Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ostapenko sasniedz Sinsinati WTA 1000 turnīra otro kārtu

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Sinsinati "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 7-5, 6-1 uzvarēja slovēnieti Tamaru Zidanšeku.

Ostapenko WTA rangā ieņēma 32.vietu, bet viņas pretiniece bija septiņas pozīcijas zemāk.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 60 WTA ranga punktus. 

Ostapenko otrajā kārtā tiksies ar turnīra 13.raketi Dženiferu Breidiju no ASV (WTA 14.) vai krievieti Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 35.).

Ostapenko maču sāka jaudīgi, pirmajos četros geimos ļaujot pretiniecei uzvarēt vien divas izspēles - divi breiki un rezultāts 4-0. Tiesa, pēc tam sekoja vairākas nepiespiestās kļūdas Latvijas tenisistei, kas ļāva Zidanšeikai lauzt cīņas gaitu un uzvarēt piecos no nākamajiem sešiem geimiem - rezultāts jau 5-5. Seta nogalē Ostapenko atguva savu servi un uzvarēja nākamos divus geimus, izcīnot uzvaru 7-5.

Arī otrā seta ievadā Ostapenko, lai gan ar lielāku pretestību, tomēr atņēma pretiniecei servi. Tas jau pašā sākumā ļāva iegūt viena punkta pārsvaru, bet sestajā geimā rīdziniece ar noīsināto sitienu realizēja otro breikbumbu - 5-1. Latvijas tenisiste servēja par uzvaru mačā, atspēlēja divas breikbumbas un ar pirmo mačbumbu panāca 6-1.

Abas tenisistes līdzšinējā karjerā nebija savā starpā spēkojušās. 

Ostapenko pagājušajā nedēļā atgriezās kortā pēc starta Tokijas olimpiskajā spēlēs un zaudēja Monreālas "WTA 1000" turnīra pirmajā kārtā. Pirms Vimbldonas turnīra viņa uzvarēja Īstbornas "WTA 500" sacensībās.

Savukārt Zidanšeka nebija spēlējusi gandrīz mēnesi pēc tam, kad izcīnīja savu pirmo WTA titulu, uzvarot Lozannas "WTA 250" sacensībās. Šovasar Francijā Ostapenko pretiniece kļuva par pirmo slovēnieti, kas spēlējusi "Grand Slam" turnīra pusfinālā.

Ostapenko šosezon uzvarējusi 23 no 37 spēlēm, bet Zidanšekai ir 26 panākumi 40 mačos.

Latvijas tenisiste turnīrā Sinsinati debitēja 2016.gadā, apstājoties trešajā kārtā, bet turpmākajos trīs gados viņa zaudēja pirmajās cīņās. 

Tikmēr Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kvalifikācijas pirmajā kārtā guva traumu, tādējādi neturpinot cīņu par pamatturnīru.

Turnīrs Sinsinati norisinās uz cietā seguma. Turpmākajās nedēļās būs turnīri Klīvlendā un Čikāgā, bet no 30.augusta līdz 6.septembrim notiks sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs - ASV atklātais čempionāts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi