Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko sasniedz Indianvelsas WTA 1000 sērijas turnīra trešo kārtu

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko piektdien sasniedza Indianvelsas WTA 1000 sērijas turnīra trešo kārtu.

Ostapenko otrajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-0 pārspēja taivānieti Suveju Sje.

Ostapenko WTA rangā ieņem 29.vietu un šajā turnīrā izsēta ar 24.numuru. Viņas pretiniece pasaules rangā ir 96.pozīcijā.

Iekļūstot trešajā kārtā, Ostapenko nopelnīja 65 WTA ranga punktus.

Tajā viņa tiksies ar vienu no divām Kazahstānu pārstāvošajām tenisistēm Jeļenu Ribakinu (WTA 16.) vai Jūliju Putincevu (WTA 43.).

Ostapenko pirmajā kārtā nespēlēja, bet Sje ar 6-1, 7-6 (7:4) pieveica amerikānieti Medisoni Bringlu, kura pasaules rangā ieņem 88.vietu.

Abas tenisistes savā starpā tikušās trīs reizes. 2016.gada Austrālijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā taivāniete uzvarēja trijos setos, bet 2019.gada Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā viņa svinēja pārliecinošu uzvaru divos setos. Abas daudz tikušās dubultspēļu laukumos, te labāk veicoties Ostapenko (5-3).

Septembra beigās Ostravas "WTA 500" sērijas turnīra otrajā kārtā Latvijas pirmā rakete piekāpās nākamajai finālistei grieķietei Marijai Sakari, bet Sje pēdējoreiz spēlēja pagājušajā nedēļā līdzīgas raudzes Čikāgas turnīrā, kur vispirms neļāva izcīnīt pirmo uzvaru pēc atgriešanās kortā beļģietei Kimai Klijstersai, bet otrajā kārtā pārliecinoši zaudēja tunisietei Onsai Žabērai (1-6, 0-6).

Septembra vidū Ostapenko otro reizi pēc kārtas iekļuva finālā Luksemburgas "WTA 250" sērijas turnīrā, bet iepriekš medicīnisku iemeslu dēļ izlaida ASV atklāto čempionātu. Šovasar rīdziniece uzvarēja Īstbornas "WTA 500" turnīrā, izcīnot ceturto titulu karjerā. Tāpat jāpiemin Romas "WTA 1000" raudzes turnīrs maijā, kurā Ostapenko aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, tajā trijos setos zaudējot čehietei Karolīnai Plīškovai.

Sje ar panākumiem vienspēlē šogad nav izcēlusies, atskaitot Austrālijas atklāto čempionātu, kur viņa pārvarēja četras sacensību kārtas un ceturtdaļfinālā piekāpās nākamajai čempionei japānietei Naomi Osakai.

Ostapenko karjeras laikā uzvarējusi četros WTA vienspēļu turnīros, kamēr viņas pretiniece svinējusi trīs uzvaras vienspēlē.

Arī 2019.gadā Ostapenko bija izsētās spēlētājas lomā. Pirmajā kārtā viņa bija brīva, bet vēlāk aizkļuva līdz trešajai kārtai. Latvijas tenisiste Indianvelsā spēlēs ceturto reizi pēc kārtas, ne reizi nepārvarot trešo kārtu.

Arī Sje pirms diviem gadiem bija izsētās tenisistes lomā, taču zaudēja jau pirmo spēli otrajā kārtā pret Johannu Kontu no Lielbritānijas. Piecās reizēs, kad taivāniete ir startējusi turnīrā, četrās viņa nav tikusi tālāk par pirmo maču. Izņēmums ir 2018.gads, kad pēc divām uzvarām kvalifikācijā pamatturnīrā viņas pretiniece pirmajā kārtā nespēja maču turpināt, bet otrajā kārtā tika piedzīvots zaudējums pret spānieti Karlu Suaresu Navarro.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 29 no 46 spēlēm, kamēr Sje bijusi pārāka 13 no 29 mačiem.

Latvijas tenisiste piedalīsies arī dubultspēļu turnīrā, pirmajā kārtā pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku tiekoties ar citu starptautisko duetu Šelbija Rodžersa (ASV)/Ajla Tomljanoviča (Austrālija).

Jau ziņots, ka Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 65.) turnīra pirmajā kārtā ceturtdien pārspēja pasaules ranga 123.raketi slovēnieti Polonu Hercogu ar 3-6, 6-2, 6-0, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Iekļūšana otrajā kārtā Latvijas tenisistei deva 35 pasaules ranga punktus.

Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar Onsu Žabēru no Tunisijas, kura pasaules rangā ieņem 14.vietu un turnīrā izsēta ar 12.numuru, saņemot atbrīvojumu no pirmās kārtas mačiem.

2020.gadā turnīrs nenotika, bet 2019.gadā tajā uzvarēja Bjanka Andresku no Kanādas.

Turnīrs Indianvelsā norisinās uz cietā seguma.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi