Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko sasniedz jau WTA ranga septīto vietu

Latvijas tenisa pirmā rakete un šī gada French Open čempione Aļona Ostapenko pirmdien publicētajā WTA rangā pakāpusies vēl par vienu vietu un tagad ir planētas septītā rakete, kamēr līderes godu pirmo reizi karjerā pārņēmusi rumāniete Simona Halepa.

Septembrī Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti dāmu vienspēļu ranga desmitniekā, bet turpinājumā viņa pakāpeniski savas pozīcijas uzlaboja. 2014.gadā ATP ranga desmitniekā dažas nedēļas atradās arī Ernests Gulbis.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko veica kāpumu par divām vietām un pakāpās jau uz astoto pozīciju, kas jau tad bija jauns sportistes rekords. Iepriekšējās nedēļas laikā viņa sasniedza prestižā Pekinas WTA Premier sērijas turnīra pusfinālu, kur gan ar 2-6, 4-6 piekāpās Halepai. Tieši šis panākums rumānietei nodrošināja pasaules ranga līderes godu.

Ostapenko pusfinālā spēlēja trešajā turnīrā pēc kārtas, jo pirms tam viņa bija triumfējusi International sacensībās Seulā un tika līdz pusfinālam šādas pašas raudzes turnīrā Uhaņā.

Pateicoties veiksmīgajai sezonai, Ostapenko šogad nopelnījusi 4510 punktus, kas viņai pārliecinoši pirmo reizi karjerā ļāvis nodrošināt dalību sezonas noslēguma turnīrā WTA Finals, kas no 22. līdz 29. oktobrim notiks Singapūrā.

Ostapenko vasaras sākumā sagādāja vienu no Latvijas sporta visu laiku lielākajām sensācijām un uzvarēja Francijas atklātajā čempionātā, kas viņai pasaules rangā ļāva pacelties līdz vēl nebijušiem augstumiem jeb 12. vietai. Viņa kļuva par Latvijas rekordisti WTA rangā, jo Larisa Neilande karjerā vienspēļu rangā spēja pakāpties līdz 13. pozīcijai.

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova pasaules rangā piedzīvojusi kritumu par vienu vietu un tagad ieņem 20. pozīciju. Viņa piedzīvojusi trīs zaudējumus pēc kārtas, bet Pekinas turnīra pirmajā kārtā tenisiste piekāpās slavenajai krievietei Marijai Šarapovai.

Sevastova sezonas rangā ar 2295 punktiem saglabājusi 14.pozīciju, bet no devītajā vietā esošās britu sportistes Džoannas Kontas, kura pagaidām pretendē uz rezervistes statusu noslēguma turnīrā, viņa atpaliek vairāk nekā 1000 punktus. Viņai, visticamāk, būs jāsamierinās ar dalību otrajā sezonas noslēguma turnīrā WTA Elite Trophy, kurā piedalās 9. - 19. spēcīgākā sportiste.

No pārējām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča jaunākajā pasaules rangā zaudējusi septiņas vietas un tagad ieņem 256. pozīciju, 17 gadus vecā Daniela Vismane ieguvusi 30 vietas un tagad ir 1001. pozīcijā, bet 18 gadus vecā Irina Ļapustina saglabājusi 1108. vietu.

Savukārt pasaules ranga pirmajā vietā pirmo reizi karjerā nokļuvusi Halepa, kura ir 25. tenisiste līderes godā. Viņa pašlaik tikai par 40 punktiem apsteidz otrajā vietā esošo spānieti Garvinji Mugurusu, kura WTA ranga pirmajā vietā bija četras nedēļas.

Tikmēr trešā ir vēl viena bijusī pasaules ranga līdere Karolīna Plīškova no Čehijas, kura uz ceturto vietu atbīdījusi ukrainieti Jeļinu Svitoļinu. Piektā ir amerikāniete Venusa Viljamsa, kurai seko dāniete Karolīne Vozņacki, bet uz septīto no astotās vietas pakāpusies Ostapenko. Astotā tagad ir krieviete Svetlana Kuzņecova, kura veikusi kāpumu par vienu pozīciju, bet viņai seko sešas vietas ieguvusī francūziete Karolīna Garsija un Konta, kura atkritusi par trim pozīcijām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sezonas noslēgumu teicami aizvadošā Garsija svētdien uzvarēja Pekinas turnīrā, finālā ar 6-4, 7-6 (7:3) pārspējot Halepu. Francūziete pirms nedēļas triumfēja Uhaņas WTA Premier turnīrā, turklāt viņa izcīnījusi 11 uzvaras pēc kārtas un turpina cīņu par sezonas noslēguma turnīru. Sezonas rangā viņa pašlaik ir astotā.

Savukārt WTA dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi divas pozīcijas un tagad ir 39.vietā, Sevastova pakāpusies par divām vietām augstāk un ir 88.pozīcijā, kas ir jauns viņas karjeras rekords, kamēr Marcinkēviča atrodas 177.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi