Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ostapenko pirms Austrālijas atklātā čempionāta nepārvar WTA turnīra astotdaļfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Melburnā notiekošā Gippsland Trophy WTA 500 vienspēļu turnīra astotdaļfinālā trešdien ar rezultātu 7-6 (7:4), 3-6, 2-6 piekāpās Jeļinai Svitoļinai no Ukrainas.

Ostapenko WTA rangā ieņem 45.vietu, un turnīrā viņai bija piešķirts 13.numurs, bet Svitoļina atrodas pasaules ranga piektajā pozīcijā un izsēta ar trešo numuru.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā Ostapenko nopelnīja 55 WTA ranga punktus.

Ostapenko šajā mačā izpildīja trīs netveramās serves, kamēr pretiniecei bija pieci "eisi". Latvijas tenisiste pieļāva septiņas dubultkļūdas, bet Svitoļinai tādas bija piecas.

Abas tenisistes savā starpā spēkojušās četras reizes, no kurām divās uzvarējusi Ostapenko. 2017.gada Vimbldonas turnīra astotdaļfinālā Latvijas tenisiste uzvarēja ar 6-3, 7-6 (8:6), nākamajā gadā Maiami turnīra ceturtdaļfinālā bija labāka ar 7-6 (7:3), 7-6 (7:5). Pēdējā cīņā 2019.gada Dohas turnīra astotdaļfinālā pārāka ar 6-4, 6-4.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Ostapenko ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-1 pārspēja itālieti Sāru Erani (WTA 131.), bet otrajā ar 6-4, 7-5 uzvarēja Danku Koviniču no Melnkalnes (WTA 77.).

Tikmēr turnīrā ar trešo numuru izsētā Svitoļina pirmajā kārtā bija brīva, bet otrajā ar 6-1, 6-4 sakāva pasaules ranga 102.numuru no Vācijas Andreu Petkoviču.

Ostapenko iepriekšējo reizi turnīrā spēlēja oktobrī Ostravas "Premier" sacensībās, kura otrajā kārtā ar 4-6, 4-6 piekāpās Tunisijas pārstāvei Onsai Žabērai. Savukārt Svitoļina 2021.gada sezonu sāka turnīrā Abū Dabī, kur pārvarēja trīs kārtas, ceturtdaļfinālā ar 7-5, 3-6, 6-7 (3:7) piekāpās Krievijas tenisistei Veronikai Kudermetovai.

Karjeras laikā Ostapenko izcīnījusi trīs trofejas, tajā skaitā 2017.gadā uzvarot Francijas atklātajā čempionātā, turpretī Svitoļina ir izcīnījusi 15 WTA vienspēļu titulus, taču "Grand Slam" sacensībās viņas labākais sasniegums ir pusfināls.

Jau ziņots, ka otrdien Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets, kas turnīrā bija izlikts ar septīto numuru, pirmajā dubultspēļu sacensību kārtā ar 3-6, 4-6 piekāpās amerikānietēm - Koko Gofai un Ketijai Maknallijai.

Zaudējot pirmajā kārtā, Ostapenko sacensības noslēdza ar WTA dubultspēļu ranga vienu punktu.

Melburnā atsevišķi notiek divi vienspēļu turnīri - "Yarra Valley Classic" un "Gippsland Trophy". 

Abi turnīri uz cietā seguma Melburnā notiks līdz 6.februārim, un daudzām tenisistēm tās ir pēdējās sacensības pirms Austrālijas atklātā čempionāta.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien "Yarra Valley Classic WTA 500" vienspēļu turnīra otrajā kārtā ar rezultātu 0-6, 3-6 piekāpās Krievijas pārstāvei Anastasijai Pavļučenkovai (WTA 39.), zaudējot viņai astoto reizi astoņās tikšanās reizēs.

Turnīra pirmajā kārtā Sevastova ar 6-4, 6-2 uzveica amerikānieti Medisonu Bringlu (WTA 83.), nopelnot 30 WTA ranga punktus.

Dubultspēlēs Sevastovai kopā ar krievieti Pavļučenkovu pirmajā kārtā bija plānots spēlēt ar turnīra sestajām raketēm no Ķīnas - Jifaņu Sjui un Džaosjuaņu Janu, tomēr Latvijas/Krievijas duets atsauca dalību no turnīra, naudas prēmiju un WTA ranga punktus nenopelnot.

Decembrī Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi