labākās tenisistes.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Kerbere Vimbldonas čempionāta finālā ar 6-3, 6-3 pārspēja Viljamsu. Vāciete ieguva savu trešo "Grand Slam" titulu karjerā. Viņa 2016.gadā triumfēja Grand Slam turnīros Austrālijā un ASV, taču pērn demonstrēja nepārliecinošu sniegumu, kā rezultātā zaudēja planētas pirmās raketes godu.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko atguvusi četras vietas un ir 41. pozīcijā. Februārī viņa sasniedza 32. vietu, atkārtojot karjeras rekordu, jo duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski triumfēja Dohas WTA Premier turnīrā.

Tikmēr Sevastova atguvusi astoņas vietas un ir 163. pozīcijā, kamēr 15 vietas aiz viņas ir Marcinkēviča, kura piedzīvojusi piecu vietu kritumu. Vismane rangā ir 1158. vietā, bet Ļapustina ir 1216. pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi