Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko pēc varenās atspēlēšanās tiekas ar vēl vienu mājinieci Kīzu

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko šodien Čārlstonas WTA Premier sērijas turnīra trešās kārtas cīņā jeb astotdaļfinālā tiksies ar ASV tenisisti Medisonu Kīzu.

Mačs centrālajā kortā būs kā ceturtais un sāksies ap plkst.23 pēc Latvijas laika.

Ostapenko šonedēļ publicētajā rangā pirmo reizi kopš 2017.gada pavasara izkrita no pasaules labāko trīsdesmitnieku. Šobrīd viņa atrodas 31.vietā, kas ļauj Čārlstonā būt izliktai ar desmito numuru, kamēr Kīza ir planētas 18.rakete un turnīrā saņēmusi astoto numuru.

Abām tenisistēm šī būs otrā savstarpējā spēle. Pirms trim gadiem Birmingemas WTA Premier turnīra ceturtdaļfinālā pārāka ar 6-7 (1:7), 6-4, 6-2 bija Kīza.

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja zviedrieti Juhannu Lāšoni, kura ir pasaules 88.numurs, bet otrajā kārtā iespaidīgi atspēlējās un ar 4-6, 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja amerikānieti Šelbiju Rodžersu, kura reitingā nav atrodama. Par trešās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 55 WTA ranga punktus.

Tikmēr Kīza pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar 7-6 (7:5), 4-6, 6-4 pārspēja Vācijas pārstāvi Tatjanu Mariju, kura WTA rangā atrodama 59.pozīcijā.

Kīza karjeras laikā izcīnījusi trīs WTA titulus, pēdējo no tiem gūstot pirms diviem gadiem Stenfordā. Viņa ir 2015.gada Čārlstonas WTA Premier turnīra fināliste. Šīs sezonas savā pirmajā turnīrā, Austrālijas atklātajā čempionātā, Kīza sasniedza ceturto kārtu, bet nākamajos divos WTA turnīros katrā izcīnīja pa vienai uzvarai. Viņa šosezon izcīnījusi sešas uzvaras un cietusi trīs zaudējumus.

Tāpat Ostapenko pagaidām šī sezona nav bijusi pārāk sekmīga, jo viņa turnīros līdz Čārlstonas sacensībām nebija spējusi uzvarēt vairāk par vienu maču, kamēr kopumā Latvijas sportiste šosezon WTA tūrē guvusi tikai piecas uzvaras un piedzīvojusi astoņus zaudējumus.

Ceturtdaļfinālā šī mača uzvarētāja tiksies ar planētas astoto raketi Sloeinu Stīvensu no ASV vai austrālieti Alju Tomļanoviču, kura rangā ir 39.vietā.

Ostapenko aizpērn debitēja šajā turnīrā, sasniedzot finālu, kurā atzina krievietes Darjas Kasatkinas pārākumu. Savukārt pērn viņa Čārlstonā nespēlēja.

Jau ziņots, ka dubultspēlēs Ostapenko apstājās pirmajā kārtā.

Tikmēr Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova Čārlstonas WTA Premier sērijas turnīru noslēdza pēc pirmā mača, otrajā kārtā ar rezultātu 4-6, 2-6 zaudējot amerikānietei Džesikai Pegulai. Sevastova pasaules rangā ieņem 12.vietu, bet šajā turnīrā viņa bija izlikta ar ceturto numuru.

Ar turnīru Čārlstonā sākusies sezona uz māla kortiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi