Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ostapenko Pekinas WTA Premier turnīra pirmās kārtas spēlē uzvar slovākieti Ribārikovu

Latvijas sieviešu tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko sestdien Pekinas WTA Premier sērijas turnīra pirmās kārtas cīņā ar 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 65 WTA vienspēļu ranga punktus. Otrajā kārtā Latvijas tenisiste mērosies spēkiem ar īpašo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo ķīnieti Vanu Cjanu, kura pasaules rangā atrodas 34. vietā.

Pasaules ranga 12. vietas īpašniece Ostapenko ar šādu numuru izlikta arī Pekinas turnīrā, bet Ribārikova ir planētas 36. rakete.

Ostapenko spēle sākās neveiksmīgi, jo viņa otrajā geimā zaudēja savu servi, pēc tam nonākot iedzinējos ar 0-3. Turpinājumā Latvijas tenisiste zaudēja ar 1-4, taču tad spēja saņemties un uzvarēt piecos geimos pēc kārtas, divas reizes izmantojot breika iespējas.

Savukārt otrā seta sākumā Ostapenko izvirzījās vadībā ar 3-1, jo trešajā geimā slovākieti nobreikoja. Ribārikova gan nepadevās un panāca izlīdzinājumu 3-3. Ostapenko vēl vienu breika pārsvaru ieguva septītajā geimā, taču tūdaļ to izsēja, rezultātam kļūstot 4-4.

Turpinājumā labākas bija servētājas, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā. Tā sākumā Ribārikova panāca 3:1 savā labā, taču pēc tam dominēja Ostapenko, kura uzvarēja sešās izspēlēs pēc kārtas un visā mačā.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle.

Savas karjeras laikā Ribārikova izcīnījusi četrus WTA raudzes titulus, no kuriem pēdējais gan bija tālajā 2013.gadā. Tiesa, vēl jūnijā viņa spēlēja finālā Birmingemā, kur norisinājās Premier kategorijas sacensības, finālā piekāpjoties čehietei Petrai Kvitovai. Slovākijas tenisistei pēc sestdienas mača ir četru zaudējumu sērija.

Pirms gada Ostapenko Pekinā sasniedza pusfinālu, par to nopelnot 390 WTA ranga punktus, kas nu būs jāaizstāv.

Ostapenko Āzijas tūres ietvaros Seulas WTA International turnīra otrajā kārtā kapitulēja Jekaterinai Aleksandrovai no Krievijas, neaizstāvot pērn šajās sacensībās iegūto titulu. Pēc tam viņa cieta zaudējumu Uhaņas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā.

Ostapenko šonedēļ pameta ranga pirmo desmitnieku, bet nākamajā rangā, kas tiks publicēts pirmdien, noslīdēs vēl vienu vietu zemāk, atrodoties 13.pozīcijā.

Šosezon Latvijas tenisiste nav izcīnījusi nevienu titulu, tomēr viņa aizkļuva līdz finālam Maiami WTA Premier sacensībās, kā arī pusfinālam prestižajā Vimbldonas čempionātā. Tāpat viņas kontā ir ceturtdaļfināli Sanktpēterburgā, Štutgartē, Romā un Īstbornā.

Sacensībās piedalīsies arī ranga 19.vietas īpašniece Anastasija Sevastova, kura Pekinas turnīra pirmajā kārtā svētdien tiksies ar Francijas tenisisti Alizē Kornē, kura ir planētas 35.rakete.

Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja spēkosiess ar Pekinas turnīra 16.numuru Ešliju Bārtiju no Austrālijas, kura pasaules rangā atrodama 17.vietā.

Sevastova pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu sacentīsies arī šī turnīra dubultspēlēs. Viņas šonedēļ aizcīnījās līdz pusfinālam Uhaņas WTA Premier sacensībā, taču atteicās no dalības tajā.

Pekinas turnīrs šosezon ir noslēdzošais starp Premier Mandatory kategorijas sacensībām.

Top komentāri

Ka tad tā?!
K
Kā var būt, ka šoreiz nezaudēja?! DDD
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi