Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko pirms pusfināla Vimbldonā: Jūtos pārliecināta par sevi

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko Vimbldonas čempionātā jūtas pārliecināta par sevi, jo šajā turnīrā vēl nav zaudējusi nevienu setu, pēc pusfināla sasniegšanas pauda sportiste.

Jau ziņojām, ka Ostapenko otrdien pirmo reizi karjerā sasniedza Vimbldonas tenisa turnīra pusfinālu. Pērnā gada French Open uzvarētāja Ostapenko ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 7-5, 6-4 uzvarēja slovākieti Dominiku Cibulkovu.

"Zināju, ka vajadzēs spēlēt agresīvi, citādāk viņa gūtu punktus ar uzbrukumiem. Maču iesāku ne pārāk labi, bet pēc tam sajutu savu ritmu un spēlēju daudz pārliecinošāk. Spēlēju uz lielāka korta nekā iepriekšējās spēlēs, taču pirmā seta vidū pie tā pieradu," skaidroja tenisiste.

Pusfinālā Ostapenko tiksies ar kādreizējo planētas pirmo raketi un Vimbldonas čempionāta 2016.gada finālisti Angeliki Kerberi no Vācijas, kura WTA rangā ieņem desmito vietu.

"Viņa ir lieliska tenisiste, pret kuru būs smaga cīņa. Būs labi jāsagatavojas, vajadzēs būt pārliecinātai un spēlēt stabili. Daudz kas būs atkarīgs no manis pašas. Ja turpināšu tā spēlēt kā pirms tam šajā turnīrā, tad man ir visas iespējas," uzsvēra Ostapenko.

Viņa uzskata, ka pērn izcīnītais French Open tituls dod papildu pārliecību, jo bijusi pieredze spēlēt pašā augstākajā līmenī.

"Esmu motivēta izcīnīt vēl vienu titulu. Jūtos pārliecināta par sevi, jo neesmu zaudējusi nevienu setu, lai gan vairākos biju iedzinējos. Salīdzinājumā ar Francijas atklāto čempionātu, šis Grand Slam turnīrs ir pavisam ar citām tradīcijām un uz citādāka seguma. Zāles segums manai spēlei ir piemērotāks, jo nav daudz garu izspēļu," skaidroja tenisiste.

Zīmīgi, ka līdz pusfinālam nav tikusi neviena no tenisistēm, kuras turnīrā izliktas pirmajā desmitniekā.

"Bija daudz negaidītu zaudējumu, tomēr turnīrā palikušas labas spēlētājas," minēja Ostapenko.

Otrā pusfinālā spēkosies titulētā amerikāniete Serēna Viljamsa un vāciete Jūlija Gērgesa. Viljamsai šis ir pirmais Grand Slam pusfināls pēc atgriešanās no dekrēta.

"Serēna ir spilgta personība. Viņas spēles stils ir nedaudz līdzīgs manējam. Vienmēr izbaudu skatīties viņas spēli un cenšos ko iemācīties. Viņa ir talantīga spēlētāja un kortā var paveikt jebko. Nav nekāds pārsteigums, ka pēc atgriešanās viņa atkal demonstrē lielisku sniegumu," slavēja Ostapenko.

Otrdienas mačā pēc vienas no epizodēm Ostapenko uz kājas tika uzlikts ledus, kas gan nenozīmēja, ka tenisiste guvusi traumu.

"Pirmā seta sākumā biju nedaudz dusmīga un ar roku stipri iesitu pa kāju. Sitiens bija nedaudz par stipru, kā rezultātā sāka sāpēt, tāpēc uzliku ledu. Nākošreiz tik stipri nesitīšu," jokoja Ostapenko.

Pašlaik Krievijā norisinās Pasaules kausa finālturnīrs, kuram aktīvi seko līdzi arī Vimbldonas čempionāta.

"Skatījos pāris spēles, un man patika. Diemžēl Latvija nepiedalās, jutu līdzi Portugālei un Spānijai. Domāju, ka Anglijai ir tīri labas izredzes uzvarēt," teica Ostapenko.

Pusfināla sasniegšana viņai devusi 780 WTA ranga punktus, kas palīdzēs pietuvoties pirmajam desmitniekam. Par pusfināla sasniegšanu viņa nopelnījusi jau 562 000 sterliņu mārciņu (635 929 eiro).

Top komentāri

Nevajadzēja
N
pirms laika plātīties...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi